Avrupa Aile Birleşimi Nasıl Yapılıyor?

Farklı bir ülkede yeni bir hayat kurmak isteyeler için düzenlenmiş olan bazı uluslararası haklar bulunmaktadır. Bu haklar arasında aile birleşimi en çok danışmanlıklan ve aileler için önemli haklar arasında yer almaktadır. Avrupa aile birleşimi son yıllarda birçok ülkede ihtiyaç duyulan hakların düzenlenmesi şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Başka bir ülkeye göç eden insanlar gittikleri ülkelerde aileleri ile birlikte yaşamak isterler. İşte bu amaçla göç eden ailelerin farklı yerlerde değil aynı ülkede yaşamalarının sağlanmasına aile birleşimi denilmektedir.
Avrupa’ya göç eden kişilerin bulundukları ülkede çalışmaya başlaması ile birlikte aile fertlerini kendi bulundukları ülkeye getirmeleri için bazı düzenlemeler bulunmaktadır. Uluslararası kanunlar ile tanınmış bir hak olarak ailelere sunulan bu haklarda göç etmek zorunda kalan kişilerin aile birliği yeniden sağlanmış olmaktadır. Avrupa aile birleşimi ile birlikte göç eden ailelerin kontrollü şekilde ve bir arada bulunması söz konusu olacaktır. Bir arada yaşamayı isteyen aileler için aile birleşimi hakkın çok önemli bir hak olarak kullanılmaktadır. Bu hakkın Avrupa ülkelerinde uygulandığını ve ailelerin mümkün olduğunca bir arada bulunmasına özen gösterildiği söylenebilir.
Aile Birleşimi İçin Dil Şartı Var mı?
Farklı bir ülkeye gidenlerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesinin ardından kazanılması gereken ilk özellik bulunduğu ülkenin dilini öğrenmeye çalışmaktır. Bu konuda Avrupa’daki farklı ülkelerde farklı dillerin belli seviyelerde öğrenilmesi gerekmektedir. Ailenin yerleştiği ülkede yaşamını sorunsuz olarak sürdürebilmesi için dil belli seviyede dil bilmesi şarttır. İşte aile birleşimi konuşunda da dil şartı bulunduğunu bilmek ve bu konuda çalışma yapmak gerekmektedir. Aile birleşimi dil şartı bulunulan ülkeye göre incelendiğinde istenen seviyeye ulaşmak için kurslara gitmek ve sınavlara girerek dil sorununu halledilmesi uygun olacaktır.
Aile birleşimi konusunda en çok danışmanlık yapılan ülkeler arasında Almanya bulunmaktadır. Almanya dil konusunda belli bir seviye şartı koymuştur. Bu ülkede ailelerin bir araya gelip yeni bir hayat kurması için A1 seviyesinde Almanca bilgisi istenmektedir. İngiltere’de de yine A1 seviyesinde İngilizce bilgisi istenmektedir. Fransa’da ise yapılan mülakat ile dil yeterliliği ölçülmektedir. Mülakatta kişinin Fransızca ve Fransız kültürü konusunda yeterli olmadığı görülürse kişinin kursa gitmesi ve sonra mülakata girmesi istenmektedir. Avrupa ülkelerindeki aile birleşimi politikaları ile ilgili bilgiler alt kısımda sizlerle;
- Fransa Aile Birleşimi Hakkında
- Bulgaristan Aile Birleşimi Hakkında
- Kanada Aile Birleşimi Hakkında
- Almanya Aile Birleşimi Hakkında
- Çin Aile Birleşimi Hakkında

Aile Birleşimi Kaç Ay Sürüyor?
Aile birleşimi evlilik sebebiyle eşlerin bir araya gelmesini sağlamak amacıyla yapılan düzenlemedir. Evli olan kişilerden birinin bulunduğu ülkeye diğer eşin ve çocukların getirilmesi için aile birleşimi vizesine danışmanlık yapılması istenmektedir. Avrupa aile birleşimi vizesi için yapılan danışmanlıkların kişilerin şartlarına ve danışmanlık yapılan ülkeye göre farklı zaman dilimlerinde sonuçlanması söz konusu olmaktadır.
Aile birleşimi vizesinin sonuçlanması Almanya için birkaç haftada da sonuçlanabildiği gibi ile 3 aya kadar da uzadığı görülmektedir. Bu durum dönemsel yoğunluğa göre değişmektedir. Bu danışmanlıklar İngiltere’de genellikle 15 ile 21 gün arasında sonuçlanmaktadır. Bu vizenin sonuçlandırılması Fransa’da ise yaklaşık 90 gün sürmektedir. Bütün bu zaman dilimleri başvuran kişinin kazancına, şartlarına ve ülkenin istediği şartların yerine getirilme durumuna göre değişiklik göstermektedir.
Avrupa Aile Birleşimi Kimleri Kapsıyor?
Aile birleşimi ile ilgili en çok merak edilen konu bu hakların hangi aile fertlerini kapsadığı konusudur. Avrupa aile birleşimi konusunda aile fertlerinden birinin danışmanlık yapılacak olan ülkeye yerleşmiş olması ve burada çalışıyor olması gerekmektedir. Aile birleşimi için yapılacak olan vize danışmanlıksunda eşin, çocukların, kişinin annesinin ve babasının gelmesi için danışmanlık yapılabilmektedir. Bunun yanında bazı özel durumlarda da aile birleşimi vize danışmanlıksu yapılması söz konusu olmaktadır. Bu yakın akrabalar, evlilik dışı birliktelikler, nişanlı çiftler, büyükanneler, büyükbabalar gibi kişiler için de yapılabilmektedir. Bu vize danışmanlıkları uluslararası hukuka uyan ülkeler tarafından kabul edilmekte ve sonuca ulaştırılmaktadır.
Aile Birleşimi için gerekli evrak örneğini indirmek için tıklayınız.

Avrupa Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar
Aile birleşimi konusunda sunulan düzenlemeler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde yer alan aile bireylerinin bir arada yaşama hakkı engellenemez maddesi gereğince yapılmaktadır. Avrupa aile birleşimi danışmanlıksuiçin istenen belgeler ve gereksinimler üye devletlere ve durumlara göre değişebilmektedir. Bu belgeler hakkında en net bilgi için danışmanlık yapılan ülkenin göçmenlik otoriteleri veya konsolosluğuyla iletişime geçmek uygun olacaktır. Genellikle istenen belgeler şu şekilde sıralanabilir:
- Pasaport
- Evlilik veya akrabalık kanıtı
- İkamet kanıtı
- Finansal durumu gösteren belgeler
- Sağlık sigortası
- Konut kanıtı
- Dil yeterliliği belgesi
- Biyometrik veriler
- Danışmanlık formu
Bu belgelerin hazırlanması ve vize danışmanlıksunda eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir. Danışmanlıkların yapılmasının ardından yapılan vizenin sonuçlanması beklenmektedir. Aile birleşimi konusunda detaylı bilgilere North Vize Turizm üzerinden ulaşmanız mümkün olacaktır.