almanya

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya Aile Birleşimi

Almanya aile birleşimi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Almanya’da yaşayan birinci derecede eş ve çocuklarının yanına gitmesi için gerekli vize kategorisidir.  Bu vizeyle Almanya da yaşayan yakınlarının yanına kısa süreli olmaksızın onlara Alman hükümeti tarafından böyle bir olanak sağlanmıştır.  Almanya aile birleşimi gerçekleştirebilmek için, gidecek kişilerin her birinin ayrı ayrı vize çıkarmaları gerekmektedir.  Bu vize danışmanlıksunu yaparken Alman Konsolosluğu’nun istediği evraklar ve yerine getirmesi gereken bir takım şartlar bulunmaktadır.  Almanya’daki yakınlarının yanına gitmek için gerekli istenilen evraklarla Almanya aile birleşimi vizesini çıkarmak durumdalar.  İstenilen evraklar tamamlanırken,  evrakların güncel olması ve kesinlikle ıslak imzalı olması son derece önem taşımaktadır.  Alman Konsolosluğu istenen Evrakların dışında sizden farklı evrak isteme hakkına da sahiptir.

Vize Danışmanlıkları Nereye Yapılmaktadır?

Vize danışmanlıkları,  Alman hükümeti tarafından yetkilendirilmiş konsolosluklar ve büyükelçilikler aracılığı ile yapılmaktadır.  Almanya Federal Cumhuriyeti olarak Türkiye’de iki adet konsolosluk bulunmaktadır.  Biri İzmir diğeri İstanbul,  biri de Ankara’da bulunan Alman Konsolosluklarıdır. Bu üç kurumdan birine vize danışmanlıksu yapabilirsiniz.

Vize Danışmanlıksunda İstenen Evraklar

Almanya’ya her ne koşulda vize çıkartacak olursanız olun danışmanlık için birtakım evraklar gerekmektedir.  Bu evrakların tamamı güncel olmak zorundadır.  Bunlar;

Danışmanlık Formu

Sizden istenen bilgileri eksiksiz ve tam doğru olarak doldurulmanız gerekmektedir. Aynı zamanda danışmanlık yapan kişinin ıslak imzası atılarak yazılması gerekmektedir. Danışmanlık formunun iki tane hazırlanması, biri kendi diliniz olan Türkçe diğeri ise Almanca olarak yazılıp imzalanmalıdır.

Pasaport

Almanya aile birleşimi vizesi için başvuracak kişiler pasaportlarının süresinin minimum iki sene daha geçerli olması istenmektedir.  Şayet pasaport çıkarttıktan sonra bir evlilik söz konusu olmuş ve soy isim değişikliği gerçekleşmişse bunun için evlilik cüzdanı bilgilerini de İbraz etmek zorundadırlar.

Biyometrik İşlemler

Almanya aile birleşimi vizesi için,  İki adet biyometrik fotoğraf vize danışmanlık evrakları tamamlanırken evrak dosyasına konulması gerekmektedir.  İki adet fotoğraf minimum 6 ay önce çekilmiş ve güncel fotoğraf olmak zorundadır.  Bu fotoğraflar biyometrik ölçülerde olmalıdır. Alman Konsolosluğu bu fotoğrafları Kendi istekleri dışında bulunmaları durumunda kendileri de tekrar isteme veya orada kendileri oluşturma hakkına sahiptir.

 Evlenme Kayıt Örneği

Danışmanlıkda bulunan kişi şayet Türkiye’de evlenmişse bu evlilik cüzdanı C1 anlaşması dâhilinde bulunmaktadır. Bu belge Alman hükümeti tarafından tanınmamaktadır. Evliliği kanıtlamak için B formülü adı verilen bir evrak gereklidir.  Bu evrakın doldurulması istenmektedir.  Bu belge Nüfus müdürlükleri tarafından verilmektedir.  Bu belge de iki kişinin bilgileri tam ve eksiksiz şekilde bulunması gerekmektedir.  Nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopisi,  Burada da bir soy isim değişikliği varsa yeni bir kimlik alınarak müracaat edilmesi gerekmektedir.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Almanya aile birleşimi vize danışmanlıksunda bulunmak için yine kesinlikle mutlak olarak istenen evraklardan biri de tam vukuatlı nüfus kayıt örneğidir.  Bu evrak bağlı bulunulan nüfus müdürlüklerinden alınmaktadır.  Ayrıca bu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesinde bütün ayrıntılar yazılmış olması gereklidir.  Önceden yapılmış evlilikler,  evliliklerden doğan çocuklar ve çocuklara ait kimlik bilgileri,  boşanmalar anne ve baba hakkında ölüm ve sağ olduklarına dair bilgiler,  başka ülke vatandaşlığı gibi durumlar varsa bunların da bu evrakta yer alması gerekmektedir.  Bu evrak diğer evraklardan daha önemlidir.  Bütün evrakların,  bu bilgilerin kesinlikle tam olarak doğru olması ve Alman Konsolosluğunu ikna edecek durumda olması gerekmektedir.  Danışmanlık yapan kişinin İkametgâh belgesi bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin sahip olabileceği bir evraktır.  Bunu da nüfus müdürlüklerinden temin etmek gerekmektedir.

Almanya da Yaşayan Kişiye Ait Evraklar

Almanya’da yaşayan eşin ikametgâh belgesi,  eş Almanya’da yaşıyorsa yanına gitmek için vize danışmanlıksunda bulunan kişi kendi evrak dosyasına eşinin ikametgâh belgesini de koymak zorundadır.  Ayrıca Almanya’da yaşayan eşin oturduğu evin kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi evrak dosyasına konulması gerekmektedir.  Almanya’da yaşayan eş,  bir başka aile bireylerinin yanında yaşıyorsa evi paylaştıkları kişilerin kimlik bilgilerinin de evrak dosyasında bulundurulması zorunludur.  Şayet orada yaşayan çocuklar varsa ve bunların da bilgileri bulunmak zorundadır.

Almanya da Yaşayan Kişilere Ait Kimlik Bilgileri

Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye’den vatandaş vize işlemlerinde kişinin vatandaşlığını gösteren bütün belgeleri aynı şekilde istemektedir.  Bunların tamamı başvurduğu evrak dosyasında bulunmak zorundadır.  Şayet eş bir Alman vatandaşı olması durumunda,  o kişiye ait güncel kimlik bilgilerinin bulundurulması gerekmektedir.  Ayrıca Almanya’da doğan bir yakın varsa onun da kimlik bilgilerinin bulundurulması gerekmektedir.  Eşlerden biri yabancı uyruklu ise yine Pasaportun fotokopisi, oturma izni,  evrak dosyasında bulunması gerekmektedir.  Şayet Almanya’da yaşayan eş hem Türk hem de Alman vatandaşı olması durumunda ise,  Alman vatandaşı olanlara uygulanan şartlar uygulanmaktadır.  Aynı şekilde Türk vatandaşlığına ait nüfus kayıt örnekleri de fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir.

 Maaş Bordrosu

Almanya’da yaşayan eş,  ailesini geçindirebilecek maddi yeterliliğe sahip olup olmadığını belgelemek zorundadır.  Bunun için son üç aya ait maaş bordrosunu evrak dosyasına koymak zorundadır.  Ancak işsizlik maaşı alıyorsa bu maaş geçerli olmamaktadır.  Ayrıca Almanya’da aile birleşimi danışmanlıksunda bulunan kişinin sağlık sigortasının yeni tarihli yapılmış olması gerekmektedir.  Varsa eşlerin daha önceki farklı kişilerle evlilik belgeleri de evrak dosyasına konulmalıdır.  Bu da nüfus müdürlüklerinden alınan belge de belirtilmiş olması gerekmektedir.  Ayrıca eşlerin çocukları hakkındaki bütün belgeler evrak dosyasında bulunmalı ve çocuklara ait kimlik bilgileri nüfus kayıt örnekleri ve biyometrik fotoğraflarının evrak dosyasına konulması gerekmektedir.  Çocuklardan biri veya hepsi Alman vatandaşı olması durumunda pasaportları ve bunların fotokopilerinin de eklenmesi gerekmektedir.  Eğer çocuklar 16 yaşından küçük ise dil yeterliliği olması şartı aranmaz,  ancak 16 yaşından büyük çocuklarda Almanca dil yeterliliği aranmaktadır.  Bunu sertifikayla kanıtlamak durumundadır. Mağduriyet durumu yaşandığında yapılan uygulama,  şayet eşinin Alman vatandaşı veya çifte vatandaşlık olması durumunda Almanya’da ortaklık hukuku kapsamında ikamet etme hakkına sahiptir.  Türk vatandaşı ise ve Almanya’da yaşıyor ve çalışıyor ise en az 1 yıl Almanca eğitimi görmüş olması ve veya görüyor olduğunu belgelenmesi gerekmektedir.  Bütün belgeleri Alman Konsolosluğuna vermeniz durumunda Alman Konsolosluğu pasaportlarınızı iade etmektedir.

Vizenin Sonuçlanması

Vizenin sonuçlanması durumunda pasaportlarınızı kendiniz almak zorundasınız.  Ancak kendiniz alamayacak kadar özel bir durum varsa vekâletname ile bir kişiyi yetkilendirerek alabilirsiniz. Almanya aile birleşim vizesinin belli bir sonuçlanma süresi yoktur.  Konsolosluktaki yoğunluk tatil günlerine denk gelmesi gibi sebeplerden dolayı maksimum üç ayda tamamlanmaktadır.

Vize Danışmanlık Ücretleri
Almanya aile birleşimi vizesi danışmanlıksu için vize danışmanlık ücreti ödenmektedir.  Bunun ne kadar olduğu tam olarak bilinmemektedir.  Ancak ödemenin Euro olarak nakit ödenmesi gerekmektedir.  Özellikle Türk vatandaşları sık sık Almanya vize danışmanlıksu yapmaktadırlar.  Çünkü Almanya’da yaşayan Türk nüfusu oldukça fazladır.  Ancak orada bir yakınının yaşıyor olması diğer Bir yakının yanına gelerek Almanya aile birleşim vizesi alması kesinlikle şarttır.  Onun dışında Almanya’ya yakınının yanına,  birinci derecede eşinin yanına gitmesi söz konusu değildir.  Bu konuda istenen belgelerin tamamlanması gerekmektedir.  Konsolosluğun inisiyatifi dâhilinde vize olumlu veya olumsuz sonuçlanabilir.  Bunun da gerekçeleri kişilere ibraz edilmektedir.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu