Uncategorized

Amerika Vizesi

Amerika, hemen herkesin bir gün mutlaka gitmek istediği, eğlence ve iş dünyasının merkezi olan en büyük ülkelerden biridir. Kültür turları ile turistik amaçlı gidilebildiği gibi, iş ve eğitim amaçlı da, ABD tercih edilen bir ülkedir.

Türkiye’de bulunan gençlerin çoğu, yabancı dil öğrenmek veya geliştirmek için ilk olarak Amerika’yı tercih eder. Aynı zamanda üniversiteyi bitirmiş bir çok genç, yüksek lisanslarını yapmak için de ABD’yi seçmektedir.

Son zamanlarda iş bulma amacıyla Amerika’ya göç edenlerin sayısı artmasından dolayı, konsolosluklar tüm danışmanlıkları büyük bir titizlikle incelemektedir. Tüm danışmanlıkları potansiyel göçmen olarak inceledikleri için, danışmanlık yaparken kendi ülkenize mutlaka kesin dönüş yapacağınızı kanıtlayan belgelerinizi sunmak önemlidir. (Aile, iş vb.)

Amerika’ya gitmek için pasaport renginiz ne olursa olsun (bordo, yeşil, gri, siyah), mutlaka vize almanız gerekir. Yapacağınız seyahat tipine göre vize danışmanlıksunda bulunarak, gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekir.

Hangi Seyahat için Hangi Vize alınır?

ABD vizesine en çok turistik ve iş amaçlı danışmanlıklar yapılmaktadır. Ziyaret amacınıza uygun vize danışmanlıksunu yapmak oldukça önemli bir konudur.

Turistik Vize; B2 Turistik Ziyaret Vizesi olarak adlandırılır. Kültür turu, tatil programları, aile ve arkadaş ziyaretleri için alınan vize türüdür. Alınan bu vizede danışmanlık sahibi, ABD sınırları içerisinde herhangi bir işte ücretli olarak çalışamaz, eğitim alamaz. Ayrıca sağlık ve tedavi amacıyla da bu vize türüne danışmanlık yapılabilmektedir.

Ticari Vize; B1 Ticari Ziyaret Vizesi olarak bilinir. Türkiye’de bağlı oldukları şirket sahiplerinin yanı sıra, şirket çalışanları da bu vizeye danışmanlık yapabilirler. Bu vize ile danışmanlık sahipleri ABD’de, seminer, konferans, kongre, fuar gibi organizasyonlara katılabilir, iş görüşmeleri yapıp işe alım sağlayabilir, ürün tanıtımlarını yapabilirler. B1 ticari vize, ABD çalışma vizesi ile karıştırılmamalıdır. Bu vize ile ABD sınırları içerisinde ücretli olarak çalışamaz, eğitim alamazlar.

Yatırımcılar için E Tipi Vize; E2 vizesi olarak bilinir. Danışmanlık sahibinin ABD’ye yapacakları iş geliştirme ya da ABD’deki bir şirkete yatırımda bulunması amacıyla alınır.

Eğitim, Erasmus Öğrenci Vizesi; F/M/J1 vizeleri (Göçmen olmayan öğrenci vizesi) ABD’de bulunan eğitim kurumlarından birinden alınacak eğitim amacı ile yapılacak olan seyahat türü için geçerlidir. Öğrenciler eğer eğitim sağlayan kurumda konaklayacaksa (öğrenci yurdu), bu belgeleri de hazırlaması gerekmektedir.

Sağlık ve Tedavi Vizesi; B2 Turistik vize kapsamına girer. ABD’deki bir hastanede yapılacak tedavi amacıyla ya da tedavi gören birini ziyaret etmek amacıyla alınır. Vize danışmanlıksunda bulunurken tedavi görecek kişinin tam detaylı tedavisi, hastane, doktor bilgilerini içeren davetiye ile birlikte yapmaları gerekir.

Transit Geçiş Vizesi; C tipi olarak bilinen vize türüdür. ABD transit geçiş yapacak yolcular için geçerlidir. Gerekli uçuş belgeleri ile birlikte danışmanlık yapmaları gerekir.

Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi; Sporcu ve sanatçıların ABD yapacakları gösteri, eğitim veya spor faaliyetleri başvurdukları vize türüdür.  İçeriğine göre, Q / Q-1, O, P/P-1/P-2/P-3 vize türlerine danışmanlık yapılır.

DS-160 (Amerika Vize Danışmanlık) Formu

DS-160 formu, Amerika Konsolosluğu’nun resmi web sitesinde yayınlanan bir belgedir. Belgeye resmi web sitesinden kayıt oluşturarak ulaşabilirsiniz.

Bu belge 70 sorudan oluşmakta, ingilizce ve online olarak doldurulmalıdır. Türkçe karakterler kullanmadan, büyük harf kullanımına dikkat edilmelidir. Tüm bilgilerin doğru, cevapların birbiriyle tutarlı olması gerekmektedir. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğu çok önemlidir çünkü, aksi ispatlanırsa, vize reddinin yanı sıra, danışmanlık sahibine cezai işlem de uygulanabilir.  Tüm bilgileri girdikten sonra “onayla” ve “gönder” tuşuna basarak randevu günü, saat ve tarihi seçebilirsiniz. Formu imzaladıktan sonra belge üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır, bu yüzden onaya göndermeden önce tüm bilgilerin kontrol edilmesi önemlidir. Sayfada uzun süre işlem yapmazsanız (20 dk.), sistem otomatik olarak kapanır ve girdiğiniz bilgiler silinir. Onaya gönderdiğiniz belgenin mutlaka barkod koduyla birlikte çıktısını alarak konsolosluk görüşmesinde bulundurmanız gerekir.

Formda yanlışlık yaparsanız yeni bir form doldurabilirsiniz ancak, barkod kodları her belge için farklı olacağından vize işlemlerinizde karışıklığa neden olabilir, vize işlemlerinizin uzamasına sebep olur.

DS-160 formunu danışmanlık işlemlerinizden en geç 3 gün önce sonlandırmış olmalısınız.

ABD Vize Danışmanlık Ücretleri ve Ödeme Yöntemleri

ABD vize ücreti başvuracağınız vize türüne göre değişiklik gösterir. DS-160 Formunda sizden istenen danışmanlık ücretini hem nakit, hem de kredi kartı ile ödemeniz mümkündür. Ödenen vize ücretlerinin hiç bir şekilde iadesi ya da başka bir kişiye devir işlemi söz konusu değildir. Ödeme işlemleri 1 yıl geçerlidir ve 1 sene içerisinde bu işlemle beraber ABD vize danışmanlıksunda bulunabilirsiniz.

Nakit olarak ödeme yapacaksınız, formda size verilen fiş bilgileriyle birlikte konsolosluğun anlaşmalı bankalarından ödeme yapabilirsiniz. Ancak nakit ödemeler sisteme 3 iş günü içerisinde yansıyacağı için, kredi kartı ile ödeme yapmanız tavsiye edilir.

Kredi Kartı ile ödeme yapacaksanız online olarak ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Danışmanlık ve Konsolosluk Mülakatı

ABD vizesine ilk kez danışmanlık yapan kişiler, konsolosluk tarafından mutlaka birebir mülakata çağırılır. Yaklaşık 30 dk. Süren mülakatta size sorulan  tüm sorulara doğru ve tutarlı cevap vermeniz beklenir. Konsolosluk verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu belge olarak sizden isteyebilir. Danışmanlık sahiplerinin yanlış beyanda bulunması halinde, vize reddi gerçekleşeceği gibi danışmanlık sahibine cezai işlemler de uygulanabilir.

Evraklarınızın eksik olması durumunda, konsolosluk, sizden en kısa sürede evraklarınızı tamamlamanızı ister ancak, bu süreç vize danışmanlık sürenizin uzamasına neden olur. Bu sebeple görüşmeye giderken tüm evraklarınızın eksiksiz olduğundan emin olmalısınız. Danışmanlıklar genellikle 5 iş günü içerisinde sonuçlanır. Ancak bu süre vize türüne göre değişiklik gösterebilir. Haftasonu ve resmi tatillere göre ya da konsolosluğun yoğunluk durumuna göre bu süre uzayabilir.

ABD Ankara ve İstanbul Konsoloslukları, ilk danışmanlık yapan kişilerle yaptıkları görüşme sonucunda vizenizin olumlu ya da olumsuz olduğunu bildirmektedir.

Danışmanlıknuz olumlu ise; pasaportunuz ev veya iş yeri adresinize PTT aracılığı ile gönderilir.

Danışmanlıknuz olumsuz ise; konsolosluk ABD Vize reddi evrakını teslim etmektedirler. Genellşkle neden olumsuz olduğunu bildirirler. Olumsuz sonuçlanmasının belli başlı nedenlerinden bir tanesi, evrak eksikliği ,ya da yetersizliği, S-160 formunun yanlış doldurulmasından kaynaklanır. Bu durumda konsolosluk sizden yeniden danışmanlık yapmanızı önerebilir. Diğer nedenlerden bir tanesi ise, maddi durumun yeterli olmaması, yeterince yurtdışı seyahatinde bulunulmamış olması yer alır. Vize reddinde harç tutarının iadesi yapılmaz.

ABD Vize Danışmanlıksunda İstenen Evraklar Nelerdir?

ABD vize danışmanlıksunda temin edilmesi gereken evraklar genellikle aynıdır ancak, danışmanlıklacak vize türü ve kişisel nedenlere göre değişiklik gösterebilir. Sizden istene evrak listeleri genellikle şu şekildedir:

Şahsi Evraklar:

  • Amerika DS-160 Danışmanlık Formu ( Amerika Konsolosluğu’nun resmi web sayfasından online ve ingilizce olarak doldurulmalıdır.)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • 2 adet Biometrik Fotoğraf (fotoğraflar güncel olmalıdır)
  • Seyahat Belgesi – Pasaportun en az 6 ay geçerliliği olmalı, var olan eski pasaportlar da sunulmalıdır.
  • Seyahat Sigortası

Şirket Evrakları:

  • Antetli Kağıda Vize Talep Dilekçesi
  • İmza Sirküleri
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi
  • Varsa Fuar Davetiye Giriş Belgesi
  • Varsa Ticari Davetiye
  • SGK Tescil Belgesi
  • SGK Hizmet Dökümü
  • Konaklama ve Uçuş Gidiş- Dönüş Rezervasyon Bilgileri (Amerika’da konaklanacak yerin bilgileri ve seyahat aracı hakkında gerekli rezervasyon belgeleri)
  • Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık en az 10.000 TL Bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
  • Varsa Şirketinize ait kira gelirleri, araç ruhsat fotokopisi

Sponsorlar, sanki kendileri vize alacakmış gibi evraklarını hazırlamaları gerekir.

Ev Hanımı iseniz; sponsor olacak kişinin banka hesap dökümü gerekli evraklar arasındadır.

Öğrenci iseniz; (18 yaşını doldurmamış kişiler için) muvafakatname, öğrenci belgesi, eğer üniversiteden 1 yıl içerisinde mezun olduysanız transkript belgenizi hazırlamanız gerekir.

Emekli iseniz; emekli maaş bordrosu, banka hesap cüzdanı, varsa arsa, ev ve araç tapuları sizden istenecek belgeler arasındadır.

Kamu çalışanı iseniz; danışmanlık sahibinin bağlı olduğu kamu kuruluşu yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış Görev Belgesi, İzin Belgesi ve bağlı olunan kuruluş tarafından verilen Görev Kimlik Kartı fotokopilerinin sunulması gerekmektedir.

Çiftçi iseniz; bağlı bulunduğu Ziraat Odası tarafından verilen Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisini ibraz etmeniz gerekmektedir.

AvukatDoktorMühendis gibi meslek grubuna dahil iseniz; mesleğiniz ile ilgili olarak Meslek Kimlik Kartı veya Oda Kaydı evraklarının sunulması gerekmektedir.

Kültürel ve Sporcu Vizesi için; etkinliği düzenleyen kurum/kuruluş tarafından size gönderilen davetiye mektubu gerekir. Davetiye gönderen kişinin kimlik, pasaport vb bilgileri de belgeler arasında bulunmalıdır. Etkinliğe hangi amaçla gidildiği ve yeterlilik belgesi eklenmelidir.

Erasmus için; ABD’de eğitim görülecek kurumdan alınmış Kabul mektubu gereklidir. Ayrıca eğitim bıoyunca nerede konaklayacağınızı bildiren (yurt, ev gibi) bir belge de hazırlamanız istenir. Eğitim masraflaınızı destekleyen bursunuz varsa ingilizce olarak hazırlanmış belgeler istenen evraklar arasındadır.

Sağlık ve Tedavi için; ABD’de tedavi olunacak hastane veya doktordan ingilizce olarak yazılmış davet mektubu istenir. Tedavi olunacak hastalığı kanıtlayan bir sağlık raporu (ingilizce) gerekli evraklar arasındadır. Eğer ABD’de bir yakınınızı tedavi oluyorsa, yakınlık durumunuzu belirten bir belge de eklenir.

İstenilen pasaportun genellikle son seyahat tarihinizden itibaren 6 ay geçerliliği ve son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olması gerekir. Son 2 sayfası mutlaka boş bırakılmalı, varsa eski pasaportlar da sunulmalıdır. Pasaport süresi dolmuş ancak vize geçerliliği olan kişilerin yeniden vize danışmanlıksu yapması gerekmemektedir. Yeni ve eski pasaport ile birlikte hazır bulunmaları, geçerli vize barkodunun bozulmamış olması yeterlidir.

Biometrik fotoğraf, son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, güncel bir fotoğraf olmalıdır. Boyutları 5×5 cm. ebatlarındadır.

Amerika Vizesi İçin Seyahat Sigortası

Amerika Vizesi için seyahat sigortası zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak ABD’de bulunduğunuz süre içerisinde güvenliğiniz ve ihtiyaç duyabileceğiniz müdahaleleri kapsaması nedeniyle, seyahat sigortasını yaptırmanız tavsiye edilir.

Covid 19 sebebi ile ilgili olarak, 26 Ocak 2021 itibari ile; hava yolu ile ABD’ye giden kişilerin son 72 saat içerisinde aldıkları negatif PCR testi sunmaları zorunluluğu getirilmiştir. Şu an için zorunlu karantina ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Detaylı bilgi almak için konsolosluktan ya da profesyonel danışmanlık hizmeti veren bir firmadan destek alabilirsiniz.

ABD Çalışma İzni Nedir? Nasıl Alınır?

Bir çok insan Amerika’ya yerleşerek orada çalışma hayali kurar. Dünyanın en yoğun ekonomilerinden birine sahip olması ve her kültürden insanı barındırma açısından Amerika herkes için cazip bir ülke haline gelmiştir. Kişi, bilgi birikimi ve iş deneyimlerine güvenerek ABD’de çalışma izni için başvurabilir. Bağlı bulunduğu firmanın ABD ofisinde görevlendirilerek orada çalışabilir (Expat).

Çalışma vizeleri geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılmaktadır ve geçici vizeler yaklaşık olarak 10 adettir. Kalıcı vizeler de kendi içerisinde çeşitlidir. Bu nedenle doğru vize danışmanlıksu yapmanız oldukça önemlidir.

ABD’de yasal yollarla yaşamak ve herhangi bir işte çalışmak için çalışma izni alınması şarttır. Çalışma izni alan kişinin ailesinin de ABD sınırları içerisinde yaşama hakkı bulunur.

ABD’de çalışma izni danışmanlık tarihleri genellikle nisan ayında başlar. Amerika Çalışma Vizelerinden birine danışmanlık yapmak isteyen bir kişi ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’na I-129 Çalışma izni danışmanlıksu yapmalıdır. Danışmanlık şartları arasında genellikle çok iyi ingilizce bilme şartı aranmaktadır.

ABD’de çalışan kişilere asgari ücretten daha az bir ücret ödenemez.

Vize onaylanırsa; danışmanlık sahibine çalışma süresi boyunca oturma izni de verilir. Ayrıca danışmanlık sahibinin ailesine de oturma izni verilir. Bir şekilde ABD’de bağlı oldukları şirket ile iş feshi yaşanırsa, (istifa vb.) 6 ay boyunca oturma izni geçerli olur. 6 ay içerisinde ABD sınırları dahilinde yeni bir iş arayabilir ve çalışmaya başlanırsa, vize sorunsuz bir şekilde devam eder. 6 aylık süre içerisinde yeni bir iş bulunmadığı takdirde oturma izni de sona erecek ve kendi ülkenize dönmeniz talep edilecektir.

Çalışma izni olmayan kişileri bir çok iş yeri kabul etmez. Çünkü bu özelliklere karşı hem işverene hem de çalışana ciddi cezalar kesilir. Çalışma izni olmadan çalışan kişiler saptanıp yakalandığında ABD’de hapis cezasına çarptırılaiblir, sınır dışı edilebilir.

Güncel bilgi ve detalar için konsolosluktan veya profesyonel danışmanlı hizmeti veren ofislerle iletişime geçebilirsiniz.

ABD Çalışma İzni Vize Türleri Nelerdir?

Amerika H-1B Vizesi

Yüksek eğitim görmüş ve özel mesleğe sahip olan kişiler Amerika H-1B Vizesi danışmanlıksunda bulunabilmektedir. Seçkin manken ve modeller H-1B vizesine başvurabilmektedir. Amerika H-1B vizesine başvuran kişiler kabul edildiği takdirde ABD sınırları içerisinde 3 yıl boyunca yaşama ve çalışma hakkına sahip olurlar. Gerekli danışmanlıklar yapıldığı takdirde ile 3 yıl daha uzatılabilmektedir. 

Amerika H-1B vizesi geçici çalışma vizesi olarak bilinir ve vize danışmanlıkları her yıl nisan ayında başlamaktadır. Vize danışmanlıksu ortalama 5 iş günü içinde sonuçlanır. Danışmanlık sahibinin ailesi de oturma izni alabilir, varsa çocukları eğitim alabilir.

Amerika H-2A Vizesi 

Geçici süreli, mevsimlik veya sezonluk çalışan tarım işçileri içindir.

Amerika H-2B Vizesi

Amerika H-2B Vizesine mevsimlik veya sezonluk tarım dışı işçiler içindir.

Amerika H3 Vizesi

Tıbbi veya akademik eğitimlerin haricinde yalnızca ABD sınırları özel eğitime muhtaç çocukların eğitimi için gerekli programlara katılacak ve bu alanlar dahilinde staj yapacak kişiler içindir. 

 

Amerika L Şirket İçi Transfer Vizesi

Uluslararası şirketlerin ABD ofislerinde çalışacak yönetici, müdür ve uzmanlar danışmanlık yapabilir.

Amerika L1 Vizesi danışmanlıksunda bulunacak kişiler için son 3 yıl içerisinde ABD sınırları dışındaki bir şirkette en az 1 yıl çalışmış olması şartı aranmaktadır.

L-1A Vizesi; Yönetici ya da müdür pozisyonunda çalışan kişilerin danışmanlıksu kabul edilirse 7 yıla kadar ABD sınırları içerisinde çalışabilmektedir.

L-1B Vizesi; Uzman pozisyonunda olarak çalışacak kişiler ise vize onaylandığı takdirde 5 yıl boyunca Amerika’da bulunabilmektedir. 

Green Card Nedir? Nasıl Alınır?

Green Card 1990 yılından beri uygulanmaktadır. Halk arasında göçmen vizesi ya da yeşil kart olarak da bilinir. Bu sebeple vize için mülakat görüşmeleri sadece Ankara’da yapılmaktadır. ABD Hükümeti her yıl çekiliş ile Green Card vermektedir. Yılda yaklaşık 50 bin kişiye vize imkanı sunulmaktadır. Green Card kazanan Türk Vatandaşları, ABD vatandaşları ile neredeyse aynı haklara sahip olurlar. Süresiz olarak oturum izni, eğitim izni alarak, herhangi bir iş yerinde yasal olarak çalışabilecekleri gibi, iş yeri de kurabilirler. T.C vatandaşlıkları da devam eder.

Green Card Danışmanlıksu için; Türkiye’deki bir ABD Büyükelçilik ya da Konsolosluğa danışmanlıkda bulunmanız gerekmektedir.

  • 18 yaşını doldurmak,
  • En az lise mezunu olmak,
  • Grenn Card’ın verileceği ülkelerden birinin vatandaşı olmak danışmanlık için aranan şartlar arasındadır.

Danışmanlık sürecindeki tüm formlar ingilizce olarak doldurulmalıdır. Danışmanlık sahibi evli ise, eşi de ayrıca danışmanlıkda bulunabilir. Eşlerden birine Green Card çıkması halinde, eşi ve çocuklarına da Green Card çıkmış sayılır. Çekilişler bilgisayar ortamında yapıldığı için herkes eşit hakka sahiptir. Yılda 1 kez düzenlenen çekiliş, olumsuz sonuçlanırsa, bir sonraki dönemde yeniden danışmanlık yapabilirsiniz. Danışmanlık formunu eksik, yanlış ya da hatalı doldurmanız sonucunda çekiliş hakkınız iptal olur ve o dönem için tekrar danışmanlıkda bulunamazsınız.

Green Card çekiliş danışmanlıksunda size verilen teyit numarasını mutlaka saklamanız gerekir. Sonuçlar, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanıp resmi web sitesi üzerinden yayınlanarak, teyit numarası ile görüntülenebilir. 

Green Card ile ABD’ye gittiğinizde, ABD, Türkiye’de mezun olduğunuz üniversite diplomasını denklik olarak kabul etmemektedir. Bu yüzden denklik gelecek şekilde eğitim veren kurumlarla iletişime geçmelisiniz.

Green Card Çekilişi Kazandıktan Sonraki Süreçler

Creed Card çekilişini kazandıysanız size bir case numarası verilir. Bu numara ne kadar öndeyse işleminiz de o kadar kısa sürede biter. Bu süreçte izlemeniz gereken bir kaç prosedür vardır. Bunlar şu şekilde sıralanmakta olup güncel liste için danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsiniz:

  • DS-260 adlı form doğru bir şekilde, eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Danışmanlık sahibi evli ise eşi ve çocukları için de ayrı ayrı formun doldurulması gerekir.
  • Konsolosluktan iletilen evraklar eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.
  • Çekilişi kazandıktan sonra verilen case numarasıyla size randevu oluşuturulup oluşturulmadığı muhakkak kontrol edilmelidir.
  • Randevu tarihi verildiğine dair size bilgilendirme maili gelince ABD Ankara Büyükelçiliği sitesinden kayıt oluşturulmalıdır.
  • İstenen sağlık raporları hazırlanmalıdır.
  • Vize mülakatından sonra onay beklenir. Onaylandıktan sonra kart ücreti yatırılmalıdır. Kart ücretini yatırmak için USCIS resmi web sayfasından kayıt oluşturulmalıdır. Ödemeyi pasaportunuz geldikten sonra kredi kartı ile online olarak yapabilirsiniz. Kart ücreti 220 Dolar olarak bilinmektedir.
  • Ücret yatırıldıktan sonra gidilecek şehir ve gidiş tarihi seçilmelidir. Bu aşamada kalınacak şehire iyi karar verilmelidir çünkü en az 3 ay seçilen şehirde kalmanız gerekmektedir.

Tüm bu aşamaları eksiksiz olarak yapmanız için danışmanlık firmalarıyla çalışmanız önerilir. Yapılan bir eksiklik veya hatada danışmanlık süreciniz iptal edilir.

Sağlık Raporu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Green Card çekilişini kazandıktan sonra, sizden sağlık raporu almanız istenir. Mülakattan en az 3 gün önce rapor işlemlerini tamamlanmış olması gereklidir. Green Card danışmanlık sahibi evli ise, tüm aile bireyleri için rapor alınması gerekir. Alınan rapor 6 ay geçerlidir. Sağlık raporunu konsolosluğunun belirlediği sağlık kuruluşlarından alabilirsiniz. Belirtilen kurumlar dışından (özel hastane, herhangi bir devlet hastanesi) alınan raporlar geçersiz sayılır. Sizi muayene edecek doktor bilgileri, randevu gün ve saati size iletilir. Muayene sonucu size kapalı bir zarf ile teslim edilir. Zarfı sizin açmamanız gerekir, mülakat günü tatakonsoloslukta açılacaktır.

Sağlık muayenesi için sizden bazı evraklar istenir. Bilindiği kadarıyla bunlar şu şekildedir: (Güncel liste için danışmanlık şirketlerinden destek alabilirsiniz)

  • Sağlık raporu alacak kişilerin pasaportları
  • Kronik hastalık varsa raporu
  • Düzenli kullanılan ilaçlar varsa ilaç kutuları
  • Gözlük kullanımı varsa gözlüğün kendisi
  • Aşı kartları
  • Doktor muayene harç bedeli

Sağlık taraması yapılırken sizden kan ve idrar tahlillerinin yanı sıra röntgen çekimi de istenecektir. Eksik aşılarınız varsa yapılır. Bu istekler harç bedelinie dahildir ancak doktor bazı durumda ek kontroller isteyebilir. Ek kontrollerin ücretleri size belirtilir. Tüm sonuçlar size kapalı zarfta teslim edilir. Aşı kartınız da bu zarfın içerisinde yer alır. Zarf konsoloslukta açıldıktan sonra birer kopyasını almanız tavsiye edilir.

Green Card Danışmanlık Formu

Green Card danışmanlık formuna, Green card resmi danışmanlık sitesinden, her yıl Ekim ve Kasım aylarında ulaşabilirsiniz. Form yaklaşık olarak 14 aşamadan oluşmaktadır ve forma sadece 1 kez ulaşılabilir. Bu sebeple bilgilerin eksik ve hatasız girilmesi çok önemlidir. Danışmanlık ingilizce olarak yapılacağından danışmanlık bürolarından destek alabilirsiniz.

Formda sırasıyla sizden ad-soyad, adres, eğitim, medeni hal, vb bilgiler istenmektedir. Adınızı pasaportta yazıldığı gibi yazmanız gerekmektedir.

Tüm danışmanlık sürecini sorunsuz olarak geçirmeniz için profesyonel danışmanlık hizmeti veren şirketlerle irtibata geçmeniz önerilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu