Almanya Aile Birleşimi ve Vatandaşlık

Almanya Aile Birleşimi Ve Vatandaşlık
Almanya aile vizesi eşlerden birinin Almanyada veya Türkiyede yaşaması durumunda ayrıca 18 yaşın altında çocuğu olanlar çocuğunun yanına gidebilmek için danışmanlıklan vizedir. Bunun için Alman Konsolosluğu aile birleşimi vizesi almak için başvurmak gerekmektedir. Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık vizesi için evrakların kusursuz ve eksiksiz olarak tamamlanması çok önemlidir. Aile birleşim vizesi almak için konsolosluk yetkililerinin özellikle bu konuya ikna olmaları gerekmektedir. Yoksa bu vize danışmanlıksu ret ile sonuçlanabilir. bu aynı zamanda Alman vatandaşı olmak demektir. Bu nedenle bu danışmanlık son derece önemlidir.
Almanya Aile Birleşimi Ve Vatandaşlık Vizesi Almak İçin Şartlar Ve Koşullar Nelerdir?
Almanya’ya eşinizin yanına gitmek için en önemlisi dil yeterliliğine sahip olmak gerekmektedir. Almancayı bildiğinizi belgelerinizle kanıtlamanız gerekmektedir. Bu da A1 Almanca dil kurslarından alınan sertifikaya sahip olmanız anlamına gelmektedir. Alabileceğiniz kurslar konsolosluk tarafından belirlenmiştir. Dil eğitim sertifikasını yalnızca o kurumlardan almanız gerekmektedir. Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık vizesi danışmanlıksu için konsolosluk sizden önce Almanca A1 dil sertifikası istemektedir. Ancak çocuğunuz 18 yaşından küçük ise sizden böyle bir evrak istemez. Çocuğunuz Alman vatandaşı ise çocuğunuzun ebeveynlerinin yanında büyümesini gerekli kılan bir vizedir. Çocuğu olan vatandaşların bu işlemleri yürütmesi diğerlerine göre daha kolaydır. Ancak bu danışmanlıknun kimin üzerinden yapacağınız önceden tespit edilmesi gerekmektedir. Eşiniz üzerinden yapacaksanız Alman Konsolosluğu’nun istediği özellikleri taşımanız gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi Almanca A1 dil eğitimi sertifikası ile bir de nerede yaşayacağınızdır.
Almanya Aile Birleşimi Ve Vatandaşlık Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Öncelikle Almanya’da yaşayacağınız yere ait belgeler istenmektedir. Ayrıca, Almanya’da ailece yaşamaya elverişli bir ev olması gerekmektedir. O eve yerleşecek iseniz o evin kira sözleşmesi, ev eşinize ait ise tapuyu belgelemek durumundasınız. Çocuğunuzla birlikte Almanya’ya gideceksiniz eşinizin dışında evde başkaları yaşıyorsa, nerede yaşayacağınız evin yeterli büyüklükte bir ev olması gerekmektedir. Diğer bir önemli konu Almanya’da yaşayan Eşinizin geçiminizi sağlayacak ekonomik gelire sahip olması gerekmektedir. Eşiniz iki kişinin yani çocukla birlikte masrafları karşılayabilecek gelire sahip olması gerekmektedir. Çünkü Alman hükümeti Almanya’ya aile vizesi danışmanlık ile gidecek olan kişinin hiçbir gelinin olmadığını varsayarak işlem yapmaktadır. Evrakların eksiksiz olması son derece önemlidir. Aksi halde konsolosluk kesinlikle danışmanlıkları iptal etmektedir.
Evlenerek Alman Vatandaşı Olma Süreci
Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık vizesi işlemlerinden sonra Almanya’da bu konu ile ilgili kurumlarla işlerinizin devamını tamamlamanız gerekmektedir. Aile birleşim vizesi aynı zamanda oturum iznidir. Bu nedenle oradaki yetkili kuruluşa müracaat ettiğinizde size Almanya’da yaşama ve oturum kartı verilir. Bu oturum kartı iki aşamada verilmektedir. Birinci aşama, iki sene oturum iznidir. Bu izin iki sene orada yaşamak için geçerlidir. Koşulları yerine getirdiğiniz durumda, kartınız tekrar iki yıl uzatılmaktadır. Yani iki senede bir oturum kartınızı güncellemeniz gerekmektedir. Sahip olduğunuz oturum kartı size Schengen Anlaşması olan diğer Avrupa ülkelerine de rahatlıkla giriş çıkış ve kalış hakkı sağlamaktadır. Aynı zamanda oradaki Sosyal Güvenlik haklarından da yararlanabilirsiniz. Bu kartla Almanya’da çalışabilir ve orada Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıt olabilirsiniz.
Alman Vatandaşlığının Kesinleşmesi İçin Gerekli Kriterler Nelerdir?
Almanya’da süreli oturum izni sonuna kadar Alman vatandaşlarının sahip olduğu kamu görevleri, seçme ve seçilme hakkı gibi haklardan yararlanamazsınız. Bunun için Alman vatandaşı olmanız gerekmektedir. Kartınız belli zamanlarda güncellendiğinde süresiz oturum izni alabilirsiniz. Bunun için Almanya Federal Cumhuriyeti’nin belirlediği kadar kalmanız ve yaşamanız gerekmektedir. Bu süre maksimum beş yıldır. Ancak bazı durumlarda üç yıla indirilmesi mümkündür. Ama genel olarak çalışma izni ile orada üç yıl sonra vatandaşlık alabilirsiniz. Üç yılsonunda sizin orada çalışmanız ve kendinizi ve ailenizi de geç indirebilecek bir kazanca sahip olmamız gerekmektedir. Beş yıllık süre içinde eşlerden biri sigortalı bir işte çalışmış ise bunun için süresiz çalışma iznine sahip olabilirsiniz. Ayrıca evliliğiniz en az iki yıl devam etmesi gerekmektedir. Bu iki sene içinde sizin yüz kızartıcı bir suçunuz, olumsuzluk içeren herhangi bir suçunuzun bulunmaması gerekmektedir. Bu arada vize alırken A1 dil sertifikasına sahip olduğunuzda ve aradan belli bir süre geçtikten sonra artık daha iyi dil öğrenmiş olmamız varsayılarak B1 seviyede Almanca konuşabilir olmanız gerekmektedir. Bunun için de B1 sertifikasına sahip olmalısınız.
Alman Federal Cumhuriyetinin Onayı
Almanyada yaşadığınız ev devlet yetkilileri tarafından onaylanması, yaşanılabilir bir ev olduğunun tasdik edilmesi gerekmektedir. Almanyadaki Federal Hükümet hakkında ve bu işlerin nasıl yürütüldüğü konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Yabancı vatandaşlar için gerekli olan dil eğitimini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Bu dil eğitimi en az 60 saat ile sınırlıdır. Bunu tamamlamanız gerekmektedir. Bu kurs için ödenecek ücreti sizin ödemeniz gerekmektedir. Almanyada süresiz oturma izni aldıktan sonra Alman vatandaşlığına geçmek için başvurabilirsiniz. Ancak bunun da sağlanabilmesi için Almanya’da kalacağınız süre sekiz yıl olmalıdır. Ayrıca Alman vatandaşlığına geçerken çocuklarınızda sizinle birlikte Alman vatandaşlığına geçecektir. Bu oturum izni size Almanya dışında herhangi bir ülkede yaşama değil Almanya’da yaşama olanakları sağlamaktadır. Bu süre içinde kısa süreli Schengen ülkelerine gidip gelebilirsiniz, ancak ikametgâhınızın Almanya’da olması gerekmektedir. Bu 8 yıl içinde de adli sicil kaydınızın temiz olması ve yüz kızartıcı hiçbir işe bulaşmamış olmanız, en az kendi geçiminizi sağlayabilecek mali kaynaklarımızın olması gerekmektedir. Vatandaşlık için müracaat edenlerin işsizlik maaşı almaları söz konusu değildir. Ayrıca alması durumunda da bunu Alman hükümetine gelir gibi göstermesi mümkün değildir.
Alman Hükümetinin Vatandaşlığı Onaylaması
Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık danışmanlık koşul ve şartları sağlandığı zaman ve federal hükümet tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, eşiniz ve çocuklarınız Alman vatandaşlığından yararlanabilirler. Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişiler kendi vatandaşlığından çıkmak zorundadırlar. Yani çift vatandaş olma hakkı verilmemektedir. Aile Almanyada aile birleşimi için öncelikle aile birleşim vizesi ne başvurması gerekmektedir. Bunun için aile birleşim vizesi alınması gerekmektedir. Diğer vize danışmanlıkları bu konuda geçerli olmamaktadır. Eşiniz Almanya’da yaşıyor ve sizde eşinizin bulunduğu yerde ikamet etmek durumunda iseniz belgeleriniz yurtdışı yabancı temsilciliklerinde ve şubelerinde teker teker kontrol edilmektedir. Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık danışmanlıksu yapmak isteyen kişilerin öncelikle pasaportlarının olması gerekmektedir. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisinin bulunması gerekmektedir. Aynı zamanda yanına taşınacağını diğer aile bireyinin size bakabilecek ekonomik düzeyde olması gerekmektedir. Aile birleşimi yapacağınız kişinin Almanyada yüz kızartıcı bir suçu olmaması ve kamu güvenliğini tehlikeye atacak suçlarının ve davranışlarının bulunmaması gerekmektedir. Orada yaşayan kişinin Alman vatandaşı olması ve orada uzun süre yaşamış olması gerekmektedir.
Almanya’da Çocuğu Olan Kişilerin Vatandaşlık Durumları
Almanya aile birleşimi ve vatandaşlık için Almanya’da yaşayan çocuğu olan aileler çocuklarının 16 yaşından küçük olması durumunda böyle bir aile birleşim ve vatandaşlık hakkına sahip olabilirler. İkamet izni olup olmamasına, Alman Konsolosluğu ve Almanya federal Cumhuriyeti yasaları karar vermektedir. Bu durum yabancılar şubesinin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Almanya’ya aile danışmanlıksu ve vatandaş için başvuran kişinin sicilinin temiz olması ve Almanya’da yaşayan Alman vatandaşı eşin de sicilinin temiz olması gerekmektedir. Çocuklar dışındaki diğer aile bireyleri, kardeşler, babaanne, dayı, amca, teyze gibi bu kişiler aile birleşimi kapsamına girerler. Ancak bunun için kurallar diğeri kadar rahat değildir. Bunun gerçekleşmesi için kendi ülkesinde yalnız yaşamış olması ve orada bakımını sağlayan kimsenin bulunmaması ve bakıma muhtaç olmaları durumunda ancak aile birleşiminden faydalanabilirler. Aile birleşiminin gerçekleşebilmesi için Almanya’da yaşayan kişinin aile bireylerini bırakabileceğini garanti etmesi ve bunu belgelemesi gerekmektedir.