Almanya Schengen Vizesi

Almanya Schengen Vizesi
Schengen bölgesinde, taraflar arasında 1955 yılında imzalanan Schengen sözleşmesi kapsamında sözleşmeyi imzalayan ülke vatandaşları serbest giriş, çıkış ve dolaşım hakkına sahiptir. Schengen bölgesi kapsamı dışında kalan diğer ülke vatandaşları Schengen ülkelerine girebilmek için Schengen vizesi almalıdır. Schengen sözleşmesini imzalayan Avrupa Birliği üyesi ülkeler; Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Estonya, Belçika, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İtalya, Macaristan, İsveç, İspanya, Malta, Litvanya, Slovenya, Yunanistan, Portekiz, Polonya, Slovakya, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda dır. Schengen bölgesine dahil olan İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn ise Avrupa Birliği üyesi ülkeler değildir ve sözleşmenin tarafı konumundaki Schengen ülkelerindendir. Schengen vizesi ile 6 aylık (180 gün) zaman dilimi kapsamında 90 günlük seyahat hakkı vardır. Bu süre içinde Almanya sınırları içerisinde bulunmak isteyenlerin Almanya Schengen vizesi alınması zorunludur. Eğer seyahat 90 günden uzun sürecekse Almanya Ulusal Vizesi danışmanlıksunda bulunulmalıdır.
Almanya Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya Schengen vizesi danışmanlıksu, vatandaşı olunan ülkenin Almanya konsolosluğuna ya da ülkedeki Almanya büyükelçiliğine yapılmalıdır. Alınacak olan Almanya Schengen vizesi kısa süreli denilen C tipi vize kapsamına girmektedir. Almanya ya ticari, resmi veya turistik amaçlı yapılan seyahatler ile tedavi, eğitim, ziyaret, konferansa katılım, gönüllü faaliyetler amacı ile yapılan seyahetler için schengen vizesi verilir. Herhangi bir aksaklığa karşı seyahatinizden 1 ay önce vize danışmanlıksu yapılması daha iyi olacaktır. Danışmanlık sonrası sizden birtakım evraklar istenecektir. İstenilen belgelerin birer nüsha fotokopisi alınacaktır. Vizenin alınabilmesi için evrakları eksiksiz ve doğru bir biçimde iletilmesi gerekiyor.
Almanya Schengen Vizesi Almak için Hangi Evraklar Gereklidir?
Almanya schengen vizesi almak için birtakım evrakların vize danışmanlık formu ile birlikte eksiksiz teslim edilmesi gerekiyor. Almanya konsolosluğu schengen vizesi için seyahatin ne amaçla yapıldığını, seyahat masraflarının karşılanma biçimini ve ülkesine geri döneceğini gösteren evrakları da isteyecektir. Vize, randevudan sonra ortalama 22 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Ayrıca pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir belgesi, bilet rezervasyonu gibi dokümanlarla birlikte vize ücretinin de yatırılması gerekmektedir.
Pasaport :
Schengen vizesi danışmanlıksu yapmak için mutlaka pasaportunuzun olması gerekiyor. Pasaportunuzun son kullanma süresinin 3 aydan uzun olmasına da dikkat ediniz. Bu süreyi Almanya Schengen vizesi danışmanlıksu esnasından itibaren değil seyahate çıkacağınız tarihten itibaren hesaplayın. Son kullanma süresi 3 aydan kısa ise danışmanlıknuz olumsuz sonuçlanabilir.
Almanya Schengen Vizesi Danışmanlık Formu
Almanya Schengen vizesi danışmanlık esnasında ibraz edilecek en önemli belgelerden biri vize talep formudur. Doldurulacak olan vize danışmanlık formu, hem Almanca hem de Türkçe olarak büyük harflerle doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurularak teslim edilmelidir. Form, bilgisayar ortamında doldurulup çıktısı alınacağı için form üzerinde asla el yazısı kullanılmamalıdır. Formda seyahatin amacını ve gidilecek ülkeyi belirten belgeler de birer fotokopi alınarak eklenmelidir. Almanya schengen vizesi talep formuna konsolosluk web sitesinden ulaşılabilir. Vize talep formunun ilk 10 maddesinde danışmanlık yapan kişinin kimlik bilgilerinin eksiksiz bir biçimde doldurulması istenir. 10. maddede ise henüz reşit olmayan bireyler ile ilgili bazı bilgiler istenmektedir. 18 yaşından büyükler için bu maddenin doldurulması gerekmiyor. 12 ve 16. maddelerde pasaportun geçerlilik süresi, türü ve alındığı kuruma dair pasaport ile ilgili birtakım bilgiler istenmektedir. Bir sonraki maddede danışmanlık sahibinin iletişim bilgilerinin açık bir biçimde doldurulması talep edilir. Telefon numarası, mail adresi ve ikametgâh adresi yazılmalıdır. Almanya schengen vizesinin diğer maddelerinde vatandaşlık bilgileri, mesleki bilgiler, seyahatin amacı ve süresi, schengen bölgesinde başka hangi ülkelerin ziyaret edileceği, varsa davet ve davet eden iletişim bilgileri ile konaklamaya ait bilgiler istenmektedir. Ayrıca seyahat masraflarının nasıl karşılanacağının da formda belirtilmesi istenir. Son kısım ise imzadır. Reşit olmayan kişilerin danışmanlıksunda imza veliye aittir.
Biyometri İşlemi
Vize danışmanlık sırasında biyometrik fotoğraf ve parmak izi gibi verilerin de alınması zorunludur. Bu işlem, Almanya Schengen vizesi için 2014 yılından itibaren uygulamaya koyulmuştur. Biyometri işlemi adı verilen parmak izi taraması kimlikte sahtecilik işleminin önüne geçmektedir. İşlem, 2 yaş üzeri çocuklar için tabi değildir. Biyometri işlemi, hükümet temsilcilerinin resmi ziyaretleri dışında vize almak isteyen herkes için zorunludur. Eğer 5 yıl içinde Schengen vizesi için biyometri işlemi uygulanıp parmak izi verildiyse tekrarında muaf tutulacaktır. Kişiler, VIS sisteminde 5 yıl süre ile saklanacak olan bu verilerin yanlış olması durumunda vize verilmeyeceğini ve haklarında yasal işlem başlatılacağını kabul etmiş olurlar. Bu yüzden vize talep formu imzalandığında ibraz edecekleri tüm bilgilerin de doğruluğunu kabul ederler. Parmak izi alınamayacak olan kişilerin tıbbı raporlarının beyanı kendilerini biyometri işleminden muaf tutacaktır. Tıbbi bir engel yoksa parmak izi almaya problem çıkaracak yanık, kesik gibi hasarlar ile kına gibi süsler bulunmamalıdır.
Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet 3,5 x 4 cm boyutlarındaki biyometrik fotoğraf da eklenmelidir.
Almanya Schengen Vize Ücreti
Almanya Schengen vize ücretleri ülkede kalış süresine ve amacına göre değişmektedir. Ücret kriterleri ve miktarı Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenir. Vize harcı denilen bu ücret, 12 yaş altı çocuklardan talep edilmez. Biyometri işlemi ve diğer hizmet bedelleri vize ücretinin dışında kalır. Ücreti vize merkezlerine nakit olarak euro karşılığına denk gelen TL biçiminde ödemeniz gerekir. Ödenen vize ücreti iade edilmez veya başkasına devredilemez. Eğer vize danışmanlıksu olumsuz sonuçlanır ve ret cevabı gelirse bir sonraki danışmanlık için yeniden ücret tahsil edilmesi gerekir. Çünkü, Almanya schengen vizesi tek danışmanlıkyu kapsamaktadır. Ayrıca Almanya schengen vizesi için ödenen vize harcını başka ülkeler için kullanamazsınız. Vize harcını ödedikten sonra vize ücreti dekontunu danışmanlık formuna ekleyebilirsiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası
Teminat bedeli 30.000 Euro olan sağlık sigortasının mutlaka yapılması gerekir. Bu sigorta ülkede kalış süresi boyunca tüm Schengen ülkelerinde geçerlidir. Seyahat süresi boyunca acil tıbbi müdahale, hastane masrafı veya ölüm ile sonuçlanabilecek tüm masraflar schengen vize sigortası ile karşılanacağı için bu sigortayı yaptırmak zorunludur. Seyahat sağlık sigortasını meşru ve geçerli bir sigorta/seyahat acentesinden alabilirsiniz. Schengen vize seyahat sigortası bu bölgede bulunduğunuz süreç içindeki hastalık veya herhangi bir kaza durumunda acil sağlık müdahale durumlarını kapsar. Bunun dışında acil tahliye, ölüm ile sonuçlanan durumlarda yurtdışı cenaze masrafları, hava durumundan kaynaklanan seyahat gecikmeleri ve eğer seyahat hamilelğin ilk üç ayında yapılıyorsa hamilelikle ilgili olan tüm tutar ve masrafları kapsamaktadır.
Bilet ve Otel Rezervasyonları veya Dökümü
Konaklamanın ve rezervasyonun teminatı için gerekli olan dökümlerin danışmanlık sonrasında mutlaka teslim edilmesi gerekir. Gidiş-dönüş uçak biletleri, otel ya da tur konaklama bedelinin maddi olarak teminatının yapıldığı dökümler mail yolu ile de belgelenebilir. Seyahat masraflarını kendiniz ya da başka biri üstleniyorsa bunu nasıl karşılayacağınızı da açıkça belirtmeniz gerekmektedir.
Gelir Belgesi
Almanya schengen vizesi alabilmek için bu yolculuğun masraflarını karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olduğunuzu kanıtlayacak maaş bordrosu, banka hesap dökümleri belgelerin de eklenmesi gerekiyor. Belgelerin son 3 aya ait olması zorunludur. Özellikle ilk kez Almanya schengen vizesi için danışmanlık yapılıyorsa SGK hizmet dökümü, gayrimenkul tapuları gibi detaylı belgeler de istenmektedir.