Uncategorized

Amerika Mürettebat Vizesi

Amerika Mürettebat Vizesi Nedir?

Amerika Mürettebat vizesi; ticari ya da yolcu gemilerinde ya da ABD’de uluslararası havalimanında çalışan kişilerin kullandığı vize türüdür. Amerika Mürettebat vizesi, göçmen olmayan vize türlerinden biridir. C1/D Vizesi adı ile de bilinir. Vize kapsamında ABD, Alaska, Hawaii, Porto Riko, Birleşik Devletler, Guam ve Virgin Adaları bulunmaktadır.

Mürettebat Vizesi ile balıkçı tekneleri, bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisinin görevli kaptanları, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, güzellik uzmanları, eğitim gemisi ise stajyerleri ve diğer tüm hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilirler. D Vize ABD sularında ya da sınırlarında 29 gün kalmaya izin verir. Bu süre sonunda Amerika’dan ayrılmanız gerekir. Mürettebat vizesine danışmanlık yapan kişi, çalışacağı yere gitmek için ABD’den geçecek ise ek olarak transit vize de alması gerekmektedir.

Mürettebat Vizesi için gerekli evraklar;

  • DS-160 Formu,
  • En az 6 ay geçerliliği olan Pasaport,
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Biometrik Fotoğraf, arka fon beyaz ve güncel olmalı,
  • Seyahat amacını kapsayan Vize Talep Dilekçesi,
  • Banka Hesap Dökümleri,
  • Varsa Sponsor Bilgileri,
  • Danışmanlık sahibinin işvereni tarafından hazırlanan, iş süresi, tanımı, seyahat tarihlerini kapsayan sözleşme evrakları
  • Var ise, Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi,

Danışmanlık sahibinin aile fertleri, danışmanlık sahibi ile görevli olmadan aynı gemide ya da uçakta bulunacaklar ise, turistik vize danışmanlıksu yapmaları gerekmektedir. 

Danışmanlık yapacak tüm kişiler DS-160 formunu online ve İngilizce olarak eksiksiz bir şekilde ABD Konsolosluğunun resmi web sayfasından ulaşarak doldurmaları gerekmektedir. Vize ücreti 160 USD’dır. Vize talebiniz reddedildiği takdirde vize ücretinizin iadesi yapılmaz. Formu imzaladıktan sonra üzerinde değişiklik yapılamayacağı için doğru ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Form doldurma konusunda destek almak için ofisimiz ile irtibata geçebilirsiniz. DS-160 Formunu doldurduktan sonra AA ile başlayan barkod kodunu bir yere not etmeli ve belgenin renkli bir çıktısını almanız gerekir. Mülakat için çağırıldığınızda bu belgenin yanınızda olması gerekir.

Konsolosluk danışmanlık için sizi mülakata çağırabilir. Tüm danışmanlıklar 3-4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre Amerika Konsolosluğunun yoğunluk durumuna göre değişebilir. Bu sebeple danışmanlıknuzun en az 3 hafta öncesinden yapmanızı

Tüm bu süreçte işlemlerinizi eksiksiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isterseniz ofisimiz ile irtibata geçiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu