İngiltere

İngiltere Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi

Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi alabilmek için bu vize kapsamında bulunan programa katılma koşullarını yerine getirmiş olmanız gerekmektedir.

Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi Nasıl Alınır?

Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi için İngiltere’deki bir yükseköğretim Kurumu’na başvurmanız ve o kurum tarafından onaylanmanız gerekmektedir.  Bu vizeyi alan kişi en az 1 yıl bu programla İngiltere’de kalabilir.  Şayet bu eğitim kurumu sizin için sponsorluğunu devam ettirmesi durumunda İngiltere’de kalma süresini 1 yıl daha uzatabilirsiniz.  Tier 1 üniversite girişimci vizesi orada iyi bir iş bulma veya kendi işinizi kurma önceliğini tanımaktadır.  Bunun için minimum 200 bin sterlin sağlayarak serbest olarak kendi işinizi yapmanız gerekmektedir.  Bunun dışında aile bireylerini veya sizin bakmak zorunda olduğunuz kişilere İngiltere’ye götürülme hakkınızda bulunmaktadır.  Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi aldığınız durumda şirket sermaye kaynağını İngiliz hükümetinin ilgili departmanlarına sunmanız için en az 50 bin sterlin paranızın olması gerekmektedir.

Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi İçin Yerine Getirmeniz Gereken Koşullar

Yapmak istediğiniz iş hakkında ilgili kurumlara ikna etmek durumunda olmanız gerekmektedir ve bunu yapabilmeniz için en az lisans mezunu olma şartı aranmaktadır. Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesinin uygulandığı bütün kriterleri karşılıyor olmanız gerekmektedir. Yapmak istediğiniz işle ilgili fikirlerinize İngiltere’de uluslararası ticaret bölümü ve seçkin küresel mezun programı kapsamında onaylanması gerekmektedir. İngiltere’nin Yüksek Öğrenim Kurumu ‘ndan yetkili bir onay almanız gerekmektedir. Bu kurumlardan onayınız yapıldıysa danışmanlıklarınızı 3 hafta içinde tamamlamanız gerekmektedir.  Bunun içinde seyahat etmeden 3 ay önce başvurmanız gerekmektedir.

Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi İle İngiltere’de Neler Yapabilirsiniz?

Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi sayesinde İngiltere’de 1 yıl kalabilme imkânınız var.  Bir yılsonunda isterseniz vizenizi bir yıl daha uzatabilme hakkınız bulunmaktadır. Aile fertleriniz İngiltere’ye götürebilirsiniz. İngiltere’de 1 yıl kaldıktan sonra istediğiniz durumunda vizenizi bir yıl daha uzatabilirsiniz. İngiltere vizesinin diğer kategorilerinden bu kategoriye geçiş yapabilirsiniz.

Tier 1 Üniversite Girişimci Vizesi İle İngiltere’de Neler Yapamazsınız?

Öncelikle İngilterede bulunan devlet hisse senedi ve fonlarından yararlanamazsınız. Türkiye’de eğitimde Doktor veya diş hekimi iseniz orada bu mesleklerinizi yapamazsınız. İngilterede antrenörlük veya profesyonel bir sporcu gibi çalışamazsınız. Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi ile İngiltereye yerleşemez vatandaşlık alamazsınız. Bunlar dışında ki haklarınızı ise sorgusuz şekilde kullanabilirsiniz.

Yükseköğrenim Kurumundan Onaylanmanız Durumunda İstenen Evraklar

·         Pasaport

·         Pasaportta en az 2 sayfanın boş bulunması gerekmektedir

·         İngiltere tarafından Onaylanmış bir lisans belgesi yüksek lisans veya yapmış olduğunuz bir doktora derecesini gösteren belge

·         En fazla 3 ay önce verilmiş İngilterede bir Yükseköğretim Kurumu ‘ndan onay belgesi

·         İngilterede kalacağınız süre içinde geçiminizi sağlayacak en az 1890 sterlin bulunması gerekmektedir.  Bu paranın 3 ay önce hesaba yatırılıp 3 ay en az hesapta kalması gerekmektedir.

·         İngilterede kalacağınız süre içinde sizin finansal sorumluluğunuzu üstlenecek kamu kurumu veya uluslararası burs kurumu var ise sizin İngilterede kalabileceğiniz süre içinde kurs için ödenmesi gereken paranın hesabınıza yatırıldığını ve kurs masraflarının ödendiğini gösterir belge

·         Dereceniz İngilteredeki yükseköğrenim Kurumundan onaylanırsa aldığınız derecenin orijinal sertifikası ve kabul edildiğiniz dair bir belge

·         İngilterede dil yetenek sınavında gösterdiğiniz başarı sonucunda aldığımız geçerli bir belge

Bakanlık Onayı Sonrası Hazırlamanız Gereken Evraklar

·         Pasaport

·         Pasaportun en az 2 sayfasının boş ve kullanılmamış olması şartı

·         İngiltere vizesine başvurduğunuz ve vize aldığımızı gösteren belge

·         İngilterede ki Yükseköğretim kurumunla denk olduğunuzu gösteren bir yeterlilik derecesi

·         İngilterede kaldığınız süre içinde geçiminizi sağlayabileceğiniz para ve bu paranın en az 3 ay önceden banka hesabına yatırılması ve en az 3 ay hesabınızda durması gereken 1890 sterlin en az para bulunması gerekmektedir

·         Yeterli derecede İngilizce bildiğinizi gösteren bir sınav sonuç belgesi

·         İngilterede kalacağınız süre içinde banka hesabınızda veya sizi finanse edecek kişinin sizin adınıza yatırdığı paranın hesabınızda bulunduğunu gösteren belge

Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi İçin Gerekli Yazı

Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesine danışmanlık yaparken İngilizce bildiğinizi sizden kanıtlamanız istenebilir.  Bunun için İngilizce okuma yazma ve konuşma ve dinleme konusunda başarılı olduğunuzu gösteren ve bu konuda 4 puan almış olduğunuzu gösteren belgeyi de bize evrakının içine koymanız gerekmektedir Ayrıca İngilizce olarak eğitim aldığınız bir lisans yüksek lisans veya doktora derecesine denk olan bir akademik yeterliliğin izinde olması gerekmektedir.

Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İngiltere vizesi için danışmanlıklarınızın değerlendirildiği karar verme yetkilisi İngiltere Konsolosluğudur. İngiltere Konsolosluğu vize için istenen belgelerin dışında inisiyatif kullanarak kişiden ek belge isteme hakkına sahiptir. Tier 1 üniversite mezunu girişimci belgesi için gerekli olan biyometrik istekleri karşılamak durumundasınız.  Dosyanızda biyometrik fotoğrafınız bulunmasına rağmen İngiltere Konsolosluğu dilerse onu kabul etmeyip kendisi orada biyometrik fotoğraf çekmek isteyebilir. Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi için danışmanlıknuzu tamamladıktan sonra tarafınıza İngiltere konsolosluğu tarafından maksimum 21 iş günü içinde olumlu veya olumsuz sonucunuz bildirilir. Tier 1 üniversite mezunu girişimci vizesi için vize harç bedellerinin İngiltere konsolosluğu web sitesinde yayınlandığı ücretin ödenmesi gerekmektedir.  Bu ücretler birbirlerinden farklılık gösterebilirler

İngiltere  Tier 1 üniversite mezunu girişimci vize danışmanlıksunda bulunan kişiler, danışmanlıknun gerçek anlamda yapılabilmesi için kendilerinin bizzat bulunmaları gerekmektedir. Parmak izi ve biyometrik fotoğrafı ibraz etmelidirler gerekli görüldüğü durumda tekrar biyometrik görüntü alınmak isteyebilir.

Tier 1 Üniversite Mezun Girişimci Vizesi İçin Mülakat Şartı Var Mıdır?

Tier 1 İngiltere mezun girişimci vizesi için vize danışmanlıksunda danışmanlık sahiplerinden mülakata gitmeleri istenmemektedir.  Ancak bazı durumlarda konsolosluk çalışanlarının istemesi ve gerekli görmesi durumunda danışmanlık sahiplerine mülakata çağırabilirler.  Bu durum genellikle vize danışmanlık sırasında beyan ettikleri ile gidiş amacının birbirine uymadığı görüldüğünde vize yetkililerinin kişiyi mülakata çağırma hakkı vardır. İngiltere vize danışmanlıksu gerek Tier 1 İngiltere üniversite mezun vizesi gerekse diğer vizeler İngiltere geneli için oldukça zor bir vize süreci olduğunu söylemek gerekmektedir.  İngiltere’ye gitmek için danışmanlıklan vize kategorileri oldukça geniştir.  Öncelikle hangi kategori üzerinden vize alınacağının çok iyi bilinip seçilmesi gerekmektedir.  Çünkü İngiltere vizesi danışmanlıklarında konsolosluk ve vize yetkilileri hiçbir koşulda en ufak bir hatayı kabul etmemektedirler.  Bu nedenle danışmanlık yapacak olan kişilerin bu konuda son derece dikkatli davranmaları ve istenen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması ve teslim edilmesi gerekmektedir.  Bu konudaki eksiklikler vize alınmasını engellemekte ve ret olarak sonuçlanmaktadır.

Tier 1 İngiltere Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi İle İngiltere’de Çalışılabilir Mi?

Tier 1 üniversite mezun girişimci vizesi İngiltere’den mezun olan kişinin İngiltere ‘de iş kurması anlamına gelmektedir.  Dolayısıyla orada çalışma hakkı ve oturma hakkı bulunmaktadır.  Ancak kendi işini kurması durumunda başka bir şirkette veya bir işverene bağlı olarak çalışması yasaktır.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu