fransa

Fransa Adaları ve Deniz Aşırı Bölgeleri Vizesi

 

Fransa Adaları ve denizaşırı bölgeler vizesi Fransa’nın denizaşırı ülkeleri için kullanılan bir vize türüdür.  Fransa Schengen vizesi dâhilinde değildir.  Denizaşırı ülkelere seyahat edecek olan kişiler belirlenmiş vize kategorilerine göre vize danışmanlıksunda bulunabilirler.  Bunlar DOM/ROM POM VE COM bölgeleri olarak adlandırılmıştır. Bu bölgeler Fransa’nın Denizaşırı bölgeleridir.  Bu bölgelere seyahat için,  bu bölgelere uygulanan vize alınmalıdır.   Ayrıca Schengen vizesi için de danışmanlık yapılmalıdır.  Aynı zamanda bu bölgelere seyahat edecek umumi pasaporta sahip kişiler vize danışmanlıksu yapmak zorundadır.  Onun dışında diplomatik pasaport veya yeşil pasaport sahipleri buralar dâhil diğer Schengen ülkelerine de kalacakları süre 90 günü geçmemesi kaydıyla vize alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Fransa’nın Dom /Rom Bölgesi Alanına Giren Ülkeler

Bu alana giren ülkeler Martinique,  Guadalup,  Saint Barthelemy,  Saint Martin,  Reunion ve Guyane’dir.

Fransa Bölgesi Kapsamına Giren Ülkeler

Yeni Kaledonya,  Fransız Polinezya’sıdır.

Fransa’nın COM Kapsamına Giren Ülkeler

Fransız Polinezya’sı,  Fransız Güney ve Antarktika toprakları,  Yeni Kaledonya,  Futuna,  Wallis Mayotte,  Saint Pierre – et- Miquelon ülkeleridir.  Fransa’ya denizaşırı bölgelere seyahat etmek isteyen turist veya ticari amaçla seyahat düşünen kişilerin bu bölgelere uygun evrakları hazırlamaları gerekiyor.

Fransız Adaları Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport

Pasaport 10 yıldan eski olmamak koşulu ile güncel olmalıdır. Vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerliliği olmalı ve pasaportun son 2 sayfası bulunmalı ve yıpranmamış olması gerekmektedir.  Aynı zamanda eski pasaportların mühürlü ve vize yapılmış olan sayfalarının fotokopileri vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekiyor.

  • Nüfus Cüzdanı

Nüfus cüzdanı mutlaka vatandaş numarası yazılmış olan ve resmin kişiyi doğru yansıtması ve pasaporttaki kimlik bilgileri ile aynı olması gerekiyor.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Nüfus kayıt örneği, nüfus müdürlüğünden veya e Devlet’ten alınacak olan tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin mutlaka ailede bulunan diğer kişilerin de bilgilerini içeren,  kapsamlı bir nüfus kayıt örneği olması isteniyor.

  • Biyometrik Fotoğraf

Biyometrik fotoğraf bütün vize işlemlerinde kullanılan önemli evraklardan biridir.  2 adet biyometrik ölçülere uygun 35 mm x 45 mm ölçülerinde olması gerekmektedir.  Ayrıca fotoğrafın arka fonun mutlaka beyaz olması ve kişinin yüzünü kapatacak aksesuarların bulunmaması lazımdır.

  • Mali Hesap Dökümü

Kişinin Fransa’da kalacağı seyahat boyunca banka hesap dökümünün en az 3 aylık hesap hareketlerinin,  banka hesap cüzdanı fotokopisinin banka tarafından ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekiyor.  Aynı zamanda hesap cüzdanının aslının da vize danışmanlık dosyasında bulunması önemlidir.  Vize danışmanlıksunda bulunan kişinin üzerine kayıtlı gayrimenkulleri varsa bunların tapularının ibraz edilmesi aynı zamanda kişinin kira gelirleri varsa bunların da kontrat fotokopilerinin danışmanlık dosyasında bulunması da isteniyor. Kişiye ait motorlu araç bulunuyorsa Onun da ruhsatı vize danışmanlık dosyasında olması gerekir.

  • Davetiye

Kişi eğer Fransa’ya bir arkadaş veya aile yakınlarından birini ziyaret için başvuracak ise mutlaka Fransa’dan,  bağlı bulunulan belediyeden onaylı bir davetiyenin vize danışmanlık dosyasında bulunması dikkat edilen bir konudur.  Ancak turistik vizede davetiyeye ihtiyaç bulunmuyor.  Vize müracaatına başvuracak olan kişi T.C. vatandaşı değil,  yabancı uyruklu bir vatandaş ise Türkiye’de oturma izni olduğunu belgelemek zorundadır.  Aynı zamanda otel rezervasyonunu ve ulaşım için rezervasyon belgelerinin de bize danışmanlık dosyasında bulunması önemlidir.

Vize Danışmanlıksunda Bulunan, Çalışan Kişilerin Hazırlaması Gereken Evraklar

Vize danışmanlıksunda bulunan kişi çalıştığı kurumdan İngilizce veya Fransızca yazılmış işverenden alınmış bir çalışma belgesi sunmak zorundadır.  Bu belgede,  şirketteki görevi,  hangi pozisyonda çalıştığı,  işe başlangıç tarihi,  ne kadar maaş aldığı ve neden Fransa’ya gitmek istediğini bildiren bir yazının danışmanlık dosyasında bulunması gerekiyor.  Ayrıca işveren tarafından kişi seyahat süresi boyunca izinli olduğunu da bir belge ile taahhüt etmek zorundadır.  Şirketin ayrıca İngilizce ve Fransızca olarak antetli kâğıdına bütün bilgiler ıslak imza ve kaşeli olarak yazılmak zorundadır.

Vize Müracaatında Bulunan Kişi Bir İşveren İse

Şirkete ait bütün evrakların vergi levhası,  Ticari sicil gazetesi yazısı,  imza sirküleri ve şirketin faaliyet belgesi danışmanlık dosyasında bulunmalıdır. Aynı zamanda şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odasından onaylı belgenin vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemeleri ve Sosyal Güvenlik Kurumuna giriş tarihi de belgelenmek zorundadır.

Öğrencilerin Vize Danışmanlıksunda Hazırlamaları Gereken Evraklar

Fransa Adaları ve Denizaşırı bölgeler vizesi almak isteyen öğrencilerin,  öncelikle Türkiye’de devam ettikleri okuldan öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.  Bunun yanı sıra,  öğrencinin seyahati süresince masraflarının karşılanacağını,  bu masraflar ebeveynler tarafından karşılanacaksa ebeveynlere ait son 3 aylık banka hesap dökümleri vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekir.  Ayrıca seyahat süresince günlük 120 Euro ya denk gelecek şekilde hesaplanarak o kadar miktarın banka hesabında bulunması gerekmektedir.  Ebeveynler dışında bir sponsor bulunması durumunda yine sponsorun seyahat süresince öğrencinin seyahat masraflarını karşılayacağını,  mutlaka bir sponsor yazısı yazarak belgeler sunarak bunu taahhüt etmesi gerekmektedir.  Fransa’nın Denizaşırı adalarında bulunan bir okula kayıt yaptırılması gerekiyorsa,  o okulun öğrenciyi kabul ettiğine dair bir belgenin de danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.  Okula yapılan ödeme varsa onun dekontu,  Fransa’da kalacağı konaklayacağı yerin rezervasyon bilgileri ve bu bilgiler eğitimin biteceği güne kadar hazırlanmış belgeler olması gerekmektedir.  Öğrenci 18 yaşın altında ise her iki ebeveynin imzası ile bir muvafakat namenin noterden onaylı olarak vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.

Emeklilerin Vize Danışmanlıksunda Hazırlaması Gereken Evraklar

Seyahat edecek olan kişi emekli ise emekli maaşını aldığı bankanın hesap hareketlerini,  son 3 ay olmak koşuluyla ve emekli olduğunu gösteren kartın vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.

Çalışmayan Kişilerin Hazırlaması Gereken Evraklar

Ev hanımı veya çalışmayan kişiler vize danışmanlıksunda bulunması durumunda seyahat süresince karşılanacak olan masrafların mali bilgileri,  banka hesap dökümleri ve seyahat süresince bankada bulunması gereken miktarın belgelenmesi gerekmektedir.  Bunun dışında kira geliri veya farklı bir gelir kaynağı bulunan kişiler bunları da belgeleyerek vize danışmanlık dosyasında bulundurması gerekmektedir.

Fransa Adalarına Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Fransa Adaları ticari vizesi alacak olan kişilerin öncelikle,  pasaportun 10 yıldan eski olmaması koşulu ve vize bitiş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması gerekmektedir.  Önceki pasaportları elinde olan kişiler,  önceki pasaportların mühürlü ve vize işlemi yapılan sayfalarının fotokopilerini,  vize danışmanlık dosyasında bulundurmak zorundadırlar. Aynı zamanda pasaportun kullanılmamış 2 adet en az sayfasının olması da gerekmektedir.

  • Kimlik Fotokopisi

Kimlik fotokopisinin önlü arkalı olması ve kimlikteki bilgilerin pasaporttaki bilgilerle birbirini tutması son derece önemlidir.  Aynı zamanda Kimlikte mutlaka vatandaşlık numarasının yazması da gerekmektedir.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,  nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi e-devlet üzerinden de barkotlu olarak alınabilmektedir.  Bu belgenin de bize danışmanlık dosyasında bulunması gerekir.

  • Banka Hesap Hareketleri

Kişinin Fransa’da kalacağı seyahat boyunca masraflarının karşılanacağı miktarda nakit paranın banka hesabında bulunması gerekmektedir.  Bu nedenle,  banka cüzdanının son 3 aya ait hesap hareketlerinin fotokopisi banka tarafından kaşeli ve ıslak imzalı olarak alınmalıdır.  Ayrıca banka hesap cüzdanının aslı da vize danışmanlık dosyasına konulabilmektedir.

  • Davetiye

Ticari vize danışmanlıksunda bulunan kişilerin Fransa’daki şirketten ıslak imzalı ve kaşeli bir belge almak zorundadırlar.  Davetiye yerine geçen bu belgenin içinde,  neden seyahat edildiği,  seyahatin amacı ve süresi belirtilmek zorundadır.

  • Motivasyon Yazısı

Motivasyon yazısının İngilizce veya Fransızca olarak yazılması gerekmektedir.  Aynı zamanda şirketin antetli kağıdına bir motivasyon yazısının yazılması ıslak imza ve kaşeli olması gerekmektedir.  Kişiye ait tapu gayrimenkulleri var ise, araç sahibi ise,  aracın ruhsat fotokopisini de vize danışmanlık evrak dosyasında bulunması gerekmektedir.  T.C. vatandaşı olmayan kişilerin Türkiye’de oturma izni ve çalışma izni olduğunu gösteren belgenin de bize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.  Rezervasyon belgelerinin hem ulaşım hem de konaklama rezervasyon belgelerinin vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir.

Fransa Adaları Vizesi Hakkında Bilgiler

Vize danışmanlıksu, vize danışmanlık evraklarının tamamlanması ve teslim edilmesinden sonra maksimum 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.  Fransa Adaları danışmanlık vizesi bir Schengen vizesi değildir.  Aynı zamanda,  Schengen vizesi sahibi olan kişiler,  bu vize ile Schengen ülkelerine giriş yapamazlar.  Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçiliği evrakları yeterli görmeyip ek evrak isteme yetkisine sahiptir.  Gerekli görmesi durumunda kişiyi mülakata çağırma yetkisi de bulunmaktadır.  Vize danışmanlık işlemlerinin sonuçlanması Fransa konsolosluğunun yetkisi dâhilindedir.  Danışmanlıknuz ret ile sonuçlanması durumunda vize danışmanlık ücreti geri ödenmemektedir.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu