İngiltere

İngiltere Ticari Vize

Küresel Finans merkezi olan Londra dünyadaki ikinci büyük merkezdir. Bu nedenle ticaret daha çok Londra ve etrafında dönmektedir. İngiltere’ye ticari bir amaç için seyahat etmek isteyen T.C. vatandaşlarının İngiltere Ticari Vize için danışmanlıkda bulunması gerekir. Ticari vize ile, İngiltere’de konferans, eğitim, seminerlere katılabilir, doktor olarak İngiltere’de yapılan bir araştırmaya katılabilir, PLAB ya da OSCE sınavlarına girebilirsiniz. Vize muafiyeti Diplomatik Pasaport sahipleri için geçerlidir ve 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde seyahat edebilirler. İngiltere Ticari Vize türü kısa süreli bir vize türüdür ve tek ya da çok girişli olmak üzere seçenekleri vardır. Ancak ticari işiniz nedeniyle İngiltere’ye sürekli olarak seyahat ediyorsanız gerekli belgelerle Uzun Süreli İngiltere Vizesine danışmanlıkda bulunabilirsiniz.  Ancak uzun süreli vize ile İngiltere’de maksimum 6 ay ikamet edebilirsiniz. Bu süre sonunda İngiltere’den çıkış yapmanız zorunludur.

Birleşik Krallık Avrupa Birliğinden çıktığı için schengen türüne sahip değildir. Bu nedenle iş seyahatinizin devamında schengen vizesi geçerli olan bir ülkeye gidecekseniz, bu durumu göz önüne almanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

İngiltere Ticari Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Her vize türünde olduğu gibi konsolosluk danışmanlık sahibinden hazırlamasını istediği evrak listesini belirtir. Evrak hazırlama sürecinizde danışmanlarımız tüm süreci takip ederek hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bizi arayabilir, ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Şirket Sahipleri ve Ortaklar İçin Hazırlanması Gereken Evraklar;

  • Konsolosluğa hitaben, şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi,
  • Geçerliliği en az 6 ay olan pasaport,
  • Ticari davetiye, İngiltere’deki şirketin antetli kağıdına davetiye gönderen kişinin pasaport ve kimlik fotokopi bilgileri ile gönderilmesi gerekir,
  • Uçak ve Konaklama Rezervasyon bilgileri,
  • Vize Danışmanlık ücretinin ödendiğine dair dekont
  • Biyometrik Fotoğraf, arka fonu beyaz, gözlüksüz ve güncel çekilmiş olmalı.
  • Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi,
  • Vergi Levhası fotokopisi,
  • İmza Sirküleri fotokopisi,
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi,
  • SGK Hizmet Dökümü,
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü – en az 7000 TL-
  • Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, ikamet bilgisi ve aile bireylerini de içermeli
  • Nüfus Cüzdanı-Kimlik Kartı fotokopisi,
  • Danışmanlık sahibi Avukat, Doktor, Eczacı, Diş Hekimi ise meslek oda kaydı

SGK Çalışanı için Hazırlanması Gereken Evraklar;

Yukarıda listelenen evraklara ek olarak aşağıda belirtilen evraklar hazırlanmalıdır.

  • SGK İşe Giriş Belgesi
  • Maaş Bordrosu – son 3 aylık-

Vize danışmanlıknuzda mutlaka ülkenize kesin dönüş yapacağınızı kanıtlayan evraklar sunmalısınız.

Davetiye Gönderen Şirketten İstenen Evraklar;

  • Ticari davetiye, İngiltere’deki şirketin antetli kağıdına davetiye gönderen kişinin pasaport ve kimlik fotokopi bilgileri ile iş seyahatinin amacını belirten bir yazı ile gönderilmesi gerekir,
  • Fuar Giriş Kartı, Fuar Bileti, gibi belgeler

İngiltere Ticari Vize Danışmanlıksu Nasıl Yapılır?

İngiltere Ticari Vize danışmanlıknuzu İngiltere konsolosluğunun resmi internet sayfasından online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Danışmanlık ofisimiz, İngiltere vize danışmanlıklarında sizlere destek olarak en kısa ve doğru bir şekilde işlemlerinizi tamamlamanızı sağlar. Evraklarınızın takibini titizlikle yaparak yanlış ve eksik hazırlanan formların önüne geçmiş olursunuz.

Online olarak doldurmanız gereken formu İngilizce dilinde doldurmalısınız. Burada en önemli hususlardan birisi amacına uygun vize türüne danışmanlık yapmanızdır. Formu eksiksiz olarak doldurduktan sonra sizden istenen vize danışmanlık ücretini online olarak kredi kartı ile ödemeniz mümkündür. Ödeme işlemi tamamlandığında randevu günü ve saatini seçmeniz gerekir. Böylelikle danışmanlık süreciniz başlamış olur ve konsolosluğun sizden istediği evraklar doğru bir şekilde eksiksiz olarak teslim etmeniz istenir. Konsolosluk gerekli görürse sizden ek evrak talep edebilir ya da sizi mülakata çağırabilir. Mülakatta vereceğiniz beyanların teslim ettiğiniz evraklarla uyuşması büyük önem taşır. Yanlış beyanda bulunduğunuz ispatlanırsa vizeniz ret alır. Vizenizin reddedilmesi durumunda danışmanlık ücret iadesi yapılmamaktadır. İngiltere vizesi için tüm danışmanlık sahiplerinden parmak izi alınmaktadır. Daha önce parmak izi verdiyseniz, yeniden parmak izi vermenize gerek yoktur.

Vizenizin sonuçlanma süresi konsolosluğun yoğunluk ve tatil günlerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle danışmanlık yapmadan önce özel gün ve resmi tatil günlerini kontrol etmeniz tavsiye edilir. Vize sonuçları 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İngiltere Ticari Vize danışmanlıksuna seyahat tarihinizden en fazla 3 ay öncesinden danışmanlık yapabilirsiniz. Vize danışmanlıknuz olumlu sonuçlandığında İngiltere’de maksimum 6 ay kalabilirsiniz. Bu süre içerisinde ülkeden kesin çıkış yapmanız gerekir.

İngiltere Ticari Vize Reddi

Vize reddi genellikle eksik hazırlanmış ya da hatalı doldurulmuş formlar nedeniyle verilmektedir. Danışmanlık ofisimiz, danışmanlık sürecinizin başından sonuna kadar, size destek olacaktır. İngiltere Ticari Vize ile ilgili bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
ülke-detaylar

İngiltere Ticari Vize

İngiltere Ticari Vize

Vize uygulaması her yabancı için uyulması gereken prosedürleri içeren resmi olarak verilen izinlerdir. Yabancı kabul eden İngiltere’ye ticari amaçla gidecek olan kişilerin İngiltere ticari vize alması gerekiyor. Buna istinaden de ticari vize için gerekli evrakları hazırlamaları gerekiyor. Herhangi bir vize izni isteyen ülkeye ticari faaliyet, iş görüşmesi, konferans, üs toplantısı, fuar görüşmesi ve sektör ile alakalı etkinlik katılımlarına gidecek kişiler ülkeye girebilmek için ticari vize almalıdırlar.

Ancak şunu bilmek gerekir ki ticari vize alacak kişinin gitmek istediği ülke tarafından bir davet ile çağırılmış olması gerekir. Davet aldıktan sonra da ülkenin şart koyduğu kriterlere bağlı olarak vize danışmanlık evraklarının hazırlanması gerekiyor. Aksi taktirde direk olarak İngiltere vize reddi gerçekleşir.

İngiltere Ticari Vize Evrakları Nelerdir?

İngiltere ticari vize evraklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Pasaport,
  • Vize danışmanlık formu,
  • Ülkeden gelen davet yazısı,
  • Ticari sicil,
  • Şirket anlaşmaları,
  • Fuar giriş kaydı,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Finansal durum gösterge kâğıdı,
  • Vize talep dilekçesi,
  • Seyahat dilekçesi,
  • Kişinin bağlı olduğu kurum belgeleri,
  • Kişinin çalıştığını gösteren belgeler,
  • Son olarak varsa ek belgeler.

Hazırlanacak evraklar kişiden kişiye göre değişiklik gösterir ancak evraklarda eksiklik olursa vize danışmanlıksu iptal edilir. Bu nedenle evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekiyor. 

Hazırlanacak Evrakların Detayları

İngiltere Ticari vize danışmanlık evraklarının ilk sırasında pasaport yer alıyor. Ticari vize için hazırlayacağız pasaportun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması gerekiyor. Bu pasaportun seyahat sonrasında da 3 ay boyunca geçerliliğini koruması gerekiyor. Bununla birlikte ticari vize izin kâğıdının yapıştırılması için pasaportta 2 adet boş sayfa bulunması gerekiyor. Aksi takdirde yeni pasaport çıkarttırmak gerekiyor.

Ticari vize danışmanlık evrakları arasında vize danışmanlık formu yer alıyor. Bu danışmanlık formunun vize danışmanlıksu yapacak kişi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekiyor. Bu danışmanlık formunda verilen bilgilerin kişiyi desteklemesi gerekiyor ve her birinin gerçek olması son derece önemlidir. Danışmanlık formunun ıslak imzalı olması da aranan şartlardan bir tanesidir.

Hazırlanması Gereken Ek Evraklar

İngiltere ticari vize danışmanlık esnasında istenen evraklardan biri de şirketten gelen davet yazısıdır. Bu davetiyenin yurtdışındaki şirket tarafından ıslak imzalı bir şekilde gönderilmesi gerekiyor. Aynı zamanda davetiyenin eksiksiz bir şekilde doldurulması ve kaşeli olması gerekiyor. Bu davetiyenin okunaklı bir fotokopisinin olmasına dikkat edilmelidir.

Davet yazısı gönderilirken yurtdışında bulunan şirkete ait ticari sicil de gönderilmelidir. Eğer temin edilebilirse yurtdışında bulunan şirkete ait faturaların da danışmanlık dosyasına eklenmesi gerekiyor.  Yurtdışına fuar amacıyla gidiliyorsa fuar giriş kartı da dosyada bulunmalıdır. Aksi takdirde dosyada eksik bilgi olacağı için vize izni verilemez.

Biyometrik Fotoğrafa Dikkat Edin

İngiltere ticari vize izni için hazır kalacağınız dosyaya biyometrik fotoğraf da eklemeniz gerekiyor. Koyacağınız biyometrik fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekiyor ve son halinizi yansıtması gerekiyor. Bununla birlikte biyometrik fotoğrafın 3,5*4,5 cm ebatlarında olması gerekiyor. Eğer yeni biyometrik fotoğraf çektirecekseniz arka fonun beyaz renkte olması gerekiyor.

Bununla birlikte ticari vize izni için vereceğiniz biyometrik fotoğrafın daha önceki pasaport ve vize işlemlerinizde kullanmamış olmanız gerekiyor. Aksi takdirde vize onayını verilmeyecek ve yeni beş fotoğraf çektirmeniz isteyecektir. Biyometrik fotoğrafın dışında sizden nüfus kayıt örneği de istenecektir. Bu örneğin en az 6 ay öncesinden çıkarılmış olması gerekiyor ve aile bireylerinin vukuatları da belirtilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bu evrakla birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi de verilmelidir.

Finansal Durum Gösterge Belgeleri

İngiltere ticari vize alırken teslim etmeniz gereken belgelerden bir tanesi de finansal durum bildirge evraklarıdır. Bu evrağı verirken son 3 aylık maaş bordronuzun da olması gerekiyor. Bu maaş bordrolarının işyeri tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekiyor. Finansal durum göstergelerinin verirken 3 aylık banka hareketlerinizi de vermelisiniz.

Kişinin banka hareketlerini incelerken konsolosluğun dikkat ettiği konu banka hesaplarında seyahatin masraflarını karşılayacak tutarda paranın olup olmamasıdır. Bununla birlikte vize danışmanlıksu yapan kişinin üstüne herhangi bir tapu, araç ruhsatı ve kreşi kartı varsa bunların da dosyaya eklenmesi gerekiyor.

İngiltere Vize Danışmanlık Dilekçesi

İngiltere ticari vize alabilmek için dosyanıza vize danışmanlık dilekçesi de eklemeniz gerekiyor. Bazı ülkelere bu dilekçenin İngilizce olarak yazılması dikkat edilmesi gereken bir detaydır. Bu dilekçeyi verirken bağlı olduğunuz işyerinin hitaben yurtdışındaki işyerine yazmış olması gerekiyor. İşyerinin bu dilekçeyi yazarken ıslak imzasını ve kaşesini de vermesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak eğer kişinin seyahat masraflarını bir başkası karşılayacaksa finans bilgilerinin direkt sponsor olacak kişinin doldurması önemlidir.

Vize danışmanlık dilekçesini işveren dolduruyorsa dilekçe şartlarını göz önünde bulundurarak kendi adına doldurma hakkı bulunuyor. Danışmanlık dilekçesini dolduracak olan kişi emekli ise dilekçeyi kendisi doldurabilir. Eğer danışmanlık dilekçesini devlet memuru hazırlayacaksa gerekli şartlara dikkat ederek ıslak imzalı ve kaşeli olarak hazırlaması gerekiyor.

Kişinin Bağlı Olduğu İşyerinin Bilgileri

İngiltere vize danışmanlıksu alacak kişinin çalıştığı işyerine ait bazı belgeleri de hazırlaması gerekiyor. Bu belgelerden bir tanesi de vergi levhasıdır. Vergi levhasını hazırlarken son bir yıllık vergi ödeneklerini dosyaya koymak gerekir. Eğer işyeri daha öncesinden vize almışsa bu vize belgesinin de dosyaya eklenmesi gerekir. Kişinin bağlı olduğu işyerinde imza yetkisi olan kişilerin imzası da bu dosya içinde bulundurulmalıdır.

Bununla birlikte kişinin bağlı olduğu işyerinin sicil belgesi de dosyada bulunmalıdır. Tüm bu belgelerin yanı sıra kişinin çalıştığını gösteren belgeler de dosyaya eklenmelidir. Bu belgelerin bir tanesi de SGK hizmet döküm belgesi ve maaş evraklarıdır. Bu belgelerin de ıslak imzalı olarak teslim edilmesi gerekiyor.

Ek Belgelerin de Hazırlanması Gerekiyor

İngiltere ticari vize hazırlanırken kişi emekli ise emekli maaş göstergesi, emekli kartı ve emekli olunan kurumdan yazı yazılması gerekiyor. Vize danışmanlıksu yapacak olan kişi memur ise çalıştığı iş yerinden ıslak imzalı evrakın olması gerekiyor. Bununla birlikte kişinin adli sicil belgesinin de dosyada bulunması gerekiyor.

Eğer vize danışmanlıksu yapacak olan kişi çiftçi ise bağlı olduğu ziraat kurumundan imzalı kağıt alması gerekiyor. Bu belgeleri vize alacağınız konsolosluk size ayrıntılı bir şekilde gösterecektir.

İngiltere Ticari Vize Danışmanlıksu Yaparken Randevu Almak Gerekiyor mu?

Ticari vize danışmanlıksu yaparken randevu almak mecburidir. İngiltere ticari vize kısa süreli bir vize olacağı için konsolosluk tarafından vize danışmanlık merkezlerinden randevu verilmektedir. Yurtdışı vize danışmanlıklarında randevu online olarak yapılabilmektedir. Bununla birlikte telefonla da vize danışmanlık randevusu alabilirsiniz.

Eğer son 5 yıl içerisinde İngiltere için vize onayı almışsanız randevuya bizzat gitmenize gerek yok. Çünkü parmak iziniz vize danışmanlık merkezinde kayıtlı olacaktır. Ancak beş yıl içerisinde vize onayınız yoksa randevuya bizzat gitmeniz gerekiyor. Ardından evrakları tamamlayıp vize danışmanlık merkezine teslim etmeniz gerekiyor.

İngiltere Ticari Vize Danışmanlıksu Ne Kadar Sürede Onaylanır?

İngiltere ticari vize danışmanlıksu konsolosluğa göre değişiklik gösterir. Danışmanlık yaptığınız zamandaki yoğunluk bu süreci değiştirebilmektedir. Yine de genel olarak bakıldığı zaman 4-5 gün içerisinde vize danışmanlıksu sonuca kavuşturulmaktadır. Bu konu hakkında detaylı bir bilgi almak için bağlı olduğunuz konsolosluğa gidebilir ve gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu