suudi arabistan

Suudi Arabistan Turistlik Vizesi

Suudi Arabistan Turistlik Vize

Suudi Arabistan turistik vize alabilmenin bir takım koşulları bulunmaktadır.  Hazırlanması gereken evraklar elden şahsen veya kargo yoluyla da ulaştırmak mümkündür.  Ancak Suudi Arabistan vizesi için birtakım prosedürler bulunuyor.  Öncelikle Suudi Arabistan turistik vize danışmanlık evraklarınızı doğru gerçek bilgilerden oluşarak hazırlamanız gerekiyor.  Bu konuda Suudi Arabistan Konsolosluğu çok ayrıntılı inceleme yapıyor.  Danışmanlık dosyasında seyahat planı ile ilgili ve kendinizle ilgili hazırladığınız bilgilerin gerçek olmaması durumunda cezai yaptırımları olduğu gibi,  bir daha Suudi Arabistan vizesi alma hakkınızı da kaybetmiş olursunuz.

Suudi Arabistan Turistik Vize Danışmanlıksu

Suudi Arabistan’ın turistik vize kapsamında danışmanlıklar yeni değerlendirilmeye başlamıştır.  Suudi Arabistan’a hangi amaçla girilecek olursa olsun mutlaka bir davetiyenin edinilmiş olması gerekiyor.  Bu davetiye Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı Bir davetiye olmalıdır.  Asla davetiye olmadan Suudi Arabistan’a giriş mümkün değildir.  Suudi Arabistan’dan temin edeceğiniz davetiye yazısı vize danışmanlıksunda bulunan kişi için son derece önemlidir.

Suudi Arabistan Vize Danışmanlıksu Nasıl Yapılmaktadır?

Suudi Arabistan’a seyahat edecek olan kişilerin öncelikle Suudi Arabistan vizesi almak zorunluluğu bulunmaktadır.  Suudi Arabistan turistik vizesi,  şartları yerine getirilmesi durumunda alınabilir.  Bu konuda Suudi Arabistan Konsolosluğu kapsamlı inceleme yapmaktadır.  Bu nedenle Suudi Arabistan danışmanlık evraklarını ve davetiye teminini yaptıktan sonra ilgili belgeler toplanıp randevu almak gerekmektedir.  Suudi Arabistan vize danışmanlıksunda gerekli olan davetiyenin faks veya e-mail yoluyla alınması da mümkün kılınmıştı.

Suudi Arabistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Suudi Arabistan turistik vizesine başvurmak için vize kuralları,  son derece kesin ve oldukça katıdır. Öncelikle erkeklerden çok daha ağır koşullar kadınlar için uygulanmaktadır.  Mutlaka özellikle kadınların bu istenen şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Pasaport

Suudi Arabistan vize danışmanlıksunda bulunmak için öncelikle önemli evraklardan biri pasaporttur.  Pasaportun güncel ve çipli olması,  Suudi Arabistan vize danışmanlıklarında çok önemlidir.  Eski pasaportlar asla işleme alınmıyor.  Çipli pasaportların vize danışmanlık tarihinden en az 1 yıl daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.  Ayrıca Pasaportun en az 2 sayfasının boş,  hırpalanmamış ve yıpranmamış olması önemlidir.

 Çalışan Kişi Evrakı

Suudi Arabistan’a turistik vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişi Türkiye’de çalıştığı firmadan alacağı Sosyal Güvenlik Kurumu dökümü,  maaş bordrosu ve şirketten izinli olarak seyahate gittiğini anlatır bir yazının danışmanlık evrak dosyasına koyulması gerekmektedir.

Fotoğraf Bilgisi

Suudi Arabistan turistik vize danışmanlıksunda diğer önemli evraklardan biri de,  biyometrik fotoğraftır.  Fotoğrafların güncel çekilmiş ve 4,5 x 6 santimetre ölçülerinde olması gerekmektedir.  Ayrıca fotoğrafın arka fonu beyaz olmak zorundadır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Ve Kimlik Bilgileri

Suudi Arabistan vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisinin renkli taranmış ve A4 kâğıdına basılı olması gerekmektedir.  Kimliğinde vatandaşlık numarasının mutlaka yazılı olması gerekmektedir.  Ayrıca nüfus Müdürlüğü’nden alınacak tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin vize evrak dosyasında bulunması gerekmektedir.  Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği içinde kişinin anne,  baba ve kardeşlerin ayrıntılı bilgilerinin de yer alması mutlaka gereklidir.

Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Suudi Arabistan turistik vize danışmanlıkları danışmanlık evrakının teslim edilmesinden sonra maksimum 7 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak Suudi Arabistan danışmanlık işlemleri ve evrakın toplanması,  davetiyenin gelmesi,  buradan hazırlanması gereken evrakların süresi hesaplandığında en fazla zaman kaybı bu süreçte yaşanmaktadır.  Evrak tesliminden sonraki süre uzun bir süre değildir.  Ancak bilinmesi gereken diğer önemli konu,  Suudi Arabistan vize işlemleri kuralları oldukça katıdır.  Bu nedenle evrakların doğru,  düzenli olarak hazırlanması mutlaka önemlidir. Ayrıca Suudi Arabistan’ın vize reddine itiraz etme hakkınız bulunmamaktadır.  Bu konuyla ilgili tekrar müracaat etme hakkınız da bulunmamaktadır.  Ödediğiniz vize ücreti de geri alınmamaktadır.  Bu nedenle bütün bu kuralları çok iyi anlayıp danışmanlıknuzu bu kuralları dikkate alarak tamamlamanız gerekmektedir.

Suudi Arabistan Turistik Vizesi İle Başka Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Suudi Arabistan turistik vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişilerin evraklarını tamamlayıp istenildiği biçimde teslim etmeleri durumunda,  vize onayı alırlar.  Vize aldıktan sonra Suudi Arabistan’a komşu ülkelerin aynı vize ile turist kabul ettiği bilinmektedir.  Suudi Arabistan vize danışmanlık dosyasında belirttiğiniz seyahat planı konusunda,  başka gitmek istediğiniz ülkeler olduğunu da belirtmeniz gerekmektedir.  Bunun için transit vize almanız gerekebilir.  Bunları da ilgili birimlerden öğrenmeniz gerekmektedir.

Suudi Arabistan Uzun Süreli Vize

Suudi Arabistan vize danışmanlıklarında uzun süreli vize almak,  çalışma vizesi kapsamında uygulanmaktadır.  Bunun için Suudi Arabistan konsolosluğunun uyguladığı belli yaş kriterleri bulunmaktadır.  Çalışma vizesine başvuracak olan kişilerin 50 yaşından büyük olmaması gerekmektedir.  Ancak diğer durumda,  çalışma vizesi için 90 gün içinde müracaatlarının yapılması gerekmektedir.  Uzun süreli vize danışmanlıkları da çift girişli vizeler kapsamındadır.  Yeni güncellem ile turistlik 1 yıllık vize alabilmekteyiz.

Arabistan Turistik Vize Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Suudi Arabistan turistik vize danışmanlıklarında öncelikle danışmanlık yapan kişinin Suudi Arabistan seyahati boyunca ekonomi olarak destekleneceği bir sponsor bulmak zorundadır.  Bu sponsor genellikle 1. dereceden yakınlarının olması tercih edilmektedir.  Bunun içinde 1. dereceden yakını veya sponsorun seyahat edecek olan kişinin seyahati boyunca bütün maddi imkânlarını karşılayacağını taahhüt etmesi gerekmektedir.  Bunun için elle yazılmış,  Türkçe ve İngilizce olarak ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe veya mektup yazmaları gerekmektedir.  Seyahatte reşit olmayan çocukların katılması durumunda,  noterden ebeveynleri tarafından bir muvafakat name alıp bunun aslı ve fotokopisinin mutlaka çocuklar adına ayrı ayrı doldurulmuş olması ve anne ve babaları tarafından da ıslak olarak imzalanması gerekmektedir.  Suudi Arabistan,  eksik evrak durumunda kesinlikle taviz vermemektedir.  Ayrıca Suudi Arabistan vize danışmanlıklarında istenen evrakın dışında Suudi Arabistan Konsolosluğu gerekli gördüğünde farklı başka evraklarda isteme yetkisine sahiptir.

Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize Danışmanlıklarında Katı Kurallar

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu vize danışmanlık işlemlerinde bütün vize kategorileri dâhil kadınlar konusunda katı kurallar uygulamaktadır.  Kadınların Suudi Arabistan vize danışmanlıksunda bulunabilmeleri için 35 yaş altındaki bekâr kadınlar tek başına vize danışmanlık işlemi yapamazlar.  Suudi Arabistan’a gitmek isteyen 35 yaş altındaki bekâr kadınlar vize danışmanlıksunda bulunamazlar.  35 yaşın altında bekâr olan kadınlar Suudi Arabistan’a gitmek için yanlarında seyahat edebilecek aynı soy ismi taşıyan ve kan bağı olan kişiler ile birlikte Suudi Arabistan’a seyahat edebilirler. Bunun yanı sıra özellikle çalışma vizelerinde 50 yaş üstündeki kişilere çalışma vizesi verilmemektedir.  Suudi Arabistan vize uygulamalarında daha önce İsrail’e giriş yapmış kişilere vize verilmemektedir.  Pasaportunda İsrail damgası bulunan hiçbir Türk vatandaşı Suudi Arabistan vizesi alamaz.

Suudi Arabistan Turistik Ziyaret Vizesi

Suudi Arabistan turistik vize danışmanlıklarında Suudi Arabistan’a seyahat edecek olan kişilerin davetiyesi Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı olmak zorundadır.  Ayrıca Suudi Arabistan’daki yakınlarını Ziyaret amacıyla vize danışmanlıksunda bulunulmuş ise Suudi Arabistan’da ziyaret edecekleri kişilerin 1. dereceden kan bağı olan akrabaları veya gidecek olan kişinin aynı soy ismi taşıyan eşi olmalıdır.  Bu durumda o yakın akrabalardan gelecek davetiye mektubunda, Dışişleri Bakanlığı onayı ve Suudi Arabistan’da kalınacak süre içindeki seyahat planı yazılı olması gerekmektedir.  Ayrıca kişinin Türkiye’den danışmanlıksu durumunda seyahat planının oradaki seyahat planı ile aynı olması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu