Fransa Aile Birleşimi
Fransa aile birleşimi vizesi, Fransa’da legal olarak oturum izni olan akrabanızın ya da eşinizin yanına Fransa’daki yasalar çerçevesinde yerleşmenize imkan veren vize türüdür. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Birliği ve İsviçre vatandaşları bu vizeden muafken bu bölgelerin dışında kalan üçüncü ülkelerin vatandaşları Fransa Aile Birleşimi vize prosedürü içinde yer alır. Fransa vize işlemlerinizin onay sürecinde tek yetkili mercii Fransa Konsolosluğudur.
Fransa aile birleşimi vizesi için hazırlamanız gereken evrakların güncel olması gerekmektedir. Bu sayfada Fransa aile birleşimi için gereken önemli belgeleri bulabilirsiniz.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Fransa’da uzun yıllardır konaklama izni bulunan bir aile üyeniz, eşiniz ya da akrabanız olması halinde Fransa’ya yerleşmek için Fransa aile birleşimi vizesini kullanabilirsiniz. Fransa aile birleşimi vizesi uzun süreli bir vizedir. Bu sebepten dolayı Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi tarafından belirlenmiş olan kıstasların tamamının karşılanması gerekmektedir.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Koşulları Nelerdir?
Fransa aile birleşimi vizesi danışmanlıklarında aile birleşimi yapılacak olan kişinin 18 boyunca Fransa’da oturum iznine sahip olması gerekmektedir. Fransa’da yaşamakta olan kişi Fransa Göç ve Entegrasyon Dairesine danışmanlıkda bulunması gerekmektedir. Bundan önce ise sizin Türkiye’deki Fransa Konsolosluklarına uzun süreli vize danışmanlıksu yapmanız gerekmektedir.
Fransa’da 2007 yılında yürürlüğe giren Göçün Kontrolü, Uyum ve İlticaya İlişkin yasa ile Aile Birleşimi talebinde bulunabilecek şahısların yaş aralığı 15 ile 65 arasındadır. Fransa’ya Aile Birleşimi vizesi kapsamında gelmek isteyenlerin Fransızca dil bilgilerinin ve Fransa’nın kültürel ve toplumsal değerlerine dair bilgileri yetkililerce kontrol edilir. Fransa aile birleşimi vizesi uygulamasıyla Fransa’da yaşamayı planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa Kabul ve Entegrasyon Sözleşmesi’ni imzalamakla yükümlüdürler.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Danışmanlık Evrakları
Fransız Eş İçin;
- Pasaport
- Biyometrik fotoğraf: 2 adet güncel halinizi yansıtan, 3.5 x 4.5 cm boyutunda, arka fonu beyaz olmalı.
- Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı fotokopisi
- Şu anda bulunduğunuz ülkenin vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal oturum izni bilgilerinizi gösteren belgeler.
- Üst bölümü doldurulmuş OFII formu
- Fransız vatandaşı olan eşin CNIS veya Fransız vatandaşlığı sertifikası veya doğum belgesinin tamamının sureti veya Fransız eşin Fransız vatandaşlığına geçiş belgesinin aslının sureti.
- Evlilik durumunu gösteren resmi belgeler
- Son 2 aya ait, Fransız evlilik akdinin tamamını içeren ya da yabancı evlilik akdinin son 3 aya ait transkriptinin fotokopisi
- Aile cüzdanı nikâhın 3 aydan eskiye dayanması halinde: Türk vatandaşı eşin Tam Vukuatlı nüfus kayıt örneği.
Yabancı Pasaport Sahipleri İçin;
- Pasaport
- Biyometrik fotoğraf: 2 adet güncel halinizi yansıtan, 3.5 x 4.5 cm boyutunda, arka fonu beyaz olmalı.
- Kimlik fotokopisi
- Şu anda bulunduğunuz ülkenin vatandaşı değilseniz, söz konusu ülkedeki yasal oturum izni bilgilerinizi gösteren belgeler.
- Pasaportta vize bulunan tüm sayfaların fotokopisi
- Üst bölümü doldurulmuş OFII formu
- Aile ilişkisinin kanıtı
- Evlilik akdinin noter onaylı çevirisi
- Boşanma durumu söz konusu olursa boşanmaya dair mahkeme kararı
- Reşit olmayan çocuklar için, çocukların doğum belgelerinin tamamının noter onaylı çevirisi
- Ebeveynlerin boşanması durumunda reşit olmayan çocukların için yazılmış kalan ebeveyn vekâletnamesinin noter onaylı çevirisi
Yukarıda bahsi geçen tüm belgeler, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de dâhil İngilizce ya da Fransızcaya çevrilmiş olması gerekmektedir. Türkçe hiçbir belge kabul görmemektedir. Çeviriler noter onaylı olmalıdır ve yeminli bir tercüman tarafından çevirisi yapılmalıdır. Vize şartlarının yerine getirilip getirilmediği hususundaki tetkiklere Fransa’daki resmi kurumlar dâhil olduğundan vize işlemi birkaç ay sürmektedir.
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Yukarıda bahsi geçen belgelerin dışında, gerekli gördüğü takdirde Fransa Konsolosluğu sizden ek belgeler talep edebilmektedir.
- Danışmanlık belgelerini eksiksiz olarak tamamlayan başvuranlara Fransa Konsolosluğu tarafından randevu verilmektedir, randevu gün ve saatinde mutlaka konsoloslukta hazır olarak bulunmanız gerekmektedir.
- Fransa aile birleşimi vizesi danışmanlıksu için mutlaka parmak izi verinizi vermeniz gerekmektedir. Schengen vizesi prosedürleri kapsamında parmak izi verileriniz 5 yıl boyunca VIS sisteminde kayıtlı olarak kalacaktır.
- Fransa aile birleşimi vizesi danışmanlıksu belgeleriniz tam olsa bile reddedilebilmektedir. Fransa vize işlemlerinizin onay sürecinde tek yetkili mercii Fransa Konsolosluğudur.
Fransa aile birleşimi vizesi danışmanlıksu esnasında sorun yaşamamak için bizlere ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.