suudi arabistan

Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi

Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi

Arabistan aile ziyaret vizesi,  diğer vizelerden çok farklı olmamaktadır.  Suudi Arabistan’da bulunan aile akraba veya tanıdık kişileri ziyaret maksadıyla Suudi Arabistan’a gitmek isteyen kişiler Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından uygulanan Suudi Arabistan vizesi kategorisinde işlem yapmak zorundadırlar.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi alabilmek için öncelikle Suudi Arabistan’a ziyaret edeceğiniz kişiden bir davet mektubu almanız gerekmektedir.  Davet mektubunun olmaması vize almanızı imkânsız kılmaktadır.  Davet mektubu olmazsa vize alamazsınız.  Suudi Arabistan’da oturum izni almak isteyen vatandaşlar ise bir kefil bulundurmak zorundadırlar.  Bu kefillerden bir belge alarak vize danışmanlık işlemlerine başlayabilirler.  Bu kefil de 1.  derecede akrabaları olmak zorundadır.  Aile ziyaret vizesi danışmanlıksunda bulunduğunuz andan itibaren,  Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği ve Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’na vize alabilir durumunu bildirilmekte ve ancak bu koşullarda Suudi Arabistan vizesi alabilirsiniz.

Kadınlar İçin Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan’a gitmek isteyen 35 yaş altındaki kadınların,  tek başına vize müracaatları mümkün değildir.  Çünkü 35 yaş altındaki bekâr kadınlar Arabistan’a tek başına gidememektedir.  Ancak bunun için yanlarında aynı soy ismini taşıyan eşi veya 1. derecede akrabası,   (soy ismi) tutan akrabası olması durumunda vize alabilirler.  Ayrıca pasaportlarında daha önce İsrail’e gidildiğini bildiren İsrail mührü olup işlemi yapılmış ise,  Suudi Arabistan’a hiçbir koşulda giriş yapmanız mümkün değildir.  Aile ziyaret vizeleri en fazla 90 günle sınırlıdır.  Suudi Arabistan Konsolosluğu ve Suudi Arabistan vize danışmanlık merkezleri aracılığıyla vize danışmanlıksunda bulunabilirsiniz.

Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi İçin Hazırlamanız Gereken Evraklar

Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi için gerekli olan evrakların en önemli olan kısmı pasaporttur.  Pasaport süresi,  seyahat edeceğiniz tarihten 1 yıl daha geçerli olması ve en az 2 tane sayfasının da boş bulunması gerekmektedir.  Pasaportun fotokopisinin taratılmış renkli ve A4 kâğıdına çıkarılmış bir fotokopisi ve 1 adet de resim yapıştırılarak hazırlanması gerekmektedir.  Kimlik fotokopisinin de aynı şekilde A4 kâğıdına taranarak,  renkli fotokopi çekilmesi gerekmektedir.  2 adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,  bu fotoğrafların arka fonu mutlaka beyaz olmak zorunda ve ölçüleri 4,5 x 6 santimetre ölçülerinde olması gerekmektedir.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi için ziyaret edeceğiniz aileden davetiyenin bulunması ve davetiyede Arabistan’daki kişinin ikametgâh adresinin fotokopisi,  eğer o kişi yabancı uyruklu bir kişi ile evlilik cüzdanının fotokopisi de evrak dosyasında bulunması gerekmektedir.  Aynı zamanda vizeye başvuran kişinin vize danışmanlık formu bilgisayardan çıkartarak doldurulması gerekmektedir.  Vize danışmanlıksu yapacak olan kişinin bu danışmanlık formunu imzalaması gerekmektedir.  Aynı zamanda bu form İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde hazırlanmalıdır.  Nüfus müdürlüklerinden alınacak nüfus kayıt örneği ve tam vukuatlı nüfus belgesi ile bu belgede ailenin bütün ayrıntılarının gösterilmiş olması gerekmektedir.   Bir de bu belgeyi e-Devlet’ten çıkarttığınız durumda size verilecek bir barkod numarası olacak ve o barkod numarasının da yazılması gerekmektedir.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi için Suudi Arabistan Konsolosluğunun bu konu ile ilgili yetkilendirdiği vize merkezlerinden alınmaktadır.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi danışmanlıksu için pasaportun yeni pasaport ve çipli pasaport olması önemlidir.  Diğer pasaportlar ile vize danışmanlıksunda bulunamazsınız.  Ayrıca pasaportlarda 2 boş sayfa ve seyahat edeceğiniz tarihten itibaren 90 gün daha pasaportunuzun kullanılabilir süresinin olması gerekmektedir.  Bu iki konu Suudi Arabistan konsolosluklarının en fazla önemsediği ve dikkate aldığı konulardan biridir.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi almak için bir kefil bulundurmak zorundasınız. Suudi Arabistan vize danışmanlık formunuzun Türkçe ve İngilizce olarak doldurulması zorunludur.  Bu arada vize danışmanlıksu sırasında eksik evrakınızın bulunması durumunda vize almanız mümkün değildir.  Ret almanız durumunda ise vize reddine itiraz etme hakkınız bulunmamaktadır.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Alınmaktadır?

Aile ziyaret vizesi evrakları tamamını tamamlamış ve Suudi Arabistan konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerine teslim etmeniz durumunda,  işleme alınmaya başlanacaktır.  Ancak Suudi Arabistan konsolosluk yetkilileri ek süreye ihtiyaç duyabilirler.  Bu tamamen onların inisiyatifindedir. Tatil günlerinin göz önünde bulundurulması durumunda,  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi maksimum 7 gün içinde alınabilmektedir.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi En Fazla Ne Kadar Alınabilmektedir?

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi vize danışmanlıksu yapan kişinin,  istekleri doğrultusunda maksimum 3 ay vize alabilirler.  Ancak vize danışmanlık yapanın vize uzatmak istemesi,  daha fazla vize süresi almak için Suudi Arabistan Konsolosluğu şartlarının tamamının yerine getirilmesi gerekmektedir. Ancak bu durumda vize suresi uzatılabilmektedir.

Arabistan Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Uzatılır?

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi normal koşullarda maksimum 90 gün ile sınırlandırılmıştır.  Ancak vize danışmanlıksu yapan kişinin 90 günün yeterli olmadığını bildirmesi üzerine,  Suudi Arabistan yetkilileri bir takım şartlar öne sürmektedirler.  Bu şartları ve istenen prosedürü yerine getirmeleri durumunda,  kalış süresi istenildiği ölçüde uzatılabilmektedir.  Ancak vizenin uzatılabilmesinin temel koşullarından bir tanesi,  Suudi Arabistan’da yanında kalacağınız kişinin veya bir başka kefilin izni olması zorunludur.

Yeşil Pasaport Sahibi Olanlar Suudi Arabistan Vizesi Almaları Gerekir Mi?

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi veya diğer bütün vizeler dâhil olmak üzere diplomatik pasaport sahipleri dahi Suudi Arabistan vizesi almadan Suudi Arabistan’a giremezler.  Dolayısıyla yeşil pasaport sahibi olan danışmanlık sahipleri aynı şekilde Suudi Arabistan vizesi almaları gerekmektedir.  Ancak resmi pasaportu olan kamu görevlileri olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tek ayrıcalık Suudi Arabistan vizesine 30 gün içinde danışmanlık işlemlerini başlatabilmeleridir.  Tanınan hak yalnızca bu kadardır.

Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi İçin Zorunlu Evraklar

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi danışmanlıksunda bulunacak kişinin,  Suudi Arabistan’da yanında kalacağı aileden bir davetiye almak mecburiyetindedir.  Ayrıca bu davetiyenin Suudi Arabistan’da yaşayan kişinin ikametgâh bilgileri,  kimlik fotokopisi,  varsa eşinin ikameti olması gerekmektedir.  Aksi halde ikametgâhını gönderen kişinin eşi yoksa vize alınamaz.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi hakkında öncelikle bilinmesi gereken önemli bazı konular bulunmaktadır.  Bunlardan bir tanesi,  Suudi Arabistan’dan aile ziyaret vizesi almak isteyen kişiler yalnızca ziyaret edecekleri kişinin anne,  baba ve eşi olabilmektedir.  Akrabası veya arkadaş ziyaretleri için yapılan danışmanlıklar Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi danışmanlıksu yapan kişinin,  seyahat amacına uygun ve seyahat planın da belirtilen kalış süresine bakılarak bir vize ücreti çıkartılmaktadır.  Bu ücret sürenin değişikliğine göre ücrette değişiklik oluşmaktadır.  Suudi Arabistan’a aile ziyaret vizesi danışmanlıksunda bulunacak olan kişi, 35 yaşın altında bekâr bir kadın ise ve tek başına Suudi Arabistan vize işlemlerine başvuramaz.  Ancak başvurabilmesi için 1.  dereceden anne,  baba,  erkek kardeş refakatinde Suudi Arabistan’a gidebilir.  Dolayısıyla vize danışmanlık işlemlerini de gideceği kişi ile birlikte hazırlamak durumundadır.  Suudi Arabistan aile ziyaret vizesi danışmanlıksunda bulunan kişilere aynı zamanda,  Suudi Arabistan Konsolosluğu anlaşmalı hastanelerinden,  Acıbadem,  Medikal Park,  ve Memorial hastanelerinden mutlaka HBS, HBC,  HIV kan testlerinin yapılıp sonuçlarının vize danışmanlık evraklarının içine koyulması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu