blog

Cezayir Vizesi

<h1>Cezayir Vizesi</h1>

Türkiye ile Cezayir arasında son yıllarda yapılan bir vize muafiyeti yoktur. Cezayir vize danışmanlıklarında Cezayir Konsolosluğu, vize talebinde bulunan kişiyi pasaport türüne göre vize prosedürüne tabi tutmaktadır. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir’e olan seyahatlerinde Cezayir vize prosedürlerini tamamlamalıdırlar. Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri ise Cezayir’e olan 90 günlük seyahatlerinde vize prosedüründen muaf tutulmuşlardır. Danışmanlık sahibi Cezayir’e yapacağı seyahat amacına yönelik vize tipini belirlemelidir. Bu nedenle vize türlerine göre danışmanlık evraklarını hazırlaması gerekmektedir. Cezayir çalışma (ticari) vizesi danışmanlıksunda bulunanların davet (istek) yazıları Fransızca veya İngilizce olmalıdır. Davet yazılarının belediyeden onaylı, orijinal doküman olması gerekmektedir.

Cezayir vizesi için sahip olunan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması ve seyahat sonlanma tarihinden itibaren 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir. Bunun dışında Cezayir vizesinin işleneceği pasaportta iki adet boş sayfa bulunmalıdır.

Cezayir vizesi Cezayir’in ve Türkiye’nin milli bayramları ve tatilleri haricinde çoğunlukla 7 iş günü sonrasında sonuçlanmaktadır. Cezayir Büyükelçiliğinin ek evrak talep etmesi durumunda işlem süresinin uzayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

<h2>Cezayir Vize Danışmanlıksu</h2>

Cezayir vize danışmanlıksu formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı, vize danışmanlık evrakları tamamlanmalı ve yenilenmiş bir pasaportla Cezayir Konsolosluğu veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş North vize merkezlerine danışmanlık yapılmalıdır. Cezayir vizesi danışmanlıksunda kullanılacak 2 adet fotoğraf danışmanlık formlarındaki gerekli yerlere yapıştırılmalıdır. Cezayir vizesi için kullanılacak fotoğrafların arka fonu beyaz olmalı ve fiziksel olarak danışmanlık sahibinin en güncel halini yansıtmalıdır. Cezayir vize danışmanlık formu ve vize danışmanlık evraklarının ideal bir şekilde düzenlenmesi ile birlikte Cezayir Konsolosluğu veya Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerine Cezayir vizesi danışmanlıksu yapılmalıdır.

<h2>Cezayir Vize Danışmanlık Formu</h2>

Cezayir vize danışmanlık formu, Cezayir Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olup, danışmanlık sahipleri hakkında Konsolosluğun bilgi edinebilmesini sağlamaktadır. Cezayir vize danışmanlık formu eksiksiz, Türkçe ve İngilizce olarak doldurulabilirken. Cezayir vize danışmanlık formu olmadan yapılan danışmanlıkları Cezayir Konsolosluğu kabul etmeyecektir. Ayrıca danışmanlık formunda beyan edilen bilgiler danışmanlık evraklarında bulunan bilgilerle uyumlu olmalıdır. Cezayir Konsolosluğu gerçeğe uygun olmayan beyanlar içeren belgeler sebebiyle danışmanlık sahiplerine cezai yaptırımda bulunabilir. Bu sebeple danışmanlık formu diğer vize evrakları özenle hazırlanmalıdır.

Cezayir Vize Danışmanlık Formu

<h3>Cezayir Vizesi için Gerekli Evraklar</h3>

Cezayir vizesi için gerekli belgeler seyahatin içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Cezayir turistik vize, Cezayir ticari vize, Cezayir ziyaretçi vizesi Cezayir vize türleridir. Cezayir Konsolosluğundan ya da konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerinden Cezayir vizesi için gerekli evrakları öğrenilebilir. Cezayir Konsolosluğunun danışmanlık sahibi hakkında daha kapsamlı şekilde bilgi edinebilmek için bazı durumlarda ek evrak talebinde bulunma hakkı vardır. Cezayir vize evrakları Cezayir Konsolosluğunun ek evrak talebinde bulunmasına göre de şekillenmektedir. Hazırlanacak evraklar Cezayir’de kalış süresine, meslek grubuna, seyahat amacına göre değişiklik göstermektedir. Cezayir vizesi için gerekli evraklar danışmanlık sahibi tarafından şahsen, eksiksiz ve gerçeği yansıtan beyanlarla hazırlanmalıdır. Hatalı bilgi içeren veya eksik evraklarla yapılan danışmanlıknun reddedilme ihtimali yüksektir. Zaman ve emek kaybı yaşanmaması için Cezayir vize evrakları eksiksiz ve doğru beyanlarla dikkatlice hazırlanmalıdır.

<h3>Cezayir Vize Danışmanlık İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar</h3>

Cezayir vize işlemlerine yenilenmiş bir pasaportla başlanmalıdır. 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan danışmanlık işlemleri kabul edilmemektedir, yıpranmış ve hasar görmüş pasaportlarla da Cezayir vize danışmanlık işlemleri yapılamamaktadır. Cezayir Konsolosluğu, vize danışmanlık işlemlerini onaylamış olsa bile, ülkeye giriş ülkede bulunan sınır görevlilerinin sorumluluğundadır. Önerilen şartlara uymayan pasaportlar her daim seyahatin başarısız geçmesine neden olmaktadır. Cezayir vizesinin sonuçlanma süresi Cezayir Konsolosluğunun yoğunluk durumuna göre değişiklik göstermektedir. Cezayir vizesi danışmanlık işlemlerine 1 ay önceden başlanmalıdır. Cezayir vizesi danışmanlıkları seyahat tarihine en geç 15 iş günü öncesinden yapılmalıdır.

Cezayir Büyük elçiliği ve Cezayir Başkonsolosluğuna yapılacak olan vize müracaatlarında dilekçenin Fransızca ve İngilizce olması gerekmektedir. Cezayir vizesi danışmanlık sahibi çalışansa bağlı olduğu şirket yetkilisi Cezayir Konsolosluğuna hitaben, şirketin antetli kağıdına çalışanı için danışmanlık dilekçesi hazırlamalıdır.

Vize kategorisi fark etmeksizin Cezayir’e seyahat edeceklerin dikkatine;
Cezayir’e giriş ve çıkışta döviz miktarının beyan edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Cezayir Merkez Bankasının yurt dışına döviz alım satım uygulamaları ve döviz hesaplarına ilişkin 03.02.2007 tarihli ve 07-01 sayılı yönetmeliği uyarınca, Cezayir’e döviz ithali ve ihracatına sınırlama getirilmiştir.

Cezayir’e girişte ülkeye getirilen döviz, miktarı fark etmeksizin gümrük kapılarında yetkililere beyan edilmelidir. Bu uygulamanın nedeni Cezayir’den çıkışta girişte beyan edilen döviz miktarı kadar döviz yurt dışına çıkarılabilmektedir. Girişte beyan edilen döviz tamamen veya kısmen harcandığı takdirde, kayıtlı aracı kurumlar veya döviz bürolarında bozdurulan dövizin miktarına ilişkin imzalı ve kaşeli bozdurma belgelerinin gümrük yetkililerine ibraz edilmesi gerekir.
Cezayir oturum izni talebinde bulunan yabancılar Cezayir bankaları nezdindeki döviz hesaplarından temin ettikleri 7600 Euro tutarındaki dövizi ve/veya Cezayir Merkez Bankasının özel izni ile elde ettikleri dövizi yurt dışına çıkarabilme hakkına sahiplerdir.

<h4>Suriye Vatandaşları için Cezayir Vizesi İşlemleri Hususu</h4>

Cezayir vize danışmanlıklarında bulunacak Türkiye’de ikamet etmekte olan Suriye vatandaşları T.C. oturum izni belgeleri ile birlikte Cezayir devletinden gelecek davetiye belgelerini Orijinal evrak olarak kaşe ve ıslak imzalı olarak beyan etmelidir.

Ayrıca Türkiye’ de ikamet etmekte olan Suriye vatandaşları davetiye belgelerini orijinal ibraz etmelerinin yanı sıra bağlı bulundukları ve ticari faaliyet yürütmekte oldukları kurum veya şirketin antetli kağıdına Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talebini belirtilen dilekçe sunmalıdırlar.

<h4>Azerbaycan Vatandaşları için Cezayir Vizesi İşlemleri Hususu</h4>

Türkiye’ den Cezayir vizesi için müracaatta bulunacak Azerbaycan vatandaşları için Türkiye oturma izni belgesini danışmanlık esnasında sunma zorunluluğu yoktur. Azerbaycan devletinde Cezayir Temsilcilik/Konsolosluklarının olmaması nedeni ile söz konusu ülke vatandaşları Cezayir vizeleri için danışmanlıklarını Türkiye’deki Cezayir Konsolosluğu ve Cezayir Büyük elçiliğine gerçekleştirebileceklerdir.

<h4>Cezayir Konsolosluğu, Cezayir Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular</h4>

Cezayir Vizesi Kalktı mı?

Cezayir vizesi kalkmamıştır. T.C. Bordo pasaport sahiplerinin vize alması gerekirken, iki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama koşuluyla Cezayir vize işlemlerinde muaftırlar.

Cezayir Vize Bilgileri

Cezayir Türkiye’ye vize uygulaması bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye vatandaşlarının muhtemel Cezayir seyahatleri öncesi vize almaları gerekirken iki ülke resmi pasaport sahiplerinin de Cezayir vizesi almaları gerekecektir. Cezayir Ankara Büyükelçiliği Cezayir’in Türkiye’de bulunan resmi temsilcisidir. Cezayir Büyükelçiliğinin içerisinde bulunan konsolosluk bölümü, Cezayir vize danışmanlık işlemlerinin yapılabileceği yerdir. Cezayir Ankara Büyükelçiliği Çankaya’da bulunmaktadır. Cezayir Büyükelçiliği ve Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu vize danışmanlıklarını kabul etmekle beraber konsolosluk işlemlerini de yürütmektedirler.

Cezayir Vizesi Nasıl Alınır?

Cezayir vizesi için gerekli olan belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlandıktan sonra Cezayir Konsolosluğuna veya Cezayir Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize merkezlerine danışmanlıkda bulunarak vize danışmanlıksu gerçekleştirilmektedir. Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri Cezayir vize evraklarının hazırlanması ile ilgili soru ve sorunlar konusunda yardımcı olmaktadır.

Cezayir Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Cezayir vizesinin çıkma süresi evraklarınızın tamamlanması ve Cezayir Konsolosluğunun ek evrak talebinde bulunma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Cezayir Konsolosluğu bazı durumlarda vize danışmanlık evraklarına ek evrak isterken bu durum vize çıkış sürenize etkilemektedir Cezayir vizesi, tüm olasılıkların göz önüne alınması ile birlikte Cezayir vize işlemleri 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Cezayir Vizenizin Ret Alması Halinde Yapılması Gereken?

Cezayir vize işlemleriniz ret almış olabilir. Cezayir Konsolosluğu danışmanlık evraklarını ve seyahat gerekçesini yetersiz görmesiyle vize talebi ret ile sonuçlanabilmektedir. Vize danışmanlık evrakları doğru bir şekilde organize edilerek yeni bir danışmanlık yapılabilir. Yeni danışmanlık yapmanızın önünde herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır. Ayrıca danışmanlık sahibinin Cezayir Konsolosluğunun ret sonucuna itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Cezayir Vize Danışmanlık Formu Nasıl Doldurulur?

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu