
Amerika Birleşik Devletleri Vizesi:
ABD birçok önemli merkezi içerisinde barıdıran dünyanın cazibe merkezi diye tabir edebileceğimiz doğal ve insan yapımı güzellikleri ile beraber turistlerin ve iş insanlarının en önemli ziyaret noktalarından biridir. Amerika’ya ziyarette bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi yolcuların ABD (Amerika) Vizesine sahip olması gerekmekte olup. Yeşil ve gri pasaport sahipleri de ABD vizeleri olmadan Amerika ziyaretlerini gerçekleştiremezler. THY aracılıyla Türkiye’den ABD’nin önemli şehirlerine direk uçuş imkânı bulunmakta olup bu uçuşları İstanbul havaalanından gerçekleştirmektedir.
Amerika Vizesine sahip olabilmek için Ankara Amerika Konsolosluğu ,İzmir Amerika Konsolosluğu veya İstanbul Amerika Konsolosluğu üzerinden danışmanlık yapılması gerekmekte olup danışmanlıkya gitmeden önce gerekli evrak listesinin kurumumuzdan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Amerika Vize danışmanlıklarının en önemli evrakı DS-160 formudur bu formu doldurulması sürecinin de kurumumuz sizlere danışmanlık hizmeti sağlamakta olup eksik veya yanlış doldurulması durumunda doğacak sonuçlardan uzman ekibimiz ile kurtulabilirsiniz.
Amerika Vizesi işlemleri konusunda yıllar içindeki tecrübemiz ve güncellemeleri yakından takip etmemiz nedeniyle kurumumuz ABD Vizesinde yüksek oranda başarıya sahiptir.
Amerika Vize danışmanlıkları ABD Göçmenlik kanununa göre yapılmakta olup belirledikleri Amerika Vize Türlerine göre danışmanlıkları kabul etmektedirler. ABD göçmenlik kanunu ABD Diş işleri bakanlığı tarafından düzenlenmiş olup ABD seyahat etmek isteyen ve göç etmek isteyen kişiler için farklı kriterler barındırmaktadır.
Bu nedenle ABD seyahatinizi planlarken ne amaçla bir ziyaret yapacağınızı belirleyip bu amaçlara uygun vize türü bulmanız gerekmekte olup kurumumuz sizlere sizin talebinize uygun vize türünü belirleyip buna uygun danışmanlık sürecinizi yürütmektedir.
ABD Göçmen Olmayan Vize Türleri:
ABD Göçmen olmayan vize türlerini aşağıdaki listedeki gibi ayırmış olup size uygun vize türünü aşağıda bulabilir veya uzmanlarımızdan ücretsiz olarak yardım isteyebilirsiniz.
ABD A, G, NATO Diplomatik ve Resmi Vizeleri:
ABD A1 ve A2 Vizesi:
A1 ve A2 vizelerine danışmanlık yapmak isteyen kişiler kendi devletlerini temsilen ABD’ye gidiyor olmaları gerekmektedir. 90 günden az olan ziyaretler için ABD vizenizde geçici görev olduğu belirtilecek olup seyahatinizin resmi olması durumunda bu vize türüne danışmanlık yapabilirsiniz.
ABD G Vize Türü (Uluslararası Organizasyon Çalışanları):
Uluslararası bir organizasyonda resmi görevliler bu vize türüne danışmanlık yapabilirler ancak G tipi vize türü 4 ayrı kısımda değerlendirilmektedir.
ABD G1 Vizesi:
Uluslararası Organizasyonlarının ABD’de bulunan daimî temsilciliklerinde görev alan kişiler G1 vizesine danışmanlık yapabilirler.
ABD G2 Vizesi:
ABD’de yapılacak olan uluslararası organizasyon toplantılarına katılmak için ABD hükümeti tarafından tanınan hükümetlerin geçici görevle giden temsilciler bu vize türüne danışmanlık yapması gerekmektedir.
ABD G3 Vizesi:
ABD’de yapılacak olan uluslararası organizasyon toplantılarına katılmak için ABD tarafından tanınmayan hükümet temsilcileri veya bu uluslararası organizasyona üye olmayan hükümetlerin geçici temsilcileri ise G3 vizesine danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD G4 Vizesi:
Uluslararası organizasyonda görev almak için giden temsilciler G4 vizesine danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD NATO Personeli Vizesi:
NATO da çalışan personeller ve aileleri bu vize türüne danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD A, G, NATO Vizesi danışmanlıksu için Hangi Evraklar Gereklidir?
Amerika Vize Davetiyesi:
A tipi vize için Devlet tarafından verilmiş Diplomatik Nota
G vizeleri için Uluslararası Organizasyondan gelen resmi davet mektubu. G2 Vizesi için Devlet tarafından hazırlanmış Diplomatik Nota sahibi olunması zorunludur.
NATO vizesi için Devlet tarafından hazırlanmış diplomatik nota getirilmesi zorunludur.
Diplomatik Nota üzerinde seyahat bilgileri ve yolcu bilgileri bulunması zorunludur bu bilgilerde eksik bulunması takdirde ABD Vize işlemi yapılamamaktadır.
DS 160 formu:
Online olarak doldurulması gerekmektedir.
Pasaport:
Seyahatinizden sonra en az 6 geçerliliği bulunan.
Fotoğraf:
ABD göçmen kanununun belirlediği ölçülerde 1 adet biometrik fotoğraf.
ABD B tipi İş, Turizm ve Tıbbı Tedavi Vizeleri:
ABD ziyarette bulunmak isteyen kişiler B1 veya B2 vizesine danışmanlık yapmak zorundadır.
ABD C tipi Transit Geçiş Vizesi:
ABD transit geçiş yapmak isteyen yolcular ABD C tipi vizeye transit geçiş yapacakları uçuş evraklarıyla birlikte danışmanlık yapabilmektedirler.
ABD D tipi Mürettebat Vizesi:
Gemi veya uçaklarda görev olan pilot, kaptan, gemi mürettebatı ve uçuş görevlileri bu vize türüne danışmanlık yapması gerekmektedir.
ABD E tipi Tüccar ve Yatırımcı Vizesi:
E1 vizesi Ticari anlaşmalı tüccarlar için geçerli olup ABD’ye yapacakları yatırım iş geliştirme ile ilgili işlemler bu vize türüyle yapılmaktadır. E1 Vizesi anlaşma yapılana ülke vatandaşlarının sadece kendi adlarına uluslararası ticaret yapmaları için ABD’ye kabul edilmesini sağlar.
E2 vizesi Ticari anlaşmalı Yatırımcı vizesi olup ABD’ye yapacakları yatırım ve iş geliştirme için E2 vizesine danışmanlık yapmaları gerekmektedir. E2 vizesi ABD’de bulunan bir işletmeye önemli bir miktarda yatırım yapılması amacıyla yatırımcıyı ABD’ye kabul etmesini sağlar.
ABD F/M Tipi Akademik Eğitim veya Dil Eğitimi Vizesi:
ABD’de bulunan eğitim kurumlarının Amerika dışında bulunan bu kurumlara kayıt olmuş kişilerin ABD’de eğitim almasını sağlamak amacıyla F/M vizelerine danışmanlık yapılmakta olup. Danışmanlık yapacak kişilerin I-20 formu ve SEVIS I-901 harcını yatırılması gerekmektedir.
ABD J Tipi Değişim Programları Vizesi:
ABD bulunan eğitim programlarına yurtdışında yaşayan öğrencilerin katılmasını sağlayan göçmen olmayan vize türüdür. J1 vizesine danışmanlık yapabilmek için I-20 formu ile SEVIS I-901 harcının yatırılması gerekmektedir.
ABD H,L,O,P,Q,R Tipleri Geçici İş veya Staj Vizeleri:
ABD geçici süreyle çalışmak ya da staj yapmak isteyen kişilerin I-129 dilekçesini vermesi ve USCIS tarafından onaylanmasından sonra bu vize türlerine danışmanlık yapılabilmektedir.
ABD H1-B Vizesi:
H1-B vizesine başvurabilmek için özel mesleğe sahip kişiler kategorisinde bulunmak gerekmekte olup mankenler, devletlerarası araştırma geliştirme veya savunma bakanlığı projelerinde görev alanlar bu vize türüne danışmanlık yapabilirler.
ABD H2-A Vizesi:
ABD bulunan işverenlerin geçici süreyle tarım işlerinde çalıştırmak üzere ABD’ye getirmek istediği kişiler bu vize türüne danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD H2-B Vizesi:
Geçici süreyle tarım dışı sektörlerde çalışmak üzere getirilen kişiler için bu vize türüne danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD H3 Vizesi:
H3 vizesi ile yabancı uyruklu kişilerin birçok alanda staj eğitimi alması için kişilerin H3 vizesine başvurması gerekmektedir.
ABD L Tipi Vize:
Uluslararası şirketlerin ABD ofislerinde çalışma üzere gönderecekleri kişiler için danışmanlık yapılması gereken vize tipidir. L tipi vize şirket içi transfer vizesi olarak bilinmektedir. ABD yeni bir ofis açman için gönderilen yöneticilerde L tipi vizeye danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD O Tipi Vize:
O tipi vize kendi alanlarından olağanüstü yeteneğe sahip olan kişilerin ABD’ye gidebilmesi için bu vizeye danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD P Tipi Vize:
Uluslararası bilinirliğe sahip sporcu, bilim adamı ve sanatçıların ABD yapacakları gösteri, eğitim veya spor faaliyetleri için P tipi vizeye danışmanlık yapmaları gerekmektedir.
ABD I Tipi Basın Mensubu ve Gazeteciler için Vize:
Basın yayın organlarında görev alan kişilerin ABD bürolarına atanması durumunda I tipi vize türüne danışmanlık yapmaları gerekmekte olup bu vize türüne danışmanlık yapan kişilerin mesleki yeterliliği ispat etmesi gerekmektedir.
ABD Göçmen Olmayan Vize Türlerinin Çıkış Süreleri:
ABD vizesi danışmanlıksu yaptığınız döneme ve vize türünüze göre ABD Ankara Konsolosluğunun veya İstanbul Amerika Konsolosluğunun yoğunluğuna göre vize çıkış süreniz ortalama olarak 20 iş günü olup ABD vizenize seyahatinizden en az 30 gün öncesinden danışmanlık yapmanızı tavsiye ederiz.
ABD DS-160 Formu:
ABD vizesine danışmanlık yapmak isteyen tüm bireyler DS160 formunu online olarak doldurması gerekmekte olup bu formu doldururken verilen yanlış bilgiler nedeniyle ABD makamları tarafından cezai işlem uygulanacağını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. ABD vizesinin en önemli evrakı olarak DS-160 formunu görebiliriz çünkü bu formdaki seyahat bilgilerimiz, geçmiş seyahatlerimiz ve kişisel bilgilerimiz sayesinde Amerika konsolosluğu çalışanları vizemizin olumlu veya olumsuz sonuçlandırma kararını almaktadırlar. Bu formu doldurmadan önce önceki seyahatlerimiz detaylarını ve giriş çıkış tarihlerine kadar sorulduğunu göz önünde bulundurmanızı ve profesyonel danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz.
ABD DS-160 formu Diş işleri bakanlığı tarafından hazırlanmış olup Vize danışmanlık yapan kişileri tanımak, ziyaret amaçlarını ve sürelerini öğrenmek amacıyla kullanılmaktadır. DS-160 formunda vereceğiniz bilgilerin doğru olduğuna dair imza attığınızı ve yanlış bir bilgi vermeniz durumunda bu tespit edildiği anda sizlere cezai işlem yapılacağını unutmayınız.
ABD DS-160 formunu doldururken dikkat etmemiz gereken bir diğer husus İngilizce olarak doldurulması ve eksik doldurulan DS-160 formunun vizenizin olumsuz olmasıyla sonuçlanacağını göz önünde bulundurunuz.
DS-160 formu üzerinde 70 adet İngilizce soru bulunmakta olup bu soruların hepsini eksiksiz bir biçimde doldurulması gerekmektedir. Bazı sorular zorunlu olmamakla beraber tüm soruları eksiksiz bir biçimde doldurmanızı tavsiye ederiz.
DS-160 formunu doldurduktan sonra karşınıza çıkan ABD vize konfirmasyon belgenizi ve üzerinde bulunan AA ile başlayan barkod numaranızı ABD Vize randevunuza getirmeyi unutmayınız.
DS-160 formunda bulunan bilgiler ile mülakatta vereceğiniz bilgilerin birbirini tutması gerekmekte olup danışmanlıknuzun bu önemli evrakının doldurulması işlemleri için kurumumuzla iletişime geçebilirsiniz.
ABD Vizesi Danışmanlık Ücretleri:
Amerika vizesi danışmanlık ücretleri danışmanlık yaptığınız vize türüne göre farklılık göstermekte olup ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen güncel vize ücretlerini öğrenmek için kurumumuzla iletişime geçebilirsiniz. ABD vizesi ücretleri iki türlü ödenmekte olup birisi nakit olarak DS-160 formunu doldurduktan sonra nakit ödeme talimatları ile bunu yapabilir ya da geçerli bir kredi kartı ile online ödeme yapabilirsiniz.
Nakit ödeme işleminin sisteme geçmesi ortalama 2-3 iş günün bulmakta olup yolcularımızın kredi kartı ile ödeme yapmasını tavsiye etmekteyiz. Ödenen vize ücretleri herhangi bir sebeple iade edilmez başka birine devir işlemi yapılamaz. Ödeme işleminiz 1 yıl geçerli olmakta olup 1 sene içerisinde bu ödeme işlemiyle birlikte ABD vize danışmanlıksu yapabilirsiniz.
ABD Vize işlemleri için Konsolosluk ile Görüşme:
ABD Ankara ve İstanbul konsoloslukları yolcuların ilk ABD vizesi danışmanlıklarında mutlaka mülakata çağırmakta olup ortalama 30 dakika süren bu mülakat sonucunda vizenizin olumlu veya olumsuz olduğunu yolcuya bildirmektedir.
ABD vizesi olumlu sonuçlandı şimdi ne yapmamız gerekmekte?
ABD vizeniz olumlu sonuçlandıktan sonra PTT aracılıyla belirtiğiniz adrese en yakın PTT şubesine pasaportunuz gönderilecek olup buradan şahsen teslim almanız gerekmektedir. Bu işlem ortalama 5 iş günü sürmekte olup seyahatinizi planlarken bu durumu göz önünde bulundurmayı unutmayın.
ABD Göçmen Olamayan Vize Ret Durumu:
ABD vizeleri olumsuz sonuçlandığı durumlarda Konsolosluk görevlileri danışmanlık sahiplerine danışmanlıknun neden olumsuz sonuçlandığı dair ABD Vize reddi evrakını teslim etmektedirler. İki adet yaygın vize ret maddesi bulunmaktadır;
214(b) Maddesi: 214 b maddesine göre ret edilen kişilerin genellikle danışmanlık sürecinde yaptıkları DS160 yanlış doldurulması gibi durumlar söz konusudur ancak bazen konsolosluk çalışanları kişilerin maddi durumları yeterli gelmemesi veya seyahat geçmişlerinin yetersiz olması nedeniyle de danışmanlıkları ret etmiş olabilir. Bu durumda yetersiz bulunan durumun düzeltilmesiyle tekrar ABD vizesine danışmanlık yapılabilmektedir.
221(g) Maddesi: Size verilen ret kağıdında bu madde işaretliyse yolcunun genelde eksik evrakla danışmanlık yaptığını ve bu evrakları tamamlayarak danışmanlıknuzu nasıl tamamlayacağınızı kurumumuzla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.