Fransa Schengen Vizesi

Fransa Schengen vizesi Avrupa Birliği tarafından imzalanan bir sözleşme ile bu sözleşme kapsamında bulunan ülke vatandaşlarına serbest dolaşım hakkı sağlayan bir vizedir. Schengen Anlaşması yapan ülkeler arasındaki seyahatlerde vize uygulaması yapmamaktadır. Ancak Schengen kapsamı dışında bulunan ülken vatandaşlarının Schengen vizesi alarak seyahat etme zorunluluğu vardır. Schengen Anlaşması yapan ülkeler, Schengen Anlaşması kapsamında vizesiz giriş çıkışlara izin veren ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya ve Yunanistan. Bu ülkeler Schengen sözleşmesi’ni imzalayan ülkelerdir. Aynı zamanda bu ülkeler Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerdir. Avrupa Birliği üyesi olan ülkeler de yaşayan vatandaşların Schengen vize müracaatı yapmamaktadır. Tek bir Schengen vizesi alarak Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest seyahat etme hakkı bulunmaktadır.
Schengen Vizesi Süresi Ne Kadardır?
Schengen vizesi uygulayan ülkelerin vatandaşları 180 gün içinde toplam 3 ayı geçmeyecek biçimde bu ülkeler içinde serbest dolaşım hakkına sahiptir. Bunun için ayrıca bir vize danışmanlıksu yapmalarına gerek yoktur. Schengen vizesi, Schengen ülkelerine giriş yapılacağı zaman bir diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanımaktadır. Ancak daha önce Schengen vizesi almayan kişilerin mutlaka Schengen vizesi alması gerekmektedir. Schengen vizesi Schengen Anlaşması yapan ülkeler arasında bir programla bu ülkeler arasında seyahat eden kişilerin bilgilerini veri tabanında toplayarak takip etmektedirler.
Schengen Vizesi Prosedürü Nedir?
Schengen kuralları içinde bir ülkeden başka bir ülkeye vize almadan serbest dolaşım hakkı sağlayan vize türüdür. Ancak Schengen ülkeleri arasında seyahat eden vatandaşların, bazı ülkelerin vize uygulama koşul farklılıkları varsa buna da vatandaşların uyması gerekmektedir. Schengen vizesi Schengen ülkesi vatandaşlarına 6 ay vizesiz seyahat etme hakkı tanımaktadır. Bunun için başlangıçta bir Schengen vizesi almak zorunluluğu vardır. Bunun için Schengen vizesi kapsamındaki evrakların tamamını tamamlayıp kendi ülkesindeki konsolosluk veya büyükelçiliklere müracaat etmek zorundadırlar. Danışmanlık koşullarını ve danışmanlıkda istenen belgeleri yerine getirerek vize danışmanlıksunda bulunabilir ve Schengen vizesi sahibi olabilirler.
Schengen Vizesi Çeşitleri
Tek Tip Schengen Vizesi
Tek tip Schengen vizesi genellikle turistik seyahatlerde kısa süreli ticari, fuar, konferans, toplantı, aile, arkadaş, akraba ziyareti gibi seyahatler için danışmanlıklan bir vize çeşididir. Bu vize’de 180 gün içinde maksimum 3 ay vizesiz serbest Seyahat hakkı tanımıştır.
Sınırlı Schengen Vizesi
Sınırlı Schengen vizesinde sadece Schengen vizesi alınan ülkeye seyahat edilmektedir. Bunun dışında diğer Schengen ülkeleri danışmanlıkda belirtilmemişse bu vize ile diğer ülkelere giriş çıkış yapılamamaktadır.
Ulusal Schengen Vizesi
Ulusal Schengen vizesi Schengen ülkeleri arasında eğitim, çalışma veya sürekli orada oturum izni almak için danışmanlıklan ve aynı zamanda D tipi olarak bilinen bir vize çeşididir.
Tek Veya Çok Girişli Schengen Vizesi
Schengen vizesi iki türlü olarak verilebilmektedir. Bu tek girişli ve çok girişli olarak ikiye ayrılmaktadır. Tek girişli Schengen vizesi vize danışmanlıksunda bulunan kişi, belirttiği süre içinde giriş ve çıkış yapabilmeye olanaklarına sahip olur. Çok girişli Schengen vizesi ise, istediği zaman giriş çıkış yapmaya olanak sağlayan bir vize türüdür. Bunun için yılın belli zamanlarında herhangi bir sebepten dolayı daha uzun süre kalabilen veya kısa süre kalabilen genellikle öğrenci ve çalışma izni olan kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vizeyi alan kişiler Schengen anlaşması bulunan diğer bütün ülkelere serbest olarak seyahat etme hakkını elde etmiş olurlar.
Schengen Vizesi Danışmanlıksu Nasıl Yapılır?
Schengen vizesi danışmanlıklarında vize danışmanlıksu sırasında birden fazla Schengen ülkesine gidip gitmeyeceğini danışmanlıkda bildirmek durumundadır. Birden fazla Schengen ülkesine seyahat edecek kişiler ilk giriş yaptığı ülke konsolosluğundan Schengen vize danışmanlıksunda bulunması gerekmektedir. Ancak ilk giriş yaptığı ülkeden girmesi gerekirken, vize alıp başka bir ülkeden giriş yapması söz konusu olamaz.
Gerekli Evraklar
Vize danışmanlık işlemleri için istenen evrakların en önemlilerinden biri pasaporttur. Pasaportun koşullarının yerine getirilmesi önemlidir. Biyometrik fotoğraf nüfus kayıt belgesi ve mali durumunu belirten banka hesap ve hareketlerini vize danışmanlıksunda sunmak zorundadır.
Schengen Vizesi Danışmanlık Evrakları
- Pasaport
Pasaport bütün vize uygulamalarında bulunması gereken ortak evraktır. Schengen vizesinde pasaportun maksimum 10 yıllık suresini aşmamış olması, 2 adet boş sayfasının bulunması ve seyahat tarihinden 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Fransa Schengen vizesi almak için seyahat tarihinden en az On beş gün önce danışmanlıklması tavsiye edilir.
- Vize Danışmanlık Formu
Vize danışmanlık formu Schengen vizesinde de son derece önem taşımaktadır. İstenen bilgi ve belgelerin eksiksiz doğru ve birbiriyle denk düşen, ötüşen bilgiler olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bunların doğru olmaması ve çelişkili bilgilerin tespit edilmesi durumunda vize onayı ret ile sonuçlanır. Seyahat planı ve rezervasyon belgeleri, Schengen vizesi danışmanlıksunda bulunacak olan kişilerin kalacakları süre içinde uçak rezervasyon ve konaklama için rezervasyon belgelerinin vize işlem dosyasına koyulması gerekmektedir.
- Sağlık Sigortası
Schengen vizesi danışmanlıksu yapan kişilerin Schengen vizesi suresini kapsayan bir sağlık sigortasını yaptırılması zorunludur. Bu sigortanın 30.000 Euro en az teminatının bulunması gerekir. Bu sigorta poliçesinin de danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.
- Mali Belgeler
Schengen vizesi danışmanlıksunda bulunacak olan kişilerin, Schengen ülkelerinde kalacağı süre içinde masraflarını karşılayacak miktarın banka hesabında bulunması vize danışmanlıklarında oldukça önemlidir. Bu miktar Schengen ülkelerinde günlük 120 Euro olarak hesaplanmıştır. Bu miktarın vize işlemleri sırasında banka hesabında bulunması gerekir. Bunu ve banka hesap hareketlerinin eksikliği vize reddi sebebidir. Aynı zamanda banka hesap hareketlerini ıslak imza ve kaşe ile onaylayıp ibraz etmelidir.
18 Yaşın Altındaki Kişilerin Schengen Vizesi Danışmanlıksu
Schengen vizesi danışmanlıksunda bulunacak kişiler 18 yaşın altında ise mutlaka doğum belgesi, ebeveynler tarafından imzalanmış bir muvafakat namenin imzalanıp danışmanlık dosyasına eklenmelidir. Aynı zamanda çocuğun bakımı hangi ebeveyn tarafından gerçekleştirilecek ise bu mahkeme kararı da evrak dosyasına bulunmalıdır. Bunun yanı sıra iki ebeveynin de kimlik bilgileri ve pasaportlarının fotokopilerinin evrak dosyasında bulunması gerekmektedir. Çocuk Yalnız seyahat edecekse her iki ebeveyn noter tasdikli muvafakat name vermek zorundadır.
Havaalanı Schengen Transit Vizesi
Bu vize iki türlüdür.
- Son giriş yapılacak ülke ye girmek için alınan vize
- En son giriş yapılacak Schengen ülkesine alınmış bir uçak biletini bulunması
Schengen Transit Vize
Transit vize de 2 türlüdür. Bunun için de en son giriş yapılacak ülke için bir geçerli vizenin olması ikincisi yine en son giriş yapılacak Schengen ülkesinde alınmış uçak bileti ibraz edilmelidir.
Schengen Vizesi Farklı Evraklar
Schengen vizesi müracaatlarında danışmanlık sırasında mutlaka ortak evraklar bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra vize kategorisine göre farklı evrakların düzenlenmelidir. Bu evraklar çalışma, iş ziyareti vizesi evrakları, öğrenci vizesi evrakları, aile akraba ziyaret vizesi evrakları gibi vize danışmanlık sırasında hangi kategoride vize alınacaksa o vize türünün farklı evrakları da bulundurulmalıdır. Fransız Konsolosluğu istenen evraklar dışında ek evrak isteme yetkisine sahiptir. Ayrıca gerekli gördüğü durumlarda kişiyi mülakata çağırma yetkisi de bulunmaktadır.