Amerika R-1 Din Görevlileri Vizesi
Amerika R-1 Din Görevlileri Vizesi
Amerika R-1 Din Görevlileri Vizesi, Amerika’ya dini bir görev için geçici bir süreliğine gitmek isteyen kişilerin danışmanlıkda bulunduğu bir vize türüdür. Bu vize türüne danışmanlık yapabilmek için bazı ön şartlar bulunmaktadır. Bu ön şartlar şöyle sıralanmaktadır
- İlgili din görevlisinin, mesleği ile alakalı bir üniversiteden mezun olması,
- Kar amacı gütmeyen bir kurum ya da kuruluşa üye olması,
- Danışmanlıkdan önce, danışmanlık yapacak din görevlisinin 2 yıl dini bir topluluğun ferdi olması,
- Dini ibadetleri yerine getirmek amacıyla yetkili bir kurum tarafından atanarak haftada en az 20 saat (yarı zamanlı) çalışması,
- Vergi yükümlülüklerini yerine getiriyor olması gerekmektedir.
Danışmanlık sahibinin vizesi olumlu sonuçlandığı takdirde ABD sınırları içerisinde 30 ay boyunca kalabilir. Bu süre gerekli görülürse USCIS tarafından 30 aya kadar daha uzatılabilir. Toplam süre 60 ayı geçemez.
Amerika R1 Din Görevlileri Vizesine danışmanlık yapan kişinin aile fertleri (eşi ve 21 yaş altındaki çocuklar) R2 vizesine danışmanlıkda bulunarak ABD’ye seyahat ederek orada kalabilirler. R1 danışmanlık sahibinin ABD’de kaldıkları süre içerisinde kendisinin ve ailesinin tüm masraflarını karşılayabileceğini gösteren evraklar sunmak zorundadır.
Amerika R-1 Din Görevlileri Vize Danışmanlık Evrakları
Diğer tüm vizelerde olduğu gibi R1 Din Görevlileri Vize danışmanlıksunda da sizden evraklar ve dijital parmak izi alınacağından dolayı şahsen müracaat etmeniz istenecektir. Vize danışmanlık ücreti, R1 Din Görevlileri Vizesi için 190 USD’dir. Ek formlar sebebiyle bu rakam değişebilir. Danışmanlıknuz olumsuz sonuçlandığı takdirde bu tutarın iadesi gerçekleştirilmez. Mülakat sürecinde konsolosluk sizden ek evrak talep edebilir. Evrakları doğru bir şekilde, eksiksiz olarak hazırlayıp teslim etmek uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu süreci sorunsuz ve en hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için vize uzmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.
Kişisel Evraklar:
- Pasaport, son seyahat tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan,
- Nüfus Kayıt Örneği, aile bireyleri ve ikamet adresi belirtilmiş olmalı,
- Biometrik Fotoğraf, arka fonu beyaz, gözlüksüz, 5×5 cm. ölçülerinden güncel çekilmiş,
- Banka Hesap Dökümü,
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
- Şahsi Vize Talep Dilekçesi,
- DS-160 Belgesi, Amerika R Vizesi online ve İngilizce olarak eksiksiz doldurulmalı,
- I-129 Dilekçe Formu, Çalışma izin dilekçesi, Amerika’daki işveren veya temsilci tarafından temin edilmeli ve USCIS onayı olmalıdır.
- I-797 Formu, Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu’nun onay numarasını gösteren makbuz formu.
- Diploma, danışmanlık sahibinin mesleki yeterliliğe sahip olduğunu gösteren belgeler (sertifika, diploma)
Dini Teşkilattan Alınması Gereken Belgeler:
- Vergi Muafiyet Belgesi,
- İşveren Mektubu,
- Beyanname, danışmanlık sahibinin konaklama, yemek ve maaş gibi harcalamaların nasıl karşılanacağını belirtmeli,
- Dini Teşkilata Ait Mal Varlığını Gösteren Belgeler
R2 Danışmanlıksu için Gerekli Evraklar:
- Evlilik Cüzdanı,
- Doğum Belgesi, (çocuk var ise aile ilişkisini kanıtlamalı)
- I-129 dilekçe fiş numarası: Dilekçe onayını sağlamak için danışmanlık sahibinin fiş numarasını gösterilmesi gerekmektedir.
- Pasaport Fotokopisi: R1 vizesi danışmanlık sahibinin pasaportundaki şahsi bilgilerinin bulunduğu sayfaların kopyası.
R2 danışmanlık sahipleri ABD sınırları içerisinde herhangi bir işte çalışamazlar. Ancak çocuklar eğitim alabilirler. R1 Din Görevlisi Vize Danışmanlık sahibinin eş ve çocukları I-539 formu doldurarak (Göçmen-dışı statü uzatma ya da değiştirme formu) kalış sürelerini uzatabilirler.
Vize danışmanlıknuzda vize yetkilisi ile mülakat yapmanız istenecektir, (80 yaş üstü ve 14 yaş altı kişiler hariç) gerekli görürse ek mülakat ya da ek evraklar talep edebilir. Görüşme randevusu durumu konsolosluğun yoğunluğuna ve resmi tatillere göre uzayabilir, bu yüzden danışmanlıknuzu en az 3 hafta önceden almanız önerilir. Vizeniz onaylanırsa adresinize en yakın PTT şubesine veya belirttiğiniz ev-iş adresinize gönderimi konsolosluk tarafından yapılır. Seyahat sırasından evraklarınızın en azından bir kısmının çıktısını alarak yanınızda bulundurmanız tavsiye edilir.
Amerika vizesi almak yorucu bir süreçtir, bu nedenle her adımda size destek olmamız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.