
Cezayir Vizesi
Türkiye ve Cezayir devletleri arasında yapılmış bir vize muafiyeti anlaşması söz konusu değildir. Cezayir vizesi danışmanlık işlemlerinde Cezayir Konsolosluğu, vize danışmanlıklarında bulunan kişinin pasaportunun türüne göre vize işlemleri uygulamaktadır.
Bordo (umuma mahsus) pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir’e seyahat etmek için Cezayir vizesi işlemlerini tamamlamalıdırlar. Siyah (diplomatik), yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahibi kişiler ise Cezayir’e maksimum 90 günlük seyahatler için vize işlemlerinden muaf tutulmuşlardır. Vize danışmanlıkları yapan kişi seyahat amacına uygun Cezayir vizesi türünü iyi belirlemelidir. Çünkü vize türlerine göre danışmanlık belgeleri de değişiklik göstermektedir.
Cezayir vizesi danışmanlıkları için kullanılan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu son 10 yıl içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olması ve de 2 adet boş sayfası olması gerekmektedir.
Cezayir vizesi 7 iş günü içerisinde değerlendirilir ve sonuçlandırılır. Konsolosluk ve büyükelçilik Cezayir vizesi danışmanlık esnasında ek belge isteyebilir, bu durum söz konusu vizenin çıkış sürecinin uzamasına neden olabilir.
Cezayir Vizesi İşlemleri
Cezayir vizesi için öncelikle vize danışmanlık formu tam ve doğru bir biçimde doldurulmalı, vize danışmanlık için gereken belgeler tamamlanmalı ve 10 yıldan eski olmayan, 2 sayfası boş bir pasaportla Cezayir Konsolosluğu, Cezayir Büyükelçiliği veya bu kurumlar tarafından yetki verilmiş vize merkezlerine danışmanlık bulunulmalıdır. Cezayir vizesi danışmanlık için kullanılacak 2 tane biyometrik fotoğraf kullanılacak yerlere yapıştırılmalıdır. Cezayir vizesi için kullanılacak fotoğraflar beyaz arka fona sahip olmalı ve en fazla 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
Cezayir Turistik Vize
Cezayir yapılacak olan uzun sürmeyen kültürel, tatil ve gezi gibi seyahatler için Cezayir turist vizesi sahibi olunması gerekmektedir. Seyahat edecek kişinin Cezayir seyahati kısa bir süreyi kapsıyor ve davetiye, ticaret gibi amaçlardan oluşmuyorsa Cezayir turistik vize danışmanlık yapması gerekmektedir. Cezayir Konsolosluğu, vize danışmanlık işlemlerinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında detaylı bilgilere erişmek istemektedir. Bu sebepten dolayı Cezayir vizesi danışmanlık formu tam, gerçek bilgilerle doldurulmalıdır. Danışmanlık formunda yer alan bilgilerin, belgelerle kanıtlanması gerekmektedir.
Cezayir turistik vize danışmanlık , Cezayir Konsolosluğunun önem verdiği bilgilere göre belgelerin eksiksiz ve doğru bir biçimde tamamlanıp, hazırlanmasıyla başlamaktadır. Cezayir turist vizesi için gerekli belgeler doğru bir biçimde hazırlanmalı, gerekli danışmanlık formu eksiksiz ve belgelerle desteklenebilecek bilgilerle doldurulmalı ve vize danışmanlık belgeleri arasında yer almalıdır. Cezayir turistik vize danışmanlık belgeleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Cezayir turistik vize prosedürü için Cezayir’de konaklama yapılacak yerin rezervasyon bilgilerini içeren belgeler de onaylı bir şekilde danışmanlık belgeleri içerisinde yer almalıdır. Ayrıca Cezayir’e seyahat etmek isteyen kişiler, mutlak suretle seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Aksi durumda vize danışmanlık reddedilmektedir. Seyahat sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.
Cezayir turistik vize danışmanlık kullanılan pasaport son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay daha geçerlilik zamanı bulunmalı ve 2 sayfası boş olmalıdır. 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan Cezayir vizesi danışmanlık kesinlikle kabul edilmemektedir.
Cezayir turist vizesi, vize sahibi kişiye Cezayir’de çalışma imkânı vermemektedir. Turist vizesiyle Cezayir’de çalışmak isteyen kişiler için cezai yaptırımlar söz konusudur.
Cezayir Ticari Vize
Cezayir ticari vize, Cezayir’e ticari amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Ticari vizenin, ticari amaçlarla Cezayir’e gitmek isteyenlerin yanı sıra iş amaçlı kongre, fuar, eğitim ve seminer gibi etkinliklere gidilmesi durumunda da alınması gerekmektedir.
Cezayir ticari vize danışmanlık yapabilmek ve vize alabilmek için Cezayir’de bulunan ve gidilecek şirketten davetiye mektubu alınmalıdır. Bu davetiye mektubu Cezayir ticari vize danışmanlık yapılırken mutlaka gerekli belgeler arasında yer almalıdır. Aksi taktirde ticari vize danışmanlık reddedilecektir.
Cezayir Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Belgeler
- Cezayir ticari vize danışmanlıklarında bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlıklarında bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- Mevcut şirketin antetli kağıdına Cezayir Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine yazılmış, kaşeli, imzalı vize danışmanlık dilekçesi. Bu dilekçe vize danışmanlıkları yapan ve seyahat edecek kişini meslek ve şirket içi pozisyonunu, maaş bilgilerini, Cezayir’e yapılacak seyahatin tarihlerini ve bu seyahatin maddi kaynaklarını kimin karşılayacağını detaylı şekilde açıklamalıdır.
- Cezayir’de bulunan şirket tarafından gönderilen davetiye mektubu gerekli evraklar arasında yer almalıdır.
- 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği; e-devletten barkotlu şekilde çıktısı alınmış veya nüfus müdürlüklerinden alınmış yeni tarihli, aile bireyleri hakkındaki detayları içeren ve ikamet edilen adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Nüfus cüzdanı, ön ve arkalı fotokopisi
- Şirketin imza sirküleri
- Şirket faaliyet belgesi
- Vergi levhası fotokopisi
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Cezayir Ziyaret Vizesi
Cezayir ziyaret vizesi, Cezayir’de resmi bir şekilde ikamet eden aile, akraba veya arkadaşı ziyaret edebilme imkânı sunmaktadır. Cezayir ziyaret vizesi danışmanlık yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları öncelikle Cezayir’de bulunan kişilerden davetiye mektubu almaları gerekmektedir.
Cezayir’de bulunan aile veya akrabasını ziyaret etmek isteyen kişiler Cezayir ziyaret vizesi sahibi olmalıdırlar. Cezayir ziyaret vizesi kısa süreli Cezayir vizesi kategorisine aittir. Cezayir ziyaret vizesi en fazla 30 günlük bir konaklama süresini kapsamaktadır. Cezayir ziyaret vizesi detayları için bize ulaşarak, bilgi alabilirsiniz.
Cezayir Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Cezayir ziyaret vizesi danışmanlık bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlık bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- Cezayir ziyaret vizesi danışmanlık formu
- Ziyaret vizesi talep dilekçesi
- Cezayir’e seyahat edecek ve yakınını ziyaret edecek kişinin bütün bilgilerinin yer aldığı davet mektubu. Cezayir’deki seyahatin amacının ne olduğu da bu mektup içerisinde belirtilmelidir.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği; e-devletten barkotlu şekilde çıktısı alınmış veya nüfus müdürlüklerinden alınmış yeni tarihli, aile bireyleri hakkındaki detayları içeren ve ikamet edilen adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
Cezayir Geçici Çalışma Vizesi
Cezayir geçici çalışma vizesi süreli ve çoğunlukla proje temelli işler için kullanılan bir vize türüdür. Çalışma durumunun sürdürülmesi gereken durumlarda Cezayir geçici çalışma vizesi yenilenmeli ve kısa süreli olmayan Cezayir çalışma vizesi alınması gerekmektedir. Cezayir geçici çalışma vizesi sahibi olmayan kişiler Cezayir çalışma izni de alamazlar. Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık sahibine Cezayir’e giriş hakkı tanır.
Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık ücreti, çalışmak için ülkede bulunulacak süreye, danışmanlık sahibinin mesleki durumuna göre farklılıklar taşır. Cezayir geçici çalışma vizesi ücretine ek olarak vize işlem ve düzenleme ücreti de istenebilir. Cezayir vize ücretleri hakkındaki güncel bilgiler için bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlıklarıreddedilen kişiye ücret iadesi de yapılmamaktadır.
Cezayir çalışma vizesi üçe ayrılmaktadır. Bunlar şu şekildedir;
- 30 günlük ve tek girişli çalışma vizesi,
- 30 günlük ve ülkeye çoklu giriş hakkı veren çalışma vizesi
- 90 günlük çoklu giriş hakkı tanıyan çalışma vizesidir.
Cezayir çalışma vizesi danışmanlıkları yapacak kişi danışmanlıkları ihtiyacı olan türe göre gerçekleştirmelidir.
Cezayir Geçici Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Cezayir ziyaret vizesi danışmanlıklarında bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlıklarında bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık formu
- 90 günü aşmayan iş sözleşmesi fotokopisi.
- Danışmanlık sahibinin çalışacağı şirketten alınması gereken geçici görev belgesi ve fotokopisi.
- Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış ülkeye geri dönmek için hazırlanmış taahhütname ve fotokopisi. Bu belge ile Cezayir’de çalışan kişinin iş sözleşmesinin feshedilmesi durumunda işverenin, çalışan kişinin ülkesine geri dönüşünün sorumluluğunu almış olur.
- Çalışılacak şirketin imza sirküleri
- Şirketin imza sirküleri
- Şirket faaliyet belgesi
- Vergi levhası fotokopisi
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
- Çalışmak için gidecek kişinin eğer varsa Türkiye’deki tapu veya araç ruhsatı fotokopisi.
- Cezayir’de çalışılacak olan şirket, işçi adına Cezayir’de bulunan resmi kurumlara geçici çalışma izni için danışmanlık yapmalıdır.
Cezayir Basın, Tedavi, Grup, Kültür Vizesi
Cezayir basın, tedavi, grup, kültür vizeleri, Cezayir’e yapılacak olan kısa süreli ziyaretler için kullanılmaktadır. Bu vize türleri, Cezayir turistik vize ile aynı sürelidir. Ancak bu Cezayir vizesi türleri için Cezayir Konsoloslukları ek evraklar talep edilebilmektedir.
Bu tür Cezayir vizesi danışmanlıkları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Cezayir Grup Vizesi
Cezayir grup vizesi, Cezayir Devleti’nden alınan ve ülkeye grup halinde giriş yapmanızı sağlayabilen vize türüdür. Grup halinde seyahat edenlere, belirli kurallar dâhilinde verilen ve adına müşterek pasaport da denilen bu vize, özel bir vize türüdür.
Cezayir grup vizesi onaylandığında şu belgeler istenmektedir;
- 6 ay geçerli grup pasaportu
- Otel, konaklama rezervasyonu bilgilerini gösteren belge
- Seyahati yapacak grubun maddi durumunu gösterir belge
- Uçak biletleri (gidiş – dönüş)
- 40 bin Euro teminata sahip seyahat sağlık sigortası
- Biyometrik fotoğraf
Bu Cezayir vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve danışmanlık işlemlerinizi sizin için yürütmemizi istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Cezayir Kültürel Ziyaret Vizesi
Cezayir’e kültürel, bilimsel, eğitim veya spor etkinliğine katılma amacıyla seyahat eden kişilerin Cezayir kültürel ziyaret vizesi danışmanlık yapması gerekmektedir. Bu vize türüne danışmanlık yapabilmek için bu etkinliklerden bir davet mektubu almış olmanız gerekmektedir. Bu davetiye mektubunun etkinliği düzenleyen firmanın antetli kağıdına yazılmış olması gerekmektedir, ayrıca bu davetiye imzalı ve onaylı olmalıdır.
Cezayir kültürel ziyaret vizesi için gereken belgeler şu şekildedir;
- Kültürel ziyaret vizesi danışmanlık formu
- Kültürel ziyaret vizesi dilekçesi
- Seyahat sağlık sigortası
- Otel, konaklama rezervasyonu bilgilerini gösteren belge
- Uçak biletleri (gidiş – dönüş)
- Seyahati finanse edecek kişi veya kurumun gelir durumunu gösteren belgeler
Cezayir kültürel ziyaret vizesi üç şekilde verilmektedir, bunlar şu şekildedir;
- 30 günlük ve tek girişli
- 30 günlük ve çok girişli
- 90 günlük ve çok girişli
Cezayir Basın Vizesi
Cezayir Devleti bazı meslek gruplarına özel vize sunan ülkelerden biridir. Türkiye’den Cezayir’e seyahat etmek isteyen basın mensupları da bu meslek gruplarına dâhil edilmiştir. Cezayir basın vizesi almak için 2 adet basın vizesi danışmanlık formu doldurulmalıdır, ayrıca danışmanlık sahibi kişi herhangi bir basın kuruluşunda çalıştığını ispat etmek zorundadır.
Cezayir basın vizesi danışmanlık bulunan kişi çalıştığı basın kuruluşundan onaylı evraklar temin ederek basın kuruluşunda çalıştığını kanıtlamalıdır. Basın kimliği ve fotokopisini de vize danışmanlık belgeleri arasında yer almalıdır. Ayrıca basın vizesi danışmanlık için yazılması gereken dilekçe de çalışılan basın kuruluşu tarafından şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve imzalanarak onaylanmalıdır.
Cezayir basın vizesi danışmanlık sırasında, basın mensubu kişinin Cezayir’e götüreceği kamera, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı vb. malzemelerin listesi de konsolosluğa iletilmek zorundadır. Cezayir’de yaşanabilecek sağlık gereksinimleri ve tedavi masrafları için seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Sağlık sigortasının geçerlilik süresi vize süresini kapsamalıdır.
Cezayir bası vizesi ücretleri verilen üç farklı vize türüne farklılık göstermektedir. 30 ve 90 günlük süreler için verilen Cezayir basın vizesi, tek girişli veya çok girişli olabilmektedir.
Cezayir Tıbbi Tedavi Vizesi
Cezayir’e tedavi amaçlı yapılacak seyahatler için olan vize türüdür. Cezayir’e giriş yapma hakkına sahip olmak ve tedavi olmak için bu vize türüne danışmanlık yapılması gerekmektedir. Cezayir’e tedavi amaçlı seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tedavi detaylarını belgelerle kanıtlamak durumundadırlar. Bu nedenle bir hastaneden veya doktordan sağlık durumunu gösteren raporu alınması gerekmektedir.
Sağlık masraflarını karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olduğunuzu da belgelerle ispat etmek durumundasınız. Eğer Cezayir’e tedavi amaçlı seyahat etmek istiyorsanız bizimle iletişime geçerek gerekli detayları öğrenebilirsiniz.
Cezayir Evrak Tasdik İşlemleri
Evrak tasdik işlemi, evraktaki bilgilerin doğru olduğunu ve evrakı imzalayan kişiyi doğrulamak için bir belgenin kanuni olduğunun tasdik edilerek Cezayir’de de geçerliliğini sağlayan resmi bir işlemdir. Cezayir resmi devleti, vize danışmanlık esnasında sunulan belgelerin resmi olarak onaylanmış olmasını istemektedir. Bu nedenlerle sunulan evrakların tasdik edilmiş olması gerekmektedir. Tasdik işlemleri yapılmış evraklarla yapılan Cezayir vizesi danışmanlık genel itibariyle olumlu olarak sonuçlanmaktadır.
Tasdik işlemi yapılacak evrakların Fransızca ve Arapça dillerine çevirisi yapılması ve noter onaylı olması gerekmektedir. Bunlar dışında eğitim, çalışma, ziyaret vizesi gibi farklı kategorilerde yer al vizelerin evraklarının gerekli yerlere tasdik işleminin yaptırılması önem arz etmektedir.
Gerekli ülke konsolosluklarından fatura tasdiki, sözleşme, menşe şahadetnamesi, vekâletname, sağlık sertifikası gibi evrakların dışında söz konusu ülkede açılacak olan ihalelere dâhil olacak şirketlere ait resmî evrakların tasdik işlemleri de yapılmaktadır. Tasdik edilmesi istenen belgeler genel olarak menşe şahadetnamesi, fatura veya sağlık sertifikası belgeleridir. Bu belgeler tasdik edilmediği takdirde şirket ihracat yapamayacaktır.
Cezayir Evrak Tasdik İşlemleri İçin Gerekli Belgeler
- Tasdik edilecek resmi belge
- Şirketin antetli kağıdına yazılmış yetkilendirme yazısı.
- Türkiye’den ihracatı gerçekleştiren kişi yabancı ise pasaportu veya Türkiye’deki oturum izni bilgilerini içeren belgeler
Cezayir Vizesi için Gerekli Evraklar
Cezayir vizesi için gerekli belgeler seyahatin amacına ve süresine göre farklılık göstermektedir. Cezayir turistik vize, Cezayir ticari vize, Cezayir ziyaretçi vizesi Cezayir vize türleridir. Cezayir vizesi için gerekli evraklar Cezayir Konsolosluğunun veya Büyükelçiliğinin ek belge isteğinde bulunmasına göre de değişiklik gösterebilmektedir. Cezayir vizesi danışmanlık 10 yıldan daha eski olmayan bir pasaportla yapılmalıdır. 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan Cezayir vizesi danışmanlık kesinlikle reddedilmektedir. Hazırlanması gereken belgeler seyahat süresine ve de amacına göre farklılık gösterir.
Cezayir vizesi için gerekli evraklar eksiksiz ve gerçeklere uygun olarak doğru bir biçimde hazırlanmalıdır. Yanlış bilgi bulunduran veya eksik belgelerle yapılan vize danışmanlık reddedilme ihtimali vardır. Genel itibariyle Cezayir vizesi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir;
- Pasaport: Cezayir vizesi danışmanlık bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlıkları bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- Fotoğraf: 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Form: Türüne uygun şekilde hazırlanmış Cezayir vizesi danışmanlık formu. İçerisinde seyahat hakkında detaylar yer almalıdır, Türkçe/İngilizce olarak doldurulmalıdır.
- Dilekçe: Cezayir vizesi danışmanlık dilekçesi.
Cezayir Vize Ücreti
Cezayir vize ücreti, seyahatin amacına ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Danışmanlık yapılan Cezayir vizesi türü ve giriş – çıkış sayısı da vize ücretlerini etkileyen faktörler arasındandır. Vize ücretleri hakkında detaylı bilgiye bizi arayarak ulaşabilirsiniz.
Cezayir Oturum İzni
Cezayir’de çalışmaya hak kazanan işçinin tamamlaması gereken bazı süreçler bulunmaktadır. Cezayir çalışma vizesi sahibi olan işçi Cezayir’de resmi kurumlara danışmanlık yaparak öncelikle çalışma izni daha sonrasında da geçici oturum izni danışmanlıklarında bulunması gerekmektedir. Cezayir’de çalışma izni en az 3 ay en fazla ise 2 yıl süreli verilmektedir.
Cezayir çalışma vizesi sahibi olduktan sonra Cezayir’de çalışma – oturum izni almak isteyen kişiler İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik dairesine bu konuda danışmanlık yapmalıdırlar.
Cezayir’de çalışılacak iş yerinin sahibi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı işçiye sağlayacağı istihdam alanı ile ilgili bir davet yazısı göndermek zorundadır; Cezayir çalışma izni danışmanlıkları bulunan kişi de çalışmak için neden Cezayir’i tercih ettiğini açıklayan bir dilekçe hazırlamalıdır.
Cezayir çalışma vizesi geçicidir, sahibi olan kişiye Cezayir’de süresiz bir oturum hakkı vermemektedir. Ancak Cezayir geçici çalışma vizesi, kalıcı çalışma izni ve oturum izninin ilk aşamasını oluşturmaktadır. Bu nedenle Cezayir’de kalıcı bir yaşam kurmak isteyen kişiler öncelikle ilk olarak geçici çalışma vizesi sahibi olmalıdır.
Cezayir Çalışma İzni
Cezayir’de çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Cezayir’de icra edeceği işi belgeleyerek ve bu belgeleri Cezayir Konsolosluğu’na ileterek çalışma amacını ve alanını belirtmek zorundadır. Çalışacak kişi bir sözleşme üzerine Cezayir’e gidiyorsa, orada bulunan şirketten, firmadan gelen davetiyeyi konsolosluğa ibraz etmek durumundadır. Bu davetiye belediye, bakanlık ve emniyet birimleri tarafından onaylanmış olmalıdır.
Cezayir çalışma vizesi sahibi olan kişi Cezayir’e gittikten sonra işe başlayabilmek için öncelikle çalışma izni daha sonrasında da geçici oturum izni danışmanlıkları bulunması gerekmektedir.
Cezayir Geçici Çalışma Vizesi
Cezayir geçici çalışma vizesi süreli ve çoğunlukla proje temelli işler için kullanılan bir vize türüdür. Çalışma durumunun sürdürülmesi gereken durumlarda Cezayir geçici çalışma vizesi yenilenmeli ve kısa süreli olmayan Cezayir çalışma vizesi alınması gerekmektedir. Cezayir geçici çalışma vizesi sahibi olmayan kişiler Cezayir çalışma izni de alamazlar. Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık sahibine Cezayir’e giriş hakkı tanır.
Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık ücreti, çalışmak için ülkede bulunulacak süreye, danışmanlık sahibinin mesleki durumuna göre farklılıklar taşır. Cezayir geçici çalışma vizesi ücretine ek olarak vize işlem ve düzenleme ücreti de istenebilir. Cezayir vize ücretleri hakkındaki güncel bilgiler için bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık reddedilen kişiye ücret iadesi de yapılmamaktadır.
Cezayir çalışma vizesi üçe ayrılmaktadır. Bunlar şu şekildedir;
- 30 günlük ve tek girişli çalışma vizesi,
- 30 günlük ve ülkeye çoklu giriş hakkı veren çalışma vizesi
- 90 günlük çoklu giriş hakkı tanıyan çalışma vizesidir.
Cezayir çalışma vizesi danışmanlık yapacak kişi danışmanlık ihtiyacı olan türe göre gerçekleştirmelidir.
Cezayir Geçici Çalışma Vizesi İçin Gerekli Belgeler
- Cezayir ziyaret vizesi danışmanlık bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlık bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Cezayir geçici çalışma vizesi danışmanlık formu
- 90 günü aşmayan iş sözleşmesi fotokopisi.
- Danışmanlık sahibinin çalışacağı şirketten alınması gereken geçici görev belgesi ve fotokopisi.
- Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmış ülkeye geri dönmek için hazırlanmış taahhütname ve fotokopisi. Bu belge ile Cezayir’de çalışan kişinin iş sözleşmesinin feshedilmesi durumunda işverenin, çalışan kişinin ülkesine geri dönüşünün sorumluluğunu almış olur.
- Çalışılacak şirketin imza sirküleri
- Şirketin imza sirküleri
- Şirket faaliyet belgesi
- Vergi levhası fotokopisi
- Ticari sicil gazetesi fotokopisi
- Çalışmak için gidecek kişinin eğer varsa Türkiye’deki tapu veya araç ruhsatı fotokopisi.
- Cezayir’de çalışılacak olan şirket, işçi adına Cezayir’de bulunan resmi kurumlara geçici çalışma izni için danışmanlık yapmalıdır.
Cezayir Öğrenci Vizesi
Cezayir’e öğrenci olarak giderek eğitim almak için danışmanlık gereken vize türüdür. Bu vize ile belirli bir süre Cezayir’de bulunan bir eğitim kurumunda eğitim görülebilmektedir.
Cezayir Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport: Cezayir vizesi danışmanlık bulunacak vatandaşların pasaportları son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Vize danışmanlık bulunan kişinin pasaportu Cezayir seyahati bitişi itibariyle en az 6 ay geçerli olmalı ve giriş çıkış işlemlerinin yapılabilmesi için en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir.
- Vize Danışmanlık Dilekçesi: Cezayir öğrenci vizesi danışmanlık dilekçesi.
- Vize Danışmanlık Formu: Cezayir öğrenci vizesi danışmanlık formu.
- Fotoğraflar: 2 tane biyometrik fotoğraf; 3 x 3.5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz olmalı, en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Gelir Belgesi: Cezayir’deki eğitim, konaklama masraflarını karşılayabilecek seviyede gelirin olduğunu gösteren belgeler.
- Okul kayıt belgesi: Cezayir’de eğitim alınacak kurumdan alınması gereken devlet veya devlet onaylı özel okul kayıt belgesi
- Öğrenci Belgesi: Öğrenci olduğunu kanıtlamak için eğitime devam edilen Türkiye’deki okuldan alınmış Öğrenci Belgesi
- Seyahat sağlık sigortası
- T.C. kimlik fotokopisi
- Seyahat ve konaklama bilgileri (uçak bileti, eğitim süresince konaklama yapılacak yeri gösteren belge)
Cezayir Vatandaşlığı
Cezayir bulunduğu konum itibariyle insanlara yeni iş alanları ve hayat kurma fırsatı sunmaktadır. Cezayir’de öğrencilik veya çalışmak için bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cezayir vatandaşlığına geçmelerini düzenleyen birçok kanun vardır. Cezayir vatandaşlığına geçiş sürecinde kişiyle ilgili birçok ölçüt göz önünde bulundurulmaktadır.
Kanunlar çerçevesinde Cezayir vatandaşlığına geçiş yapan kişiler Cezayir Devleti’nde memur olarak çalışabilmektedir, ayrıca seçme – seçilme hakkı ve de Cezayir vatandaşlarına tanınan tüm haklara sahip olacaklardır.
Cezayir vatandaşlığı danışmanlık değerlendirme aşamasında, vatandaşlık danışmanlık yapan kişinin eğitim düzeyi, meslek grubu, çalıştığı sektör, yabancı dil durumu gibi birçok ölçüt değerlendirmenin olumlu veya olumsuz olmasını etkileyecektir. Cezayir Devleti vatandaşlık vereceği kişiyi tüm detaylarıyla inceleyerek, geniş kapsamlı bir araştırma sonucunda vatandaşlık onayı verecek veya bu danışmanlık reddedecektir.
Cezayir Konsolosluğu
Cezayir vizesi danışmanlık ; Cezayir Konsolosluğu, Cezayir Büyükelçiliği veya bu kurumlar tarafından gerekli yetkileri verilmiş olan vize merkezleri aracılığıyla alınmaktadır.
Cezayir Büyükelçiliği veya Cezayir Başkonsolosluğuna yapılacak olan vize danışmanlık için hazırlanmış dilekçelerinin Fransızca veya İngilizce olması gerekmektedir. Cezayir vizesi danışmanlık yapan kişi çalışıyorsa, çalışmakta olduğu şirketin yetkilisi şirketin antetli kağıdına Cezayir Konsolosluğuna hitaben, dilekçe hazırlamalıdır. Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliği, Cezayir vizesi danışmanlık onaylamış da olsa, Cezayir’e giriş tamamen kapıda görev yapan sınır memurlarının sorumluluğundadır.
Cezayir Büyükelçiliği Ankara
Cezayir Büyükelçiliği, Cezayir devletinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan resmi temsilcisidir. Türkiye ve Cezayir arasında bulunan sosyal ve diplomatik ilişkileri yürütmekle görevli bulunan Cezayir Ankara Büyükelçiliği, bir yandan da bünyesinde bulundurduğu konsolosluk bölümüyle faaliyet bölgesinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cezayir vizesi işlemlerini yürütmektedir.
Cezayir’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve de Türkiye’de ikamet izni bulunan üçüncü ülke vatandaşlarının vize işlemleri konusundaki karar mercii Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu ve Cezayir Ankara Büyükelçiliği’dir.
Cezayir Büyükelçiliği aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden Cezayir vatandaşları için evlilik, boşanma, belge onayı gibi konularda hizmet vermektedir.
Cezayir Başkonsolosluğu İstanbul
Cezayir Başkonsolosluğu vize bölümü diğer ülke konsoloslukları gibi randevu sistemi ile hizmet vermemektedir. Yani Cezayir vizesi için danışmanlık bulunacak kişilerin vize talebi için randevu alması gerekmemektedir. Konsolosluğa giden herkes çalışma saatleri içerisinde vize danışmanlık bulunabilmektedir.
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu, vize danışmanlık sadece çalışma saatleri içerisinde kabul etmektedir. Cezayir Başkonsolosluğu’na vize danışmanlık veya evrak tasdik işlemleri gidecek kişiler çalışma saatleri olan 09.30 – 11.30 saatleri arasında danışmanlık yapabilmektedirler.
Cezayir Başkonsolosluğu ekstra belge talep edilebilecek durumlarda vize danışmanlık veya evrak tasdik işlemleri için ek süreye ihtiyaç duyabilmektedir. Eksik belge ve evrak tasdik işlemlerinin detayları için bizlere ulaşabilirsiniz.
Alger Büyükelçiliği
Alger Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cezayir’de bulunan resmi temsilciliğidir. Bu büyükelçilik Türkiye ve Cezayir arasında bulunan ticari, diplomatik ilişkileri yürütmekle mükelleftir. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen Cezayir vatandaşları Türkiye Alger Büyükelçiliği’nin konsolosluk biriminden vize danışmanlık yapmaktadır.
Cezayir Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Cezayir vizesi gerekli belgelerin tamamlanması ve danışmanlık yapılan Cezayir Konsolosluğunun ek belge isteğinde bulunmasına göre farklılık gösterebilmektedir. Bu işlemlerle birlikte de olsa Cezayir Konsolosluğu’nun vize danışmanlık dosyasını değerlendirme ve sonuçlandırma süreci en fazla 10 iş günü sürmektedir.
Cezayir Vize Danışmanlık Formu
Cezayir vize danışmanlık formu, Cezayir Konsolosluğu tarafından hazırlanmıştı. Vize danışmanlık formu, Cezayir Konsolosluğu’nun vize danışmanlık yapan kişi hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Cezayir vize danışmanlık formu tam ve doğru bilgilerle Türkçe ve İngilizce olarak doldurulmalıdır.
Cezayir Konsolosluğu, Cezayir vize danışmanlık formu olmadan yapılan vize danışmanlık reddetmektedir. Vize danışmanlık formunda yer alan bilgiler, belgeler aracılığıyla kanıtlanabilir olmalıdır. Cezayir Konsolosluğu gerçeğe aykırı bilgiler içeren belgeler nedeniyle vize danışmanlık bulunan kişi hakkında cezai yaptırımda bulunabilir.
Cezayir Vize Danışmanlık Formu Nasıl Doldurulur?
Cezayir vize danışmanlık formu tam ve doğru bilgilerle Türkçe ve İngilizce olarak doldurulmalıdır. Cezayir vize danışmanlık formunda yer verdiğiniz bilgiler, belgeler ile kanıtlanabilir olmalıdır. Danışmanlık sahibine ait biyometrik fotoğraf danışmanlık formunda bulunan fotoğraf alanına yapıştırılmalıdır.
Cezayir Turistik Vize
Cezayir’e turistik amaçlarla, tatil, gezi, kültür turizmi gibi etkinlikler için seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir’e gitmek için vize danışmanlık bulunmak zorundadır. Hususi (yeşil) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi vatandaşlarımız ise 90 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaf durumdadırlar.
Turistik vize alarak Cezayir’e seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Cezayir’de herhangi bir ticari ve eğitim faaliyetine katılamazlar. Cezayir Devleti bu gibi durumlarda vize sahibi kişiler için cezai yaptırımlar kullanabilir.
Cezayir turistik vize, 30 gün tek girişli veya 90 gün çok girişli olarak verilebilmektedir. Turistik vize hakkında daha detaylı bilgiler için bizlere ulaşabilirsiniz. Ayrıca vize danışmanlık dosyanızı birlikte hazırlayabilir, eksik belge sorunu yaşamanızı, danışmanlık dilekçesi ve formu doldururken herhangi bir sorun yaşamanızı önleyebiliriz.
Cezayir Turistik Vize Danışmanlık rusu İçin Gereken Evraklar
Pasaport: Cezayir turistik vize danışmanlıklarında kullanılacak olan pasaport en fazla 10 yıllık olabilir. 10 yıldan daha eski pasaportlarla yapılan Cezayir vizesi danışmanlıkları kesinlikle reddedilmektedir. Ayrıca pasaportun seyahat bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerliliği bulunması ve en az 2 sayfasının da boş bulunması gerekmektedir. Eğer mevcutsa eski pasaportları da danışmanlık dosyasına eklemeniz, vize danışmanlık için olumlu etkide bulunacaktır.
Turistik Vize Danışmanlık Formu: Cezayir turistik vize danışmanlık formu, pasaporttan sonraki en önemli danışmanlık belgesi olarak gelmektedir. Cezayir turistik vize danışmanlık formu, vize danışmanlık bulunan kişi, yapacağı seyahatin amacı, süresi, gideceği yerler hakkında bilgi vermelidir. Vize danışmanlık formunda bahsedilen bilgilerin doğruluğu oldukça önem arz etmektedir. Doğruluğunu belgelerle kanıtlayamayacağınız hiçbir bilgiyi danışmanlık formuna yazmamanız gerekmektedir. Yanlış bilgi beyanında bulunan kişiler kalıcı süreyle vize danışmanlık men edilebilmektedir.
Davetiye: Eğer Cezayir’de oturum izni bulunan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının davetiyesiyle veya Cezayir vatandaşı olan bir tanıdığın davetiyesiyle vize danışmanlık yapılmak isteniyorsa Cezayir’den bir davetiye mektubuna sahip olmalısınız. Cezayir’den yazılan davetiye mektubu Cezayir’de bulunulan bölgedeki belediyeden onaylanmış olmalıdır.
Eğer bir tur şirketiyle Cezayir’e seyahat edilecekse tur şirketinin bilgilerinin yer aldığı tur sözleşmesi danışmanlık belgelerinizin arasına eklenmelidir. Ayrıca antetli kağıda bir davetiye mektubu hazırlanmalıdır. Bu davetiye içerisinde tur şirketinin sizi Cezayir’e nasıl, ne zaman ulaştıracağı ve Cezayir’de konaklama yapacağınız yerin bilgilerini sunmak zorundadır.
Biyometrik Fotoğraf: Biyometrik fotoğraf artık vizeler için standart bir fotoğraf biçimi haline gelmiştir. Bu fotoğraflar; 2 adet, arka fonu beyaz, son 3 ay içerisinde çekilmiş olmak zorundadır. Fotoğrafta yüzünüzün tanınır olması en önemli unsurdur.
Vize Danışmanlık Dilekçesi: Vize danışmanlık dilekçesi Cezayir konsolosluğunun istediği gibi, İngilizce ya da Fransızca yazılmak zorundadır. Türkçe yazılan dilekçeler işleme alınmamaktadır. Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılmalı, seyahatinizin amacı, seyahatin başlangıç – bitiş tarihleri belirtilmeli ve konaklama bilgileri sunulmalıdır. Sunulan bilgilerin doğruluğu danışmanlık dosyasına ekleyeceğiniz evraklarla kanıtlanabilir olmak zorundadır.
Cezayir Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?
Cezayir turistik vize kaç günde çıkacağı danışmanlık dosyanızın durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Eksik evraklarla yapılan danışmanlık için konsolosluklar belge talebinde bulunabilirler, bu durum da vize çıkış süresinin uzamasına neden olabilir. Ayrıca Cezayir Konsolosluğu danışmanlık dosyanızı sunduktan sonra sizi mülakat için tekrar konsolosluğa davet edebilir.
Cezayir vizesi danışmanlık bulunulacak ise danışmanlık yapılan tarihler dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Tatil günlerine denk gelen vize danışmanlık için değerlendirme ve sonuçlandırma süreleri uzayabilmektedir. Vize çıkış süresinin uzama ihtimali de göz önüne alınarak seyahat tarihinizden en az 1 ay önce Cezayir turistik vize danışmanlık sürecini başlatmanız sizin için uygun olacaktır. Eğer tatil günleri, eksik belge sorunu, danışmanlık dilekçesi yazımı gibi prosedürlerle uğraşmaya vaktiniz yoksa bizlere ulaşarak vize danışmanlık için yardım alabilirsiniz.
Cezayir turistik vize danışmanlık eğer herhangi bir ek belge talebinde bulunulmayacaksa ve mülakat için yeniden davet almadıysanız genel olarak 10 iş günü içerisinde değerlendirilerek sonuca kavuşmaktadır.
Cezayir Turistik Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Cezayir turistik vize danışmanlık yapabilmek için öncelikle seyahat amacınızın turistik olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. Yanlış beyanlarla danışmanlık yaptığınız takdirde cezai işlem uygulanabilmektedir. Seyahatinizin amacını ve içeriğini belirten vize danışmanlık dilekçesi ve diğer danışmanlık evraklarıyla birlikte konsolosluklara Cezayir turistik vize danışmanlıklarından bulunabilirsiniz. Danışmanlık evrakları içerisinde dilekçede belirtmiş olduğunuz beyanları kanıtlamak zorundasınız. Konaklama bilgileriniz, ulaşım bilgilerinizin hepsini belgelerle desteklemelisiniz.
Cezayir turistik vize danışmanlık dilekçesinin yanında bir de vize danışmanlık formu yer almaktadır. Vize danışmanlık formunu da tamamen gerçek, belgelerle kanıtlanabilen bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Konsolosluk vize danışmanlık dosyalarınızı değerlendirirken emin olamadığı bilgilerden dolayı vize danışmanlık reddedebilmektedir.
Cezayir turistik vize danışmanlık dilekçesinde ve formunda seyahatinizin amacı, otel rezervasyon bilgileriniz, gidiş – dönüş uçak biletleriniz, davetiye veya turla gidiliyorsa tur sözleşmesi gibi belgelerin detayları verilmelidir. Ayrıca danışmanlık dosyası içerisinden bu belgelerin tamamı yer almak zorundadır. Konsolosluk Cezayir turistik vize danışmanlık değerlendirmeye aldıktan sonra, sonucu 10 iş günü içerisinde açıklayacaktır.
Cezayir turistik vize işlemlerinde sorun yaşamak istemiyorsanız, zamanınız yoksa veya danışmanlık dilekçe ile ilgili bilgi ve yardım istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz. Sizin adınıza Cezayir turistik vize danışmanlık yapabilir ve takibini sağlayabiliriz.
Cezayir Turistik Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Cezayir turistik vize danışmanlık dilekçesi, vize danışmanlık esnasında sunulan danışmanlık formunu destekleyen bir evraktır. Turistik vize danışmanlık dilekçesi Fransızca ya da İngilizce olarak, Cezayir Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır. Dilekçe içerisinde Cezayir turistik vize danışmanlık formunda yer alan bilgileri destekleyecek şekilde hazırlanmalı, seyahat amacınızı ve planlarınızı özetlemelisiniz.
Cezayir turistik vize danışmanlık neden yaptığınız, seyahat amacınız, seyahatte nerelere gidileceğine dair planların anlatıldığı bir danışmanlık belgesi olarak düşünülerek hazırlanmalıdır. Ayrıca bu dilekçe içerisinde kişisel bilgileriniz, maddi durumunuz ve mesleğinize dair bilgiler de sunmanız gerekmektedir.
Unutmamalısınız ki Cezayir turistik vize dilekçesi kesinlikle Türkçe olarak hazırlanmamalıdır. Cezayir Konsolosluğu Türkçe olarak hazırlanmış danışmanlık dilekçelerini değerlendirmeye almayarak, vize danışmanlık reddetmektedir.
Eğer Cezayir turistik vize dilekçesini nasıl hazırlayacağınızı ve nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız bizimle iletişime geçebilir ve destek alabilirsiniz.
Cezayir Turistik Vize Danışmanlık İçin Biyometrik Fotoğraf Ölçüsü Nedir?
Cezayir turistik vize danışmanlık için kullanılacak biyometrik fotoğrafların ölçüleri 30 mm x 35 mm olmalıdır. Cezayir konsolosluğunun belirttiği ölçülerde olmadığı takdirde vize danışmanlık olumsuz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca biyometrik fotoğrafların arka fonu beyaz olmak zorundadır.
Fotoğrafların ölçüsünün tam olmak zorundadır, danışmanlık evraklarının eksiksiz olması gibi önemli bir ölçüttür. Danışmanlık yaptığınız fotoğrafta yüzünüzün her bölümü net olarak görünür olmak zorundadır. Son 3 ay içerisinde çekilmiş güncel fotoğraflar kullanılmalı ve fotoğraflar yıpranmış olmamalıdır.
Cezayir turistik vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve danışmanlık esnasında gerekli olan belgelerin detaylarını öğrenmek için bizlere ulaşabilirsiniz.
Cezayir Turistik Vize Ücreti Ne Kadardır?
Cezayir turistik vize ücreti, diğer vize türlerinin ücretleri gibi Cezayir Başkonsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize ücreti, vize danışmanlık işlemlerinin başlaması için Cezayir Konsolosluğu tarafından istenmektedir. Eğer Cezayir turistik vize danışmanlık reddedilirse, yatırmış olduğunuz vize ücreti iade edilmemektedir. Vize danışmanlık değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi sadece konsolosluk yetkililerindedir.
Cezayir vizesi harç ücretleri, danışmanlık bulunduğunu vize tipine göre farklılıklar göstermektedir. Vizenin süresi, tek girişli veya çok girişli olması da vize ücretini etkilemektedir. Seyahat amacınız da bu fiyatlarda değişikliğe neden olmaktadır.
Vize ücretlerinin detaylarını öğrenmek ve Cezayir turistik vize danışmanlık bulunmak için bize ulaşabilirsiniz.
Cezayir Ankara Büyükelçiliği
Cezayir Ankara Büyükelçiliği, Ankara’da ve Ankara’nın çevre illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cezayir vizesi danışmanlık işlemlerini değerlendiren ve sonuçlandıran kurumdur. Ayrıca Türkiye’de oturum hakkına sahip olan üçüncü ülke vatandaşları da Cezayir Ankara Büyükelçiliği’ne Cezayir vizesi danışmanlık yapabilmektedir.
Cezayir Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan Cezayir vatandaşlarının pasaport, kimlik, doğum, ölüm, evlilik ve boşanma gibi işlemlerinden de sorumlu olan kurumdur.
Cezayir Ankara Büyükelçiliği Mesai Saatleri
Cezayir Ankara Büyükelçiliği, Pazar – Perşembe günleri arasında, 09:00 – 12:30 ve 13:30 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Cezayir Ankara Büyükelçiliği’nin çalışma saatleri şu şekildedir;
- Cezayir vatandaşlarının işlemleri için; 09.00 – 15.00 saatleri arası aralıksız olarak hizmet vermektedir.
- Cezayir vizesi danışmanlık bulunan vatandaşlar için; 09.00 – 11.00 saatleri arası vize danışmanlık dosyasının teslimi yapılabilmektedir.
Cezayir Ankara Büyükelçiliği 2021 Resmi Tatil Günleri
- 01 Ocak – Yeni Yıl
- 23 Nisan – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- 01 Mayıs – İşçi Bayramı
- 12-13-14-15 Mayıs – Ramazan Bayramı
- 05 Temmuz – Bağımsızlık ve Gençlik Bayramı
- 15 Temmuz – Milli İrade ve Demokrasi Günü
- 20-21-22-23 – Temmuz Kurban Bayramı
- 09 – 10 Ağustos – Hicri Yılbaşı
- 18 Ağustos – Aşure Günü
- 30 Ağustos – Zafer Bayramı
- 29 Ekim – Cumhuriyet Bayramı
- 1 Kasım – Devrimin Yıldönümü
Cezayir Ankara Büyükelçiliği Nerededir?
Cezayir Ankara Büyükelçiliği’nin açık adresi şu şekildedir; Çankaya, Şehit Ersan Cad. No:42, 06690 Çankaya/Ankara.
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ili ve İstanbul çevresindeki illerde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Ankara’da ikamet etmeyen tüm vatandaşlara hizmet vermektedir. Ankara dışında ikamet eden tüm vatandaşlar Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu’na Cezayir vizesi için danışmanlık bulunabilmektedir. Ayrıca Türkiye’de ikamet hakkı bulunan üçüncü ülke vatandaşları da Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu’na Cezayir vizesi danışmanlık yapabilmektedir.
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri
Pazar – Perşembe: 09:00 – 12:30 ve 13:30 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Konsolosluk Müracaat Saatleri: 09:00-15:00
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu çalışma saatleri şu şekildedir;
- Cezayir Başkonsolosluğu Cezayir vatandaşları için; 09.00 – 15.00 arası aralıksız olarak hizmet vermektedir.
- Cezayir vizesi danışmanlık bulunacak vatandaşlar için; 09.00 – 11.00 saatleri arası vize danışmanlık dosyası teslimi yapılabilmektedir.
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu 2021 Resmi Tatil Günleri
- 01 Ocak – Yeni Yıl
- 23 Nisan – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- 01 Mayıs – İşçi Bayramı
- 12-13-14-15 Mayıs – Ramazan Bayramı
- 05 Temmuz – Bağımsızlık ve Gençlik Bayramı
- 15 Temmuz – Milli İrade ve Demokrasi Günü
- 20-21-22-23 Temmuz – Kurban Bayramı
- 09 – 10 Ağustos – Hicri Yılbaşı
- 18 Ağustos – Aşure Günü
- 30 Ağustos – Zafer Bayramı
- 29 Ekim – Cumhuriyet Bayramı
- 1 Kasım – Devrimin Yıldönümü
Cezayir Vizesi Çıkış Süresi
Cezayir vize danışmanlıklarının sonuçlanma süresi ortalama olarak 10 iş günüdür. Ancak yaşanabilecek muhtemel yoğunluk ve yukarıda belirtilen tatil günleri yanında Türkiye Cumhuriyeti resmi tatil günlerinde konsolosluk hizmet vermediği için seyahat ve danışmanlık sürecinizi bu tarihleri dikkate alarak hareket etmenizi tavsiye etmekteyiz.
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu İletişim Bilgileri
Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu adresi şu şekildedir; Gazeteciler Sitesi, 23 Temmuz Meydanı, NO: 7, Şişli / İstanbul, Posta Kodu: 34394
Alger Büyükelçiliği
Alger Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cezayir’de bulunan resmi temsilciliğidir. Alger Büyükelçiliği Türkiye – Cezayir arasında bulunan ticari ve diplomatik ilişkileri yürütmekle mükelleftir. Türkiye’ye seyahat etmek isteyen Cezayir vatandaşları Türkiye Alger Büyükelçiliği’nin konsolosluk biriminden vize danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca Cezayir’de oturum izni bulunan ve Türkiye’ye seyahat etmek isteyen üçüncü ülke vatandaşları da Alger Büyükelçiliği’nden Türkiye vizesi danışmanlık yapabilmektedir.
Alger Büyükelçiliği İle İlgili Detaylar
Büyükelçi: Mahinur Özdemir Göktaş
Adres: 21, Villa Dar el-Ouard, Chemin de la Rochelle, Boulevard Colonel Bougara, Alger, 16000 / Algerie
Telefon: 00 213 21 23 00 60, 00 213 21 23 00 04 – Türkiye Vatandaşları / 00 213 21 23 00 98 – Cezayir Vatandaşları İçin Vize Servisi
Faks: 00 213 21 23 01 12
E-posta: ambassade.alger@mfa.gov.tr
Çalışma Saatleri: Pazar – Perşembe günleri arasında 09:00 -12:30 / 13:30 -17:00 saatleri arası.
Danışmanlık Kabul Saatleri: Konsolosluk Müracaat 09:00 – 15:00 saatleri arası.
