Dubai

Dubai Oturum İzni

Dubai oturum izni, gerekli şartlar sağlandığı takdirde danışmanlık sahibine ikamet hakkı tanınan yasal bir belgedir. Danışmanlık sahibinin Dubai sınırları içerisinde çalışması, Dubai vatandaşı ile evlenmesi, Dubai’de yatırım yaparak şirket sahibi olmak gibi nedenlerle verilebilir. Oturum izni alabilmenin 3 farklı yolu vardır. Bunlardan ilki Dubai sınırları içerisinde bir mülk satın almak, ikincisi ise şirket kurmaktır. Ancak bu işlemler için de yerine getirilmesi gereken bazı şartlar vardır. Danışmanlık firmamız aracılığı ile Dubai oturum iznini, çok kolay ve kısa bir sürede alabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için iletişim numaralarımızdan bizleri arayabilir, ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Dubai oturum izni ve şartları;

  • Dubai’de mülk satın almak,
  • Dubai’de iş yeri kurmak ya da şirket sahibi olmak,
  • Dubai Vatandaşı ile evlenmek.

  • Dubai’de oturum izni alabilmek için bir mülk satın alabilirsiniz.

Ancak satın alacağınız mülk değerinin en az 1.000.000 AED olması gerekir ve satın almak için danışmanlık yapan kişinin ise aylık en az 10.000 AED geliri olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu nedenle Dubai’de ev alarak oturum izni sahibi olmak pek kolay değildir. Ayrıca tapular mülkü satın almak isteyen kişinin adına ait olacak şekilde hazırlanmalıdır çünkü sadece o kişi mülk için oturma izni danışmanlıksunda bulunabilir. Tapuların üzerinde hiçbir şekilde ipotek olmamalıdır ve tapu üzerinde belirlenen herhangi bir yasak bulunmamalıdır. Gerekli olan mülk vizesi ücreti ile idare ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Danışmanlık yapan kişinin sabıka kaydı sunularak gerekli sağlık kontrolü yapılmalıdır. Danışmanlıkyu gerçekleştirecek kişinin parmak izi alınmalıdır. Danışmanlık sahibinin sağlık sigortasının bir nüshası sunulmalıdır. Bu şartları yerine getiren kişiler mülk satın alarak Dubai oturum izni sahibi olabilirler. Tüm bu işlemler için uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

  • Dubai’de iş yeri kurmak ya da şirket sahibi olarak oturum izni alabilirsiniz.

Ancak bu işlemler için de yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Öncelikle şirket kuracak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Danışmanlıkların Birleşik Arap Emirlikleri serbest ticaret bölgesi şirketine sahip olması gerekmektedir. Seçilen şirket yerinin ikametgah belgesi için şirket tarafından imzalı ve damgalı bir danışmanlık yapılmalıdır. Pasaportun aslı ile gerekli şartlara uygun çekilmiş biyometrik fotoğraf sunulması istenir. Danışmanlık sahibinin gerekli sağlık kontrolleri yapılarak sağlık raporu ile Dubai’ye giriş izninin aslı sunulmalıdır. Parmak izi, iyi hal belgesi, çalışma belgesi ile şirket isim kaydının birer nüshası, serbest ticaret bölgesi lisansının da bir nüshası sunulmalıdır. Hazırlanan tüm belgeler İngilizce veya Arapça olarak yazılmış, Birleşik Arap Emirlikleri elçiliğinin noterden onayını almış olması gerekmektedir. Gerekli durumlarda ek belgeler istenebilir. Dubai oturum izni ile eş ve çocuklar için de şirket aracılığı ile danışmanlık yapılabilir.

  • Dubai vatandaşı ile evlilik yolu ile de oturum izni alabilirsiniz.

Danışmanlıkda bulunurken hazırlamanız gereken evrakların eksiksiz ve doğru olması önem taşır. Tüm danışmanlık formlarının ıslak imzalı ikinci nüshalarını da hazırlamanız gerekmektedir. Evlilik yolu ile oturum izni için hazırlamanız gereken evraklar;

  • Biyometrik Fotoğraf, 3 adet 3,5 x 4,5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz ve güncel olarak çekilmiş olmalıdır.
  • Pasaport, en az 6 ay geçerliliğe sahip ve içerisinde 2 adet boş sayfa olması gerekmektedir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, aile bireylerini de kapsayacak şekilde ikamet bilgilerini içermelidir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi Nüfus Cüzdanının ön ve arka yüzlerinin fotokopisi gerekli belgeler arasına eklenmelidir.
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği, Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği belgesinin yabancı uyruklu eşin bilgilerini içererek hazırlanmalıdır.
  • Muvafakat name, Danışmanlık sahibinin 18 yaşından küçük olması halinde ebeveyn iznini gösteren noter onaylı muvafakat name belgesini göstermeleri zorunludur. 16 yaşında evlilik gerçekleştirecek kişinin öncelikli olarak mahkeme kararı ile alınan izne sahip olması şartı aranmaktadır. Kişinin evlenebileceğini gösteren belgenin Arapça tercümesinin onaylı olarak danışmanlık dosyasına eklenmesi şarttır.
  • Doğum Belgesi, Dubai vatandaşı olan eşe ait doğum belgesinin hazırlanması.
  • Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı, Dubai vatandaşı olan eşin ait oturma izni, pasaport ve kimlik kartı fotokopileri.
  • Dil Yeterliliğini Gösteren Belge, Danışmanlık sahibi kişinin günlük yaşamına yetecek kadar Arapça bildiğini taahhüt eden belge alması gereklidir.
  • Her İki Eşe Ait Uluslararası Doğum Kayıt Örneği, Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (her iki eşe ait) veya Dubai evlendirme dairesinden alınmış olan evlilik kaydı belgesi ile Uluslararası Doğum Örneği belgelerinin de hazırlanarak danışmanlık dosyasına eklenmiş olması gerekmektedir.

Tüm bu evraklara ek olarak Dubai konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde sizden ek evrak talep edebilir. Hazırlanan tüm belgelerin Arapça olarak onaylanmış haliyle teslim edilmesi gerekir. Danışmanlıklarınız için ofislerimizle iletişime geçerek süreci başlatabilir ve merak ettiğiniz soruları bize sorabilirsiniz. İletişim numaralarımızdan bize ulaşabilir, ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu