Çin Ticari Vize

Çin Ticari Vize
Çin ticari vizesi ticari amaçla gitmek isteyen vatandaşların başvurması gereken vize türüdür. Çin ticari vizesi için kongre, fuar, eğitim ve seminer gibi seyahatlerde dâhil edilmiştir. Çin ticari vizesi olarak geçen F tipi vize işlemleri mutlaka Çin’deki firmadan Bir davetiye alınarak danışmanlık yapılabilmektedir. Mutlaka bu davetiyenin Çin vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir. Çin S tipi vize danışmanlıksuna bireysel ve grup halinde de başvurma olanakları bulunmaktadır. Ayrıca ilk defa Çin Halk Cumhuriyeti’ne gidecek olan kişilerin tek girişli vize danışmanlıklarında esneklikler tanınmaktadır.
Çin Ticari Vizesi İşlemleri
Çin vizelerinin tamamında uygulanan tek ve çift taraflı Çin vizesi geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay geçerli vize alan vatandaşlar, Çin Halk Cumhuriyeti’nde 1 ay 30 gün kalabilmektedirler. Aşılması durumunda Çin Halk Cumhuriyeti cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. 30 günü aşabilecek bir ziyaretinde bunun için danışmanlık işlemlerinizi uzun süreli Çin vizesi olarak yapmanız sizin yaşayacağınız zorlukları ortadan kaldırmaktadır. Ticari vize uygulamaları 2018 tarihinden itibaren online vize danışmanlıksu kapsamına alınmıştır. Online randevu alınarak müracaat edilmektedir. Bu online randevu Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin resmi sitesinden yapabilirsiniz.
Çin Ticari Vizesi İçin Ortak Evraklar Dışında Temin Edilmesi Gereken Belgeler
Çin ticari vizesi danışmanlıklarında küçük ölçekli işletmeler için belediye davetiyesi yeterli bulunmaktadır. Belediye davetiyesi ile yapılan danışmanlıklar maksimum 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Şayet belediye davetiyesi temin edememiş işletmelerin Çin’den hangi firma ile ticari ilişki varsa o firmadan davet mektubu almaları gerekmektedir. Ancak bu durumda davetiyenin gelmesi ve vizenin danışmanlık süresi arasında uzun bir süre geçeceğinden bu vize danışmanlıksu çok kısa sürede sonuçlanmayabilir. Gelen davetiyeyi Çin Büyükelçiliği onayladıktan sonra danışmanlık işlemi sonuçlanmaktadır. Ancak ticari amaçla gidilecek olan firma büyük bir firma ise belediye davetiyesi ne gerek kalmadan direk firma davetiyesi ile vize danışmanlıksunda bulunmak mümkündür. Bu danışmanlık daha kısa sürede sonuçlanacaktır.
Çin Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Konsolosluk tarafından alınan parmak izi verildikten sonra 5 yıl geçerlilik süresi vardır. Ayrıca Çin ticari vizesi alabilmek için danışmanlık sahibinin 2 adet daha önceden alınmış Çin vizesi bulunması gerekmektedir. Danışmanlık formunun doğru dikkatli ve tam olarak eksiksiz doldurulması en fazla dikkat edilen durumlardan biridir. Bu bilgileri destekleyen diğer belgelerinde vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir. Davetiye onay mektubunun kesinlikle danışmanlık evrakları arasında bulunması gerekmektedir. Pasaportun en az 6 ay daha suresinin olması gerekmektedir. Şirketin yetkili kişisinin kimlik fotokopisi ve şirketin ticari hacmi en az 10.000 Dolar olması gerekmektedir. Biyometrik 2 adet fotoğraf ölçüleri 33 x 48 milimetre ölçülerinde ve arka fonu mutlaka beyaz fonda olmalı. Şirkete ait güncel faaliyet belgesi, vergi levhası ve şirketin imza sirküleri ile birlikte resmi gazetede yayınlanmış bir fotokopisi bulunması gerekmektedir. Nüfus kayıt örneği vize talep dilekçesinin noterden onaylı olması, adli sicil kaydı işe başladığı tarihi bildiren belge sosyal güvenlik kurumunun hizmet dökümü ve banka hesap cüzdanında en az 5 bin doların bulunması gerekmektedir.
Çin Ticari Vizesi Nedir?
Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan bir şirketle Türkiye’de bulunan ticari bir şirketin ilişkileri ölçüsünde eleman göndermesi ve elemanın şirket adına çalışmasının gerektiği durumlarda danışmanlıklması gereken bir vize türüdür.
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ticari Vize Konusunda Esnekliği Var Mıdır?
Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari vize uygulamaları kesinlikle evrak ve dokümanların eksik olması durumunda hiçbir esnekliği bulunmamaktadır. Ayrıca ticari vize uygulamalarında şirketle ilgili istenen belgelerin kesinlikle eksik olmadan ve davetiyede yazılan bilgilerle örtüşmesi gerekmektedir. Aksi durumda Çin ziyareti ticari vizesi almak mümkün olmayacaktır.
Çin Ticari Vizesi İle Turistik Seyahat Yapılabilir Mi?
Çin ticari vizesi bulunan vatandaşların Çin’de turistik seyahat yapmalarında hiçbir sakınca yoktur ancak turistik vizesi olan kişilerin Çin’de Ticari faaliyette bulunmaları yasaktır
Vize Danışmanlıksu Yapacak Olan Vatandaşların Dikkat Etmesi Gereken Konular
Çin Halk Cumhuriyeti ticari vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişilerin öncelikle danışmanlık evraklarını istenildiği biçimde tamamlamaları ve mutlaka davetiye edinerek danışmanlıkda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti vize danışmanlıksunda bulunan kişinin evraklarını Çin vize işlem merkezine kendisinin giderek teslim etmesi ve bu arada da parmak izini vermesi gerekmektedir. Ayrıca danışmanlık evrakları kesinlikle istenildiği biçimde ve usulüne uygun olarak doldurulmalı ve hazırlanmalıdır. Bunun dışında evrak düzenlendiğinde veya evrakların sahte olduğunun tespit edilmesi durumunda kesinlikle vize danışmanlıksu kabul edilmeyecektir. Vize danışmanlık işlemleri uluslararası yasalar ve uluslararası anlaşmalarla belirlenmiştir. Her zaman böyle durumlarda karar verme yetkisi o ülkenin kurallarına göre belirlenmektedir. Dolayısıyla kendi usullerine uygun olmayan danışmanlıkları reddetme hakkına sahiplerdir. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul’da bulunan Başkonsolosluğu bu yönetmeliklere göre davranmaktadır ve kendi yetkileri ölçüsünde bu haklara sahiptir.
Çin Halk Cumhuriyeti Vize Danışmanlıksunda Davetiye Mektubunun Önemi
Çin Halk Cumhuriyeti ticari vizelerinde davetiye mektubu vize danışmanlık aşamasında çok önemlidir. Bu mektubun Çin resmi makamlarından alınmış olması şart bulunmaktadır. Aynı zamanda bu mektup barkotlu resmi bir evrak durumundadır. Ayrıca belediye davetiyesi, davet mektubu olarak geçmektedir. Ancak belediye davetiyesinin mail veya fotokopi ile gelmesi kabul edilmektedir. Barkotlu davetiye ise 2 Sayfa olarak olması gerekmektedir.
Davetiye Mektubunun Olmaması Durumunda Ticari Vize Danışmanlıksu
Davetiye mektubunun bulunmaması durumunda ticari vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişilerin pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, vize talep dilekçesi hazırlanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ticari belgeler olarak şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odasından onaylı faaliyet belgesi ve bu faaliyet belgesinin güncel olması istenmektedir. Şirketin vergi levhası ve en son yılını gösteren son halinin bulunması gerekmektedir. Nüfus cüzdanı fotokopisi önlü arkalı A4 kâğıdına çekilmiş formatta bulunması gerekmektedir. Ticari vize alacak olan kişinin 4A ve 4B Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümünün bulunması gerekmektedir. Ayrıca adli sicil kaydı ve nüfus kayıt örneklerinin de vize danışmanlık dosyasında bulunması gerekmektedir. Resmi davet mektubu olmayan danışmanlık sahiplerinin Çin’de bulunan firmadan alınan bir davet mektubunun olması gerekmektedir bu davetiyede davet edilen kişinin kimlik bilgileri Pasaport numarası ve bu seyahatle ilgili seyahat planının bulunmuş yazılmış olması gerekmektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti Vize İşlemleri Konusunda Önemli Bilgiler
Çin Halk Cumhuriyeti’ne ticari amaçla gidecek olan vatandaşların bütün vize danışmanlık belgeleri adı altında yayınlanan bütün belgelerini eksiksiz ve tam olarak temin etmek zorundadır. Özellikle ticari vize danışmanlıklarında davet mektubu olmadan vize işlemleri yürütülmemektedir. Ticari vizelerde resmi veya resmi olmayan firma tarafından hazırlanmış davetiyeler de geçerli olmaktadır. Ancak hiç davetiye mektubu olmadan yapılan bir vize danışmanlık işlemleri kesinlikle dikkate alınmayacaktır. Ayrıca davetiye mektubunun yanı sıra özellikle ticari vizelerde her iki şirket Ticari sicil bilgilerinin mutlaka bilinmesi ve belgelenmesi gerekmektedir. Türkiye’den vize danışmanlıksunda bulunacak olan kişinin orada hangi statüde çalışacağı şirketteki görevinin ne olduğu, orada ne kadar kalacağı ve orada kalacağı süre İçindeki bütün masraflarının şirket tarafından karşılanacağını da davetiye mektubunda belirtilmiş olması gerekmektedir. Vize danışmanlık işlemlerinde eksik evraklar vize danışmanlık süresini uzatmakta ve danışmanlık yapan kişileri zor durumda bırakmaktadır.