abd

Tıbbi Amaçlı Ziyaretçi Vizesi

Tıbbi tedavi amacıyla Amerika’ya gitmek isteyen T.C. vatandaşlarının başvurduğu göçmen olmayan kategorisindeki B2 Ziyaret Vize türüdür. Amerika Tıbbi tedavi amaçlı ziyaretçi vizesi kategorisine birden fazla kişi başvuracaksa, her bir kişinin ayrı ayrı evrakları hazırlaması gerekecek ve vize işlemleri ayrı ayrı incelenerek değerlendirmeye alınacaktır.

Amerika’ya tedavi amacıyla gidecek olan kişilerin hazırlaması gereken fazlaca evrak bulunduğu için önce ofislerimizden bilgi almalarını öneririz.

Diğer vize türlerinde olduğu gibi hazırlanacak olan en önemli evraklardan bir tanesi DS-160 belgesidir. Amerika Konsolosluğunun resmi web sitesinden, online ve İngilizce olarak, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gereklidir. Formu imzalayıp, onaya gönderdikten sonra form üzerinde hiçbir şekilde değişiklik yapılamaz. Doldurduğunuz belgenin renkli çıktısını alıp mülakat günü yanınızda bulundurmanızda fayda vardır.

Tıbbi amaçlı ziyaretçi vizesi için gerekli evraklar;

DS-160 Formu, online ve İngilizce olarak eksiksiz doldurulmalı AA ile başlayan barkod kodu bir yere yazılmalı ve sayfanın renkli çıktısı alınmalıdır,

Pasaport, en az 6 ay geçerlilik şartı aranmaktadır,

Biometrik Fotoğraf, arka fonu beyaz, gözlüksüz ve güncel olarak çekilmelidir,

Banka Hesap Dökümü, Amerika’da bulunduğunuz süre içerisinde tüm masraflarınızı rahatlıkla karşılayabileceğinizi gösteren banka hesabınıza ait kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, aile fertlerini ve ikamet adresini de barındırmalı,

Vize Talep Dilekçesi, seyahat amacını kapsayacak şekilde İngilizce olarak yazılmalıdır.

Hastane Bilgileri, Amerika’da tedavi görülecek hastane ve doktor bilgileri, adres, telefon, randevu gün ve saatini gösteren belgeler,

Doktor Raporu, Amerika’da tedavi olunacak hastane doktorundan alınan sağlık raporu, hastalığın teşhisi, tedavisi ve neden Amerika’da olması gerektiğini gösteren değerlendirmeler içermeli,

Tedavi Masraflarını Gösteren Belge, Amerika’da tedavi olunacak hastanenin doktor, tahlil, ameliyat, görüntüleme ücretlerini gösteren belgeler hazırlamanız gereken evraklar arasındadır.

Danışmanlık yapacak kişi eğer çalışan ise, SGK Tescil ve Hizmet Döküm Belgesi, Vergi Levhası Fotokopisi, SGK İşe Giriş Belgesi, Güncel Faaliyet Belgesi, Maaş Bordrosu, Şirket yetkilisine ait İmza Sirküleri Fotokopisi, Ticaret sicil Gazetesi Fotokopisi de istenmektedir.

Vize danışmanlık ücreti 160 USD’dır. Vize reddinde ücret iadesi yapılmamaktadır. Danışmanlık sürecinizde konsolosluk sizi mülakata çağıracağı için beyan ettiğiniz tüm bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Yanlış beyan tespitinde vize reddinin yanı sıra cezai işleme de tabi tutulacağınızı unutmamalısınız. Gerektiğinde sizden ek evrak talep edilebilir. Danışmanlık sonuçlarınız en fazla 4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre resmi tatiller ve konsolosluğun yoğunluk durumuna göre değişiklik göstereceği için, danışmanlıknuzu en az 3 hafta önceden yapmanız tavsiye edilir. Danışmanlıknuzdan sonra pasaportunuz belirttiğiniz ev-iş adresinize ya da adresinize en yakın PTT şubesine gönderilir. Danışmanlıkda dijital parmak izi alındığı için şahsi olarak danışmanlık yapmalısınız. Sizin adınıza bir başkası danışmanlık işlemini yapamaz.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu